fredag 5 november 2010

Noterat Södertälje-Skellefteå 3-4 efter straffar (1-1, 1-1 1-1, 0-0 0-1)

Matchen: MMM
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK, 91,1 %  och Andreas Hadelöv, Skellefteå, 90,3 %
Publik. 4 091
Domare Mikael Nord o Niklas Lovefall
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Bäst i SSK
MMM Patrik Carlsson, f.
MM Mattias Carlsson, f.
M Fredric Andersson, f.

Bäst i Skellefteå: Mikko Lehtonen, f.

Kvällens...

... pang, pang, pp: Snabbt, rakt inga krusiduller. Så ska pp spelas, som Skellefteå gjorde.

... 0-1 (4.41) Tim Erixon (David Rundblad, Mikko Lehtonen) spel 5 mot 4. Ett snabbt rappt klappklapp spel i pp som avslutas med ett rungande slagskott av Erixon, och en assist för Rundblad för sjätte matchen i rad.

... dansk: Nära mål mot Modo, sedan kom det första för säsongen mot Djurgården, och när det nu äntligen släppt... mål för andra matchen i rad för Julian.

... 1-1 (6.00) Julian Jakobsen (Lukas Kilström). En fint anfall av SSK som inte ger mål men väl ett läge till och då skickar Lukas från ett skott från sin plats mitt i banan, till Julian Jakobsen lite mer ut på kanten, direktskott och mål.

... borde ha varit mål: Linus Videll fick ett riiiiktigt bra läge i första men Hadelöv i Skellfeteåmålet fick till en kalasräddning på den.

... ös: Vilket tempo Skellefteå drog upp, all cred för det. SSK hängde på och det blev en härligt fart på första perioden.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...piruett: Det var inte han som satte målet men vilken elegant upprundning av Skellefteåförsvaret som Mattias Carlsson bjud på innan han passade vidare till målskytten...

... 2-1 (00.37) Patrik Carlsson  (Mattias Carlsson, Linus Videll). Mattias Carlsson kommer bakom kassen, stannar snurrar 360 grader och lägger iväg en avig pass in mot slottet där Patrik Carlsson avslutar med mål.

... tunnel: Blev en väldigt snöplig kvittering efter att pucken glidit mellan benen på Pontus Sjögren in mot målet...

... 2-2 (4.24) Joakim Lindström (Mikko Lehtonen, Fredrik Lindgren)   Pucken kom som sagt glidandes mellan Sjögrens ben, gled ner mot mållinjen där stod både Stefan Bemström och Joakim Lindström men Bemström fick inte till balansen riktigt, det fick Lindström som lätt petade pucken över mållinjen.

... nerplockning: elegant sådan av Linus Videll halvvägs in i andra med klubbskaftet men det blev tyvärr ingen kontring av det.
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... boxplay: Blåställ på av SSK i boxplay. Mycket bra jobbat. Drog isär och sabbade bra för SAIK.

... klong i stolpen: Jonas Almtorp så det ekade över hela hallen.

... hjärta: Säga vad man vill om Julian Jakobsen men som han visade hjärta i matchen, kämpade som en dåre, dånade in i sargen, upp igen, rev, slet, gjorde mål. Mycket mycket hjärta där.

Friläge: Mattias Carlsson vs Andreas Hadelöv i slutminuten av andra. Fint läge men även fin räddning av Hadelöv som läste SSK-forwarden helt rätt fast han kom i raketfart.

…snabbaste: Tog bara 13 sek av tredje så hade SSK ledningen igen.

… 3-2 (0.13) Linus Videll (Mattias Carlsson). Carlsson ser ut att åka förbi målet – bakom kassen, men tvärvänder och passar tillbaka runt och in framför mål till Videll som sätter trean.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… replik: men behålla ledningen? Nej det går bara inte just nu.

… 3-3 (2.32) Fredrik Lindgren (Joakim) Lindström. Seikola går i backen, Skellefteå vänder spelet, lägger in en puck framför mål där en skymd Sjögren släpper in 3-3.

… neeeeeeeeeeeeeej!: Linus Videll har öppet mål halvvägs in i tredje men skjuter uuuuuutanför.

… bjudning: SSK bjöd generöst Skellefteå på ett litet mini-pp cirka 12 min in i sista. Ingen var utvisad men SSK hade ändå bara fyra pers på isen.

…tur i oturen: Mycket nära självmål av Ivan Majesky när Skellefteåbacken skulle in och peta med klubban vid stolpen vid det egna målet men han hade millimetrarna på sin sida och petade ut istället för in.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… täckning: Arto Laatikainen täckte skott efter knappt två minuter av förlägningen, pucken landade någonstans i brallan och precis efter klev finländaren av. Oklart om det hade något med var pucken träffade att göra. Hann inte kolla det tyvärr.

… straffar: Tre missar av SSK, två av Skellefteå som även hade pricksäkre Mikko Lehto – den ende som lyckades sätta straffen.

… 3-4: Mikko Lehtonen, på straff. Han brukar sätta hälften av sina straffar, den här var säker. En liten sväng som lurar Sjögren att gå åt (sitt) höger, sedan en sväng in mot mitten, när Sjögren ska tillbaka till mitten så ser Lehtonen en lucka mellan benen, där sätter han pucken.

Skotten 31-45 (9-11, 11-16, 9-12, 2-5, 0-1)

2 kommentarer:

SSKare sa...

Du är konsekvent med din felstavning av Julles efternamn. Frågan är, har du någonsin stavat det rätt? Detaljer brukar inte vara viktiga för journalister.

Marie Hallman sa...

SSKare: Det är klart att det är viktigt med detaljer och det är klart att det ska vara rätt men jag är inte mer än människa och ibland blir det en bokstav fel. Bra att du sa till, nu är det ändrat. Hade du några tankar om själva matchen föresten?