söndag 28 november 2010

Salmonsson " Många har kommit in i en falsk trygghet"


 
 (Johannes Salmonsson fotad i början på säsongen Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK körde över Frölunda på Hovet nyligen.
Men när lagen möttes i Göteborg blev det inga poäng.
– Vi gjorde en ganska dålig match och så var det riktigt dåliga domare, säger Johannes Salmonsson.

Han gjorde själv två av AIK:s tre mål, först 1-1 knappt tretton minuter in i första och så reduceringen till 4-3 med bara tre sekunder kvar till full tid.
AIK hade visserligen ledningen i mitten av matchen efter att Tobias Ericsson gjort 2-1 i slutet av mittenperioden men det höll inte.

Delvis tack vare ett domslut som blev omdiskuterat, då Salmonsson åkte ut för fasthållning och Pavel Skrbek kvitterade i slutet av det pp som Frölunda fick där.

– Domaren var ju en katastrof. Jag fick en utvisning när jag tacklade en kille, fast tacklingen var hur juste som helst. Och i det pp:t så gör de 2-2.  Alltså han kan ju inte ta en utvisning i det läget, jag backcheckar en kille, axel mot axel nära han får pucken, sedan ramlar han och i pp så vänder de matchen, säger Salmonsson och fortsätter:

– Till och med lokaltidningarna i Göteborg hörde av sig och frågade om det inte var lite väl hårt dömt. Men det har känts lite så, efter det där målet på Hovet som inte blev godkänt fast det var mål, så har domarna blivit lite hårdare mot oss.

Men det var inte bara domartabben som avgjorde. AIK hade gott om tid på sig efter den kvitteringen men lyckades inte få in pucken i mål:

– Vi spelade inte så bra som vi har gjort på slutet, vi var inte bra helt enkelt. När vi mötte de hemma så spelade vi bättre, var mer noggranna och jobbade hårdare än vi gjorde i går. Vi hade en del bra lägen i går också men det ville sig inte. Det var tråkigt att leda med 2-1 och sedan tappa, mycket tack vara den där skitutvisningen.

 Men du, varför spelare ni inte lika bra som senast mot Frölunda då, varför jobbar ni inte lika hårt?
– Bra fråga och känns som att många har kommit in i en falsk trygghet när det har gått bra i många matcher, då är det många som har börjat tumma på detaljerna och nu har vi förlorat i två matcher på det, säger Salmonsson och fortsätter:

– Samtidigt så är det ju så att vi har förlorat mot lag som Färjestad och Frölunda borta och bara med ett uddamål, så det är ingen katastrof heller men vi har högra mål än så. Vi vill vinna alla matcher, det är inte acceptabelt att förlora ens med uddamålet och det är skönt att vi känner så. Skönt att vi, även fast vi är nykomlingar, kan säga att en uddamålsförlust mot Färjestad inte duger istället för att bara tycka att ja, ja, det är okej. För det är det inte.

Det har ju varit lite snack om det där, att hålla sig kvar på jorden och inte sväva i väg?
– Jo så är det och i början av säsongen hade vi kanske tagit en torsk mot dem med ett mål och bara okej, gått vidare. Men nu är vi inte nöjda och det är skönt att vi känner så, att vi har det drivet i laget, att alla vill vinna fast vi är nykomlingar.

Ni brukar ju säga att ni är bra på att hålla varandra på jorden?
– Jo och det är vi, det känns så nu med. Vi är ju inte alls nöjda och även om vi inte pratade om det hela vägen hem så känner man ändå av det, man känner av den stämningen.

Vad gör du för att hålla uppe det hårda jobbet?
– Jag försöker väl föregå med bra exempel och spela bra, det blir lättare då att säga åt de andra och vara en ledare om man själv spelar bra. Gör man inte det så är det svårt att pusha på och kräva saker av de andra, då känner man att man inte bidrar så mycket. Och jag känner väl att jag måste bli ännu lite bättre så att jag, fast jag inte har min bästa dag så måste jag ha mer go vid sidan om och ligga på hårdare, säger Johannes Salmonsson.

I morgon, måndag, möter AIK Brynäs hemma på Hovet. Brynäs ligger just nu på nionde plats, fyra pinnar efter sexan AIK:
– Nu ska vi bara jobba stenhårt. Om vi ändå torskar så ska vi åtminstone kunna se oss i spegeln och säga att vi har jobbat hårt.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Salle, en av få som kunde kliva av isen igår med hedern i behåll. Ingen (eller iaf få) gnäller då vi torskar i år men däremot kommer det att börja gnällas rätt rejält om de inte kämpar ordentligt! Kom igen nu Gnaget!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja förlora kan nu alal göra, frågan är ju varför man gör det. Har man gett allt så kan man ju inte ge mer. Har man däremot inte gjort det så... AIK lever på hårt jobb så jag hoppas de hålleri det.