onsdag 17 november 2010

Månsson: "Jag står för hårt jobb"

 
 (Månsson har gjort debut. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

SSK:s nye forward Mathias Månsson gjorde debut efter ett par träningar med sitt nya lag.
Och han kunde ha fått en roligare förstamatch med laget.
Sin egen insats recenserade han så här:
– Den kan bara bli bättre, den var helt klart inte hundraprocentig. Men det vi får ta med oss är att vi vinner sista perioden med 1-0, vi får försöka bygga från det, säger Månsson.

Som var glad över att vara hemma i Sverige igen. Och Månsson är optimist när det gäller fortsättningen på säsongen fast starten i SSK blev tung:
– Känslan i laget är bra! Det är sköna killar, det har jag fått känna av fast jag bara har varit här ett par dagar. De har tagit emot mig jäkligt bra! Och man vill såklart vinna nu … det här är en tuff förlust när det var tänkt att bli en nystart och så men det är bara jobba, för självklart så vill jag och alla andra spela bättre.

Dina tankar om AIK?
– De var bra, spelade med högt tempo, checkade hårt, de var riktigt bra

Vad säger du om eran insats, som lag?
– Den kan bli bättre, det hårda jobbet är där men vi måste tänka till ibland också. Vi blir för ivriga i många situationer.  Alla vill ju göra jobbet men om alla tänker till lite mer också och lägger till det tänket till det hårda jobbet så kan det bli jävligt bra.

Det gäller dig med antar jag?
– Ja absolut, jag kan göra allt mycket bättre. Jag kom in och ville jobba hårt men tyvärr funkade inte spelet till hundra procent nu men det är bara jobba hårt så hoppas jag att det släpper sedan. Det viktigaste är att vi börjar vinna, och mitt jobb är inte att vara någon finlirare, det var inte därför de tog hit mig. Utan det var för att jag står för hårt jobb och det ska jag bidra med, säger Månsson.

Han har ju inlett säsongen i Finland och medgav att han inte hade benkoll på hur SSK:s matcher har sett ut så här långt när han skrev på.
– Så är det, jag kan inte säga annat för då ljuger jag. Visst, jag har kollat statistiken på hockeyligan, det har jag. Men det fanns inga svenska kanaler där jag bodde men jag har kollat upp lite om matcherna nu och det verkar som om det har varit en del oflyt och så i matcherna, en del uddamålsförluster och så. Det går att vända.

Hur var hösten i SM-liiga?
– Det är klart att den inte har varit rolig, jag har haft roligare tider så det är klart jag är besviken men man måste leverera. Nu har jag fått en ny chans, att komma tillbaka till elitserien, och ska jobba hårt för att göra det bra här.

Ditt adelsmärke är väl att stå framför mål?
– Ja det är ju det och jag hade några lägen i första som jag borde ha fått in.

Nu var det rätt snällt så det blir till att böka ännu mer kanske?
– Ja absolut, pucken måste in där, det är min uppgift att stå där och trycka in puckar så det är därför jag är här så det är bara att ge sig in än mer i skiten.

13 kommentarer:

Svempa sa...

Månsson som inte drar sig för att slåss med kvinnliga poliser, känns ju som helt fel spelare att ta in i dagsläget. Det som behövs är en sniper och en bättre målvakt som inte ligger och simmar på isen så mycket (Sjögren) och som kan låta bli att dra på klubben en massa skandalrubriker (Helenius). Nygårds utlovade en sniper till strax efter seriestarten. Nu har det gått 20 omgångar och då värvades allt annat än en sniper...

Nygårds borde göra en rejäl omdaning av hela laget:
1) Byt tränare
2) Bort med en massa underpresterande finländare och ta in lite vettiga spelare. Seikola var inte bra i Frölunda. Hur kunde han värvas?? Seppänen?? Kalteva??? Saarinheimo??? Nej skicka tillbaka skiten och ta in lite vettiga spelare i stället.
3) Värva en ny och bättre målvakt som kan vinna lite matcher.
4) Värva den sniper det har snackats om hur länge som helst
5) Ta in ett par stabila backar som kan skjuta från blå i PP och som inte är rundningsmärken defensivt.

Det finns många fler punkter men det är de fem mest akuta.

Marie Hallman sa...

Svempa: Det där låter som ett jobb inför nästa säsong. Helt omöjligt att byta ut ett halvt lag och tränaren mitt under säsong både av ekonomiska och praktiska skäl. Och även sportsliga. Det är ju inte bara att "skicka och ta in" Det kostar enorma pengar som SSK inte har. En eller annan förändring går men inte allt det där på en gång.
Sedan håller jag inte med dig om målvakterna. Månsson tycker jag ska ha en chans. Han har gjort en idiotgrej - vem har inte gjort det? och jag tror han lärde sig en del av det då.

