lördag 27 november 2010

Pinsamma pyromaner

Men vad fan är det här?
Jag satt i bilen på väg till Södertälje när jag till min stora förvåning hörde Radiosportens utsände berätta om hur matchen uppe i Gävle bröts på grund av kastade knallskott och att någon idiot eldat på en bengal, kastat i från sig den bengalen mot ett stolssäte som tog eld. (Går att läsa mer och se bild hos Radiosporten på den här länken)

Hur fan är man beskaffad i huvudet när man tar med sig en bengal? Återigen??? Räckte det inte med negativa rubriker och skit förra gången?
Det är ju någon som har ett allvarligt problem med psyket. Jag kan inte se annat.
Normala människor tar inte med sig en bengal till hockey, en normal människa eldar inte på bengaler inomhus.
Och hur kan man förstöra så för sitt lag?

Djurgården hade just gjort 1-0, hade momentum och vad händer? Matchen bryts, den mentala fördel man har i och med ledningen bryts, när spelarna får åka av isen och lagkaptenen i stället för att elda på sitt lag får ägna energi åt att be pyromanjäveln att lägga av.

Så jävla sjukt. Undrar vad bengalälskaren skulle tycka om Falk och gänget kom förbi och drog i gång några bengaler i bengalidiotens vardagsrum? Och sedan slängde bengalerna i hans soffa.Spexigt? Kul? Knappast!

Och det är ingen idé att ni börjar kasta skit på varandra mellan lagen i kommentarerna. Det här handlar inte om vilket lag man håller på, det här handlar om ett fåtal sjuka  människor som måste portförbjudas för all framtid. Jag hatar när alla bra supportrar får ta skit och det ska de inte ha. Bengalidioten däremot! Tröttsamt.

Lördagens HOCKEY då?
Jo AIK och Djurgården spelar som sagt borta, AIK i Göteborg, blev förlust 3-4.
Djurgårdsmatchen kom igång efter tio minuter, står 3-3 efter halva tredje.

De matcherna återkommer jag till i morgon, jag är i kväll på SSK-Färjestad för TT:s räkning. Så det kommer grejer härifrån men sent i natt då jag ska göra lite andra jobb efter att jag är färdig med TT:s matchgrejer. Tack för tålamod!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det var 2-3 smällare(bangers) som smällt. Bengal såg man ingenting av på tv-bilderna i alla fall.(Om jag inte är helt blind, då ber jag om ursäkt)

Pinsamt att avbryta matchen. Tv-kommentatorerna tycker det var helt fel också.

Försvarar inte händelsen, tycker det hela är onödigt. Sen undrar man återigen vad Brynäs tänkte med att sätta klackarna på det viset.

Robin Fredriksson sa...

Det var inga bengaler. Det var en smällare. Som de bröt matchen för. Liiiite överdrivet kan tyckas. Även om de givetvis inte hör hemma på hockeyn heller.

SNÄLLA HALLMAN, Ring upp Nisse Ekman på en intervju så han får förklara situationen.

Ekman står långst brynäsbås och Niklas Svedberg(resersmålvakten i båset) håller i hans klubba och Ekman blir rasande och vevar loss den. Träffar då Silfverberg som står bakom och får matchstraff.


Givetvis är han ansvarig för sin klubba men på aftonbladet står det "HÄR HUGGER HAN NER 20 ÅRINGEN"
Och "Något gjorde att klubban fastnade till i Brynäs bås vilket lindrade smällen som ändå tog illa på Silfverberg. 20-åringen träffades och fick hjälpas av isen."

LINDRADE?! När det var upphovet till hela incidenten.

Marie Hallman sa...

anonym och robin: Wahlman på radiosporten såg hur det slängdes en bengal som landade på en stolssits som tog eld. Och som han såg hur de fick slita loss för att inte elden skulle sprida sig.
verkar som de har missat det på tv men wahlman såg det ju med egna ögon.

nisse? Jag hinner inte i dag och känner jag nisse rätt så kommer han inte svara i telefonen nu efter det här. Kan försöka men vågar inte lova att han svarar.

Marie Hallman sa...

Finns dessutom bild på den brinnande bengalen på radiosportens hemsida
Kolla på den här länken

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2688&artikel=4207702

Jerker sa...

Ännu en förlust med lill-Riddarn i kassen. En ny keeper MÅSTE shoppas och det snarast. Som vi har konstaterat den senaste tiden, varken han eller Mark är några matchvinnare. Ta tillbaka Sandberg och låna ut eller ännu bättre - riv kontraktet med Mark och låt Sandberg vara etta med lill-Riddarn som backup!

