torsdag 4 november 2010

Hockeytorsdag!

Stockholmsderby i kväll! Jag väntar mig en het match - på isen. Jättekul att det fortfarande finns liv i den här matchen då AIK bara är tre pinnar efter DIF... och så har ju Djurgården revansch att kräva sedan senast.

Jag kommer dock inte vara där. Är i Södertälje och skriver SSK-Skellefteå för TT, men jag kommer ha ett öga på derbyt och följa upp det i morgon.

Blir spännande i Templet också. SSK har lite motlut och Skellefteå ser starka ut men det är väl då det är dags att överraska? SSK?! Det kommer länk till TT text, lite bonussnack och noterat därifrån senare i natt. 

Tills dess, lite från veckan som gick...

SOM SAGT VAR…
”Han är inte i tillräckligt bra skick för att tas ut.”
(Förbundskaptenen Pelle Mårts drar sig inte för att kill some darlings och petar HV-stjärnan Johan Davidsson från Karjala Tournament.)

”It´s like we all have been snakebitten at the same time”
(Modos Byron Ritchie försöker förklara hur så många spelare samtidigt kan ha oflyt och missa målet så länge som rekordlånga 266 minuter och åtta sekunder. )

” Se ut som vanligt bara!”
” Men det går inte, jag är ju en ovanlig människa”
Djurgårdsbacken Staffan Kronwall försöker coacha lagkamraten Mark Owuya vid en fotografering. Det gick sådär, men bilden blev bra!

DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Tre raka segrar. För första gången sedan elitseriecomebacken. Det är inte lirarelegant alla gånger men hård forechecking och snabba fötter kan vara vackert det med.
Doktor Gnaget ordinerar: En titt neråt i tabellen. Jo faktiskt, för där vill ni inte vara. Och bara tanken på att falla neråt igen borde vara motivation nog att jobba, jobba, jooooobba.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Stark vändning mot SSK efter svagt tapp av ledning. Det svänger fortfarande lite för mycket i matcherna men styrkan att ta kommandot finns där.
Doktor DIF ordinerar:  Lite flås i nacken från AIK. Uj, det var obehagligt. Finns bara ett sätt att hålla Gnaget bakom sig och slippa känna flåset, och det är att vara konsekvent. Matchen ut.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Total oförmåga att behålla en ledning matchen igenom. SSK har inlett bäst och målat först hur många gånger som helst. Men tappar allt för ofta när motståndarna ökar.
Doktor Kringla ordinerar: Dela upp matchen i mindre bitar och börja bäst i varje bit. Gör matchens första mål om och om igen, så kanske det håller hela vägen.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Victor Fasth, mv, AIK (2)
Andreas Holmqvist, b, Djurgården (2)
Staffan Kronwall, b, Djurgården (1)
Joakim Lindström, f, Skellefteå (1)
Niklas Olausson, c, Luleå (1)
Dick Axelsson, f, Färjestad (2)


VECKANS…
… ursäkt: Linköpings Johan Andersson sänkte Djurgårdens Nisse Ekman med en knätackling och var förtvivlad efteråt. Bad allt och alla om ursäkt och framför allt, knallade upp till Ekman det första han gjorde när han visats av isen för att kolla hur Djurgårdsforwarden mådde. Starkt Johan! Inget bullshit, bara raka ärliga rör. Respekt för det!

…snedträff: Vissa dagar går allt fel. Som för Fredric Andersson i tisdags. Inledde visserligen en fin vändning men sedan, miss vid Djurgårdens vändning och segermål och som pricken över i – är han nära att slå av fingret på lagkamraten Videll när han ska slå i sargen men missar.

… en sån där dag: Inte bara Andersson som hade det tungt i veckan. Minen på Frölundatränaren Kenta Johansson, när AIK drog ifrån på Hovet i måndags, sa allt. Uppgiven? Ja. Önskade nog att han hade tryckt ner näsan i kudden och somnat om på morgonen istället för att gå upp. Definitivt.

… videokoll: Bloggen har fortfarande inte kommit över att det behövdes en videokoll för att se om Tim Erikssons straff för Djurgården mot Linköping var inne eller inte. Herregud, det händer inget annat på hela isen. Allas ögon är på målet. Och ändå ser man inte vad som händer? Märkligt.

… Greiss: Det är lätt att känna viss sympati för tysken i Brynäsmålet. Han som får spela sig in i matchen i real tid, online liksom. Känns fint att han fick en vinst med sig i lördags för visst är han en bättre målvakt än han visat hittills.  

… glädjespridare: Mario Kempes superstraff mot Linköping var ett litet mästerverk. Det var fint hit, dit, hit, dit och så Norrena ut till korvmojjen. Bloggen förstår om lirare som Kempe ger tränarna gråa hår då det ibland blir mer finess än effektivitet. Men vem fan vill äta rotmos till middag varje dag? Behövs lite guldkanter i livet också. Som en superstraff från superMario. Den tackar vi för.

… slagsmål: Adam Larsson, Skellefteå vs Daniel Corso, Timrå. Båda fick matchpenalty samt två matchers avstängning inklusive den automatiska som följer med match. Samt böter motsvarande en match vardera. Det innebär 3 500 spänn för Larsson och 20 000 riksdaler för Corso. Aj, aj, aj. Dyrt att slåss när man är "stjärna".


