tisdag 23 november 2010

Jhonas och Wesslau (och några till...) del 13

Jag ligger lite efter med kollen på andra sidan pölen men här har ni helgens händelser för de spelare i AHL som jag håller ett extra öga på...

 (Wesslan på Hovet i augusti. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

.. och det är till att börja med målvakterna Enroth och Wesslau.

Just Gustaf Wesslau fick inleda helgen med att vakta båset mot Hartford (där det blev förlust 2-5). På lördagen fick han däremot spela och fick en vinst med sig, då Springfield slog Syracruse crunch med 5-4. Wesslau tog 28 av 32 skott. Det blev nytt förtroende på söndagen men tyvärr förlust, 3-4 mot Worcester. Wesslau tog 26 av 30 skott i den matchen, släppte ett mål i första, ett i andra och två i tredje.

För Jhonas blev det en hektisk helg. Matchledigt på fredagen förvisso men Jhonas fick åka upp till Buffalo och var back up där på lördagen då Buffalo förlorade med 1-2. Har inte hunnit prata men det blev nog snabba ryck för Miller som var skadad spelade fredagen och drog till ljumsken i tredje perioden. Inte många timmar till nästa match alltså när Jhonas kallades upp. Men så är det i bland. På söndagen var Jhonas tillbaka i Portland som förlorade med 0-3 mot Bridgeport.
Robin Figren gick vinnande ur den svenskduellen(se mer längre ner i inlägget) där Jhonas tog 33 av 36 skott.

I övrigt noterar bloggen att:

Oscar Möller hade en fin helg med ett mål och två assist. Spångakillen inledde med en assist på fredagen när Manchester vann med 3-1 över Worcester. Möller spelade fram till just 3-1 målet. På lördagen kom nästa assist, Möller spelade fram till matchens enda mål 11.09 i första när Manchester vann med 1-0 över Bridgeport. Än bättre gick det på söndagen då Möller gjorde kvitteringen till 1-1 i pp hemma mot Providence. Det blev dock enda målet och Möllers Manchester förlorade med 1-4.

Även Robin Figren hade en poängmässig höjdarhelg med två mål och en assist. Han gjorde först 1-0 målet på fredagen när Bridgeport vann med 4-3 på övertid mot Providence, fick inga poäng med sig på lördagen mot Möllers Manchester men slog å andra sidan till med 1+1 på söndagen då Bridgeport slog Jhonas Enroths Portland med 3-0.  "Figge" gjorde första 1-0 efter 13.49 av första perioden och sedan en assist vid 3-0 i pp med 16 sekunder kvar av tredje. Och blev third star i matchen.
Figrens coach har - som förra säsongen - varit lite småsnål med speltid åt den förre DIF-forwarden men kanske ändras det nu? Jag hoppas det.

Andreas Engqvist spelar på med Hamilton Bulldogs, var med i samtliga tre matcher i helgen, dock utan poäng.
Hans förra lagkamrat Dennis Persson spelar också på, men med Portland.

Linus Klasen har haft det lite tyngre poängmässigt senaste matcherna. Fick varken mål eller assist med sig på fredagen och lördagen. Fick lägga en straff i straffläggningen (som Milwaukee förlorade) på fredagen men satte inte den. På söndagen gick det däremot bättre poängmässigt. Då gjorde Linus reduceringsmålet till 1-3 i slutet av första perioden framspelad av Andreas Thuresson. Det blev dock förlust i matchen 2-5 mot Oklahoma.

När det gäller Jonas Andersson så har han fortsätt köra rehab och skrev i ett mejl häromdagen att "Det har känts bra på träningarna och jag bör vara spelklar tills nästa match nu på torsdag. "
Jag berättade för honom att det finns AIK:are som undrar om han är på väg hem. Men det är han inte, inte nu i alla fall. Utan Jonas Andersson hälsade att det är "kul med intresse på hemmaplan, men jag hoppas verkligen att det löser sig och att det blir Vancouver för min del snart! "

Förre DIF-forwarden Jacob Josefson är ju inte i AHL nu, utan i NHL men han får vara med här ändå... han har opererat tummen och har gips som ska tas av 3 december. "Sjukt segt" konstaterar Jacob som inte får träna så länge som gipset är på för blir tummen svettig så kan det bli infektion i någon spik som de har satt in där. Tufft läge men Jacob är en fighter så jag tror det kommer gå bra till slut ändå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur länge Ante orkar harva i AHL. Skulle ju vara guld att ha honom i DIF nästa säsong.

Anonym sa...

Oscar Möller och Gabriel Landenskog? namn för Djugården nästa säsong ? vad tror du Marie?

Wayne sa...

Anonym:

Gabbe lirar i NHL nästa säsong. Tro mig.

Det är ungefär 0,4 % sannolikhet att han går till DIF nästa säsong.

Elof sa...

Mycket uppskattad info från AHL-djungeln!

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Jag vet inte, men han är ju en envis en Ante. Vet att han kör åtminstone säsongen ut men vet inte hur han tänker sedan.

Anonym 2: Det är ju två bra spelare men Landeskog gör ju 1,5 mål i snitt där i OHL så det lär vara några fler som är med och hugger. Vet inte riktigt hur Möllers situation är.

Wayne: ja risken är väl att du har rätt... kul för landeskog men synd för DIF, han är en kul spelare.

Elof Tack, det värmer!! :0)