Anonym sa...

var själv på plats i arenan och visst fan tändes det en bangal. Och att det bara var 2-3 smällare är rent skitsnack, det var minst 7-8 smällare som djurgårdsfansen kastade rätt in i stora massor med brynässupportrar. Riktigt tråkigt att djurgården associeras och får lida för att några högstadieungar åker med smällare till gävle. pinsamt att det inte finns skötsamma fans som hjälpte till att kasta ut snorungarna som kastade smällare.

Gnaget sa...

Bengalidiot? Hur är det med gramatiken? Trist att du ger dem utrymme i media, du ger han det han vill!

Du borde veta bättre Hallman!

bigge sa...

Ekmans slashing var grymt ful, borde bli åtminstone några matchers avstängning.

Peter sa...

Var man inte där bör man inte ens yttra sig ett ord om händelserna, du borde veta bättre Marie.

Jerker, kom igen idag så räddar han oss från förlust under ordinarie tid. Ridderwall har gjort det bra sen han har kommit tillbaka, knappast hans fel att vi förlorar.


KÄMPA EKMAN!

DIF Robban sa...

Marie, de här hade varit bättre av dig..

-Jag skriver inte en rad om matchen i Gävle pga det som inträffat där.

Eller bara skit i att nämna något!

Blir så besviken att du i din ilska skriver av dig på bloggen. Precis vad som ger energi till denna typ av bråkmakare.

Bort med inlägget om du ett uns av respekt i kroppen!

ALLTID OAVSETT sa...

Jerker att skylla på Riddarn efter denna matchen visar ju på din okunnighet, eller så såg du inte matchen alls. Väx upp för fan och se helheten utan att klanka ner på en spelare.

Marie Hallman sa...

Jerker: Det där får stå för dig, jag håller inte med. Tycker inte man kan skylla den här förlusten på enbart Stefan. DIF får inte till det som man skulle önska nu men det är fler än en spelare som är ansvarig för det.

anonym: Ja det är tråkigt när DIF asscocieras med bengaler och det gör mig både ledsen och arg att alla underbara DJurgårdsfans nu får ta skit för att ett fåtal personer med fel i huvudet eldar på bengaler coh smällare inomhus. Det känns skit.

Gnaget: Problemet är inte att vi som inte gillar bengaler inomhus säger ifrån, problemet är att för få gör det. Det finns ingen anledning i världen att riskera både sin egen och andras hälsa genom att elda på pyroteknik inomhus. Det är bara sjukt. Inte smäller du eller någon annan av nyårsraketer inomhus? Nä jag tänkte väl det så varför ska då några ta sig rätten och förstöra för ett lag och alla deras bra fans genom att elda på bengaler på en hockeymatch?

Bigge: Det var korkat gjort ja. men vad gör Brynäs där innan? Silfverberg klipper till honom i nacken och i ansiktet samtidigt som en Brynässpelare i båset håller fast klubban när Ekman försöker lämna situationen. Sedan får Ekman hjärnsläpp,ochdet är verkligen inte heller bra. Så visst ska han bli avstängd i några matcher men det räcker så.

Peter: Det finns bilder på bengalerna. Och jag känner Wahlman bra, säger han att hanser en bengal och en stol brinna så brinner dem. Och det är fel. Jag tycker det är fel att släpa in bengaler inomhus. Det måste man kunna säga oavsett om man stod en meter ifrån bengalen eller inte. Jag hoppas fler säger i från, ju fler desto bättre. Vi måste få bort idiotin med bengaler inomhus innan det händer en olycka.
När det gäller Riddarn så håller jag med dig.

DIFRobban: se svaren här ovanför. Och när vi nu snackar respekt.. den som släpar in och eldar på en bengal visar noll respekt för Djurgårdsmärket - då det ger klubben taskigt rykte bland tex barnfamiljer och sponsorer, han visar noll respekt för Djurgårdens lag som i stället för ett bra flyt i matchen, där man nyss tagit ledningen, får ägna energi åt fel saker. Han visar noll respekt för alla de Djurgårdsfans som alltid sköter sig och bidrar med en fantastisk stämning som jag älskar och inte vill vara utan. Jag blir besviken över att du inte ser den bristen på respekt från de som gör så här. Jag tycker att alla tre 08-klubbarna bidrar med fantastisk stämning och energi på matcherna. Jag blir ledsen och besviken och arg när de får ta skit för att enstaka personer tar sig rätten att få utlopp för sitt begär att elda bengaler inomhus. Därför skriver jag om det.

alltid oavsett: ja jag tycker också det blir fel när det pekas ut enskilda spelare här och där. Som jag skriver längre upp, känns som hela laget har en del att jobba på.

bigge sa...