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR:
GLÖDHETT:
Stockholmsderbyt i kväll. Det var många som trodde att AIK skulle vara avsågade och striden om huvudstaden död redan efter första derbyt. Det blev tvärtom. Sedan Djurgården går in med 25 poäng och minus fyra. Nian AIK med 22 poäng och minus fem. Det gäller att ta den där trean för att vara kung i stan i morgon.

ISKALL:
Stockholm stads agerande gentemot ishockeyn i huvudstaden. Hovet måste rustas – nu! Är ju pinsamt när inte ens ljuset funkar. Och varför ska Djurgården och AIK behöva finna sig i sju dagar utan is i oktober månad och därmed gå miste om viktigt träning? Lägg alla isfria evenemang på Globen och låt Hovet vara en riktig hockeyarena när det nu inte finns något bättre att tillgå. Känns helt bisarrt att Djurgårdens elit och juniorlag ska leta istider ute i Mossen eller i Danicatältet på Östermalm och på köpet ta istid från barnen där. Uselt Stockholm. Igen!

GODBITEN:
Dick Axelssons 2-0 mål mot HV71. Riktig mumsig soloraid fram till målet. Dick gillar ju att spela tennis men hockeyslalom mannen, det är du sjukt grym på! Många har åsikter om Färjestadsforwarden men den uppvisningen kan nog ingen klaga på.

WHAT THE F..K?
Någon som förstod utspelet från Hockeyförbundets ordförande Christer Engdahl om att Stockholmsklubbarna kommer ”lindrigare undan”? Bloggen gjorde det inte. För när Skellefteåfans kastar sten på spelarbussar och Luleåfansen kastar knallskott inne i Läkerol arena då rycks det bara på axlarna. Oj då, det var ju tråkigt. Typ. Inte riktigt samma engagemang där som när det smäller med 08-klubbarna inblandat. Och det var ju faktiskt en slapp matchkontrollant som missade det som gick att bestraffa senast. Där kom förbundet lindrigt undan faktiskt… Sedan tycker jag – som alltid – att det är fel att bete sig som skit på och runt läktarna, oavsett lag. Men det är en annan historia.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det räcker med uddamålsseger för Gnaget efter full tid för att vara före. Då får ju Gnaget -4 och dif -5.

Marie Hallman sa...

Anonym: Det har du rätt i... jag tänkte lite slarvigt där.

Erika sa...

fan va pinsamt av dif, tur att man flyr landet imorgon. Att man skäms är en underdrift!

Jerker sa...

Mark indapark. Vilket enormt skämt!!!! Att han ens tillåts spela i elitserien visar på stor brist på omdöme från någons sida. SKICKA SKITEN ÅT HELVETE!!!
Han håller ju inte ens allsvensk klass.
Han får ta på sig SAMTLIGA aik-mål. Pinsamt att han får ha en DIF-tröja på sig. Dags för DIF-ledningen att värva en ny keeper. Varför tog de inte in Toskala i stället för äckel-aik som gör allt rätt just nu.

Mille sa...

Det stämmer ju det jag sagt hela veckan, eller hur Marie? Att AIK:s form trots allt befinner sig på en klart högre nivå än Dif:s. AIK är nu hela seriens formstarkaste lag. Dif nånstans i mitten.

Marie Hallman sa...

erika: jag har inte sett matchen i sin helhet, såg sista perioden i repris ska försöka pricka in resten i morgon men har förstått att det var mindre kul...

Jerker: Jag har sett tabben, ja vad ska man säga. Jisses. Men jag tycker det är lite hårt att såga honom så vid fotknölarna som du gör. Han har gjort bra matcher också, bland annat hållit nollan. Så misstag görs, så är det sedan förstår jag att det är sjukt jobbigt när de kommer mot just AIK och är i den här kalibern.

Mille: Ja, efter denna matchen håller jag med. AIK visade helt klart bäst form i derbyt!

Nicke sa...

Jerker: Att han får ta på sig alla mål var väl att ta i, han gör en hel del kvalificerade räddningar men problemet är ju att han släpper in puckarna som alla förväntar sig att han ska ta.

Kort och gott, han har en hel del att jobba på.

Snälla, ge Tim chansen i mål på lördag han är mycket bättre än vad många tror.

//Nicke

Jerker sa...

Nicke: Mark ska ta samtliga AIK-mål. Första målet kommer också till efter Marks fummel. På det andra och tredje är han oskymd på båda skotten. Det fjärde ska vi inte nämna... och på det femte är det också ett skott i slottet som han är oskymd på. Fasth hade tagit samtliga dessa och han hade inte drullat med pucken som Mark gjorde.

Men det som är mest pinsamt är att han inte åkte och bytte ut sig själv efter jättegrodan.

Marie Hallman sa...

Nicke: har en poäng tycker jag. Mark gör en hel del räddningar också och som sagt. Vad gör utespelarna???? jag tycker de kommer väldigt lindrig undan i diskussionen.

Jerker: En målvakt ska ALDRIG byta ut sig själv. Den som gör det kan lägga ner verksamheten direkt, för DET om något sänder dåliga signaler.

Nicke sa...

Om vi tex tar första målet så tar Mark 1:a skottet plus 2 returer innan han försöker lägga stöten över pucken.
Backarna ska ju se till att Mark inte behöver göra så många räddningar i rad.

Jag försöker inte försvara Marks insats men han var inte ensam om att spela uselt.

//Nicke