Svempa sa...

Månsson har gjort en "idiotgrej" skriver du. Är det inte lite märkligt att alla som har gjort en "idiotgrej" samlas just hos SSK? Är det inte lite märkligt att det ständigt blir pannkaka av allting hos SSK, trots att de går ut vitt och brett och lovar att de ska ta steg framåt till varje säsong???
Det bästa vore en total urblåsning av hela systemet, börja om totalt från grunden, bort med alla gamla namn, in med nytt folk med nya tankar och som inte har något samröre med det gamla.

Precis som AIK har gjort - de sopade bort allt gammalt, satsade helt nytt och se nu vart dem är, utan att dem ett dugg tappat sin identitet. Där har en gammal profil, Gozzi, kommit in och byggt upp allt till något riktigt fint.

Någon som vet vad Glenn Johansson gör idag?? Han skulle kunna bli SSK:s egen Gozzi...

Marie Hallman sa...

Svempa: Glenna? Han jobbar som vaktmästare på Scaniarinken. Jätteskön äldre man som har levt ett tufft liv. Men sportchef. Nej, han är nöjd och glad som livet är nu.

Gozzi gör ett kanonjobb men man ska komma ihåg att AIK:s omdaning gjordes under galgen. De hade helt enkelt varken spelare eller pengar kvar efter att AIK degraderades till division ett.

Den omdaningen kunde ha gått åt helvete men som tur var hade man bland andra Gozzi som tålmodigt har slitit som få fattar för att få AIK dit detär i dag.

Jag vet inte varför SSK inte får till det men att enbart blåsa ut utan tanke skulle vara en jättechansning. Det finns ju fördelar i att ha en del kontakt med rötterna - som Gozzi är, också.

Det är en jättesvår fråga men det är ett långsiktigt arbete som krävs, inget man gör över ett landslagsuppehåll. Fler paniklösningar kommer inte göra saken bättre.

Anonym sa...

Stava rätt för h-ete!
En person som har ett namn undra hur de stavas?
Fast jag kan ju gissa..

Mattias Månsson eller Mathias Månsson? Hmmm
Mari Hallman eller Marie Hallman? Hmmm
Julian Jakobsen eller Julian Jacobsen? Hmmm

Jätte svårt att stava rätt ju.. förstår dig Marre

Kenth sa...

Svempa, du är ju en idiot och har tydligen hamnat hos SSK.

Ger dig 1 poäng där faktiskt!

Dock gör ju Du idiotiska uttalanden flera än 1 gång så Månsson ligger i lä.

Anonym sa...

Svempa-- Du får gärna byta lag, blir bara så jävla arg på allt du kommenterar!!!

Stick om du lider, bli tränare om du har alla svar!

Hockeytränare 15 år sa...

Stackars Hallman som måste bemöda sig att artigt svara dig varje gång du kluddrar.
Hur mycket ishockey kan du ha utövat är något man tvingas att fundera på..????
Hur mycket ledarskapsutbildningar har du?
Bor du ensam är nästa..?

Robin sa...

Svempa>> Du är så duktig på att böla men hur mycket på fötterna har du?

Ny klubbdirektör
Ny styrelse
Ny sportchef
Ny Huvudtränare
Ny ass.tränare x2
Ny målvaktstränare

Ehhh.. vi kan väll byta ut allt och börja om! Mr smartnes is in the house.

Eller så skapar vi kontinutet för första gången på 10-15 år i klubben?

Dennis sa...

Robin--) Hahahahaha ja den va genomtänkt ;-)
Han har sköna uttalanden, försöker gissa vem av alla airheads han är på forumet. Svårt, dom e så många ju typ.
Här är han one of a kind!

Kan inte bli irriterad för jag sitter bara och garvar.

Marie Hallman sa...

Anonym: Klart man ska stava namn rätt men ibland blir det fel. Tack för påpekandet.

Till alla andra: Vi är nog inne på samma spår allihop, utom Svempa då. Och frågar ni mig så tycker jag som sagt att det inte går att rycka upp en organisation med rötterna rakt av under en vecka och sedan tro att det ska bli bra. Och definitivt inte under säsong. Att bygga en bra organisation är skitsvårt. Ibland hjälper det inte ens att man har byggt den bra- se Frölunda... Att bygga ett vinnande lag är sjukt komplext. Det kan nog även Svempa skriva under på tror jag.

Nicke sa...

Hoj!

Skulle va nice om man var tvungen att vara reggad för att kommentera och om Marie kunde stänga av användare som bara är dryga! ^^

Ha det gott!

//Nicke

Alexander sa...

Du Svempa Månsson gjorde visst hattrick för en stund sen...bara så att du vet. Heja Marie...