Håller helt med om att Brynässpelarna gjorde fel, men tycker också att deras 2 minuter de får är i paritet med deras agerande. Ekmans bandysving anser jag vara bkand det grövre jag sett i svensk hockey. Som jämförelse kan jag säga att när jag själv dömde pojkhockey inträffade en liknande sak, jag har för mig att killen blev avstängd i två månader. Tycker ett liknande straff vore på sin plats här. För varför ska elitspelare komma billigare undan än pojklagsspelare?

Peter sa...

Jag tänkte mer på att media alltid förstorar upp allt så jäkla mycket och framför allt när det gäller stockholmslagen. Visst det är oacceptabelt det som hände men det finns alltid två sidor på ett mynt, och det gör mig så jäkla förbannad när man inte tar reda på vad som verkligen har hänt från första början så istället så drar man några snabba slutsatser att så måste det vara trots att man sitter långt ifrån.
Sen blir så j-a arg på vissa journalister och så kallade experter som driver på en stor jäkla kampanj mot Ekman, journalist föraktet blir inte mindre om man säger så.

Anonym sa...

Börjar snart bli pinsamt att läsa alla förståsigpåare som försöker överträffa varann i att ondgöra sig över Ekmans yxhugg mot Silverberg. Alla är nog överens om att det är en överilad handling av Ekman att måtta slaget mot Silverberg. Men det som påverkar synen på händelsen är den rörelse klubban tar innan den träffar Silverberg. Det ser alltså värre ut då klubban lyfts högt och fälls neråt. Silverberg verkade inte tagit särskilt mycket skada av händelsen. Han låg kvar extra länge för att ge Brynäs en fördel i form av en längre utvisning. Han såg sedan inte särskilt påverkad av slaget i båset sedan.
Tråkigt för Ekman då alla olyckskorpar samlas till årsmöte och spyr sin galla över honom. Lite kul att hör Ekman då han blev överkörd av Bagarn i LHC och fick lämna matchen med befarad knäskada. Inte ett gnäll om motståndare utan menade att sådant tillhör spelet. Stort sv Nisse, han kunde ju gråtit ut i nån kvällstidning hur fult o elakt Bagarn uppträtt. Kom igen nu Nisse och visse vilken härlig lirare du är. Måste vara tändvätska nog att se Boork gråta i Canal+ då du snurrar upp hans junisälsklingar i Brynäs.
(Kokta Hönan)

Stefan sa...

Undrar vad det är för ärthjärnor som tar med smällare och bengal in på en hockeyarena. Sen får dom gärna svara på hur man stöttar sitt eget lag genom att kasta smällare mot motståndarklacken. Hoppas att det finns bra bilder på dessa korkade individer så DIF kan stänga av dom på livstid och att dom får betala böterna för detta idiotiska tilltag..

Det Nils ekman gjorde hör inte hemma på en hockeyarena. En spelare är alltid ansvarig för sin klubba. Men som Peter här sa. Det finns alltid två sidor av ett mynt.

#9 sa...

Angående Ekman och hans kommande avstängning så kan det vara bra att veta att Andreas Phil fick 8 matcher för det här:

http://www.youtube.com/watch?v=7Z6E8W2RRA0

Marie Hallman sa...

Bigge: Ja det är fult gjort av nisse men ser man till de andra straff som delats ut så antar jag att det Hedman fick ligger närmast till hands dvs tre matcher plus böter för två. Ska bli intressant att se vad som händer nu.

Peter: okej, men för min del handlar det inte om att det är stockholmslag eller inte. Jag tycker det är sjukt att elda inne så länge man inte har en öppen spis eller kamin... oavsett klubb.

kokta hönan: ja vi får se vad det blir av det hela...

stefan: ja jag kommmer aldrig tycka det är okej att elda inomhus hur som helst.

#9 och Magnus Wernblom fick nio matcher har jag för mig att det var för att han slog en klubba i plexit... ingen var ens i närheten men plexit verkarde ha fått ont... var ju helt sjukt domslut det men tyvärr saknas ju helt en röd tråd så det här kan bli lite vad som helst. Ska bli intressant att se domen.

Petrus sa...

Spelar ingen roll hur bra räddningar lill-Riddarn gör när han ändå släpper in 3-4 mål i varje match som innebär förlust. Han gör inte de där exceptionella idioträddningarna som gör att en målvakt kan vinna en match åt ett lag. Varken Stefan eller Mark är några matchvinnare.