fredag 26 november 2010

Silly season Daniel Fernholm samt DIFs värvningsläge

Jag har fått lite frågor om Daniel Fernholm som ju fick kicken från sin ryska klubb Neftekhimik Nizhnekamsk (fan vad det där är knökigt att stava!) och om DIF:s backläge.

Jag har mejlat lite med Daniel som sent i går (torsdag) kväll berättade att som det såg ut just då (allt kan ändras snabbt i Ryssland) så kommer han att bli kvar i KHL. Han valde i går kväll mellan två klubbar, Minsk och en till som han inte fick avslöja namnet på. Men båda är alltså i KHL.

Frågorna jag har fått har dock gällt hans intresse för Djurgården och även om Fernholm inte hamnar där den här säsongen så är han intresserad av en comeback i klubben. (Jo han vet att några aldrig kommer att förlåta för Linköping men ändå). 

Han längtar nämligen tillbaka till både sitt hjärtas klubb och huvudstaden och svarade så här på frågan om han fortfarande är Djurgårdare:
– Ja jag är fortfarande Djurgårdare. Skulle jag åka hem till Sverige (framöver) och spela så är det bara DIF som gäller – om de vill ha mig. De måste ju vilja ha mig tillbaka också. Och vill dom inte ha mig så är det bara att fortsätta spela utomlands. 

Att han blivit kallad hora och allt möjligt under tiden i Linköping så fort han mött Djurgården har han kunnat ta, det är inga hard feelings där från hans sida.
– Ramsorna är sånt man får ta. Sedan skulle det så klart vara tufft att bli utbuad på hemmaplan om jag kom hem och de fortsatte bua åt mig men skulle det bli så, så triggar det ju bara i gång en att spela ännu bättre eftersom man vill förtjäna tillbaka fansens tilltro, säger Daniel Fernholm till bloggen.

Nu är det som sagt inte aktuellt med återkomst på stubben, bland annat för att DIF har fullt i sin trupp samtidigt som ett par KHL-klubbar kan erbjuda jobb istället.

Men Fernholm har haft lite sporadisk kontakt med Djurgården under åren i Linköping, det finns personer i ledningen som känner honom väl och som följt honom på vägen upp och fortsatt hålla kontakten.

Så vi får se hur det blir framöver, men en sak är säker.
Djurgårdshjärtat finns kvar hos Fernholm, som både längtar tillbaka till Djurgården och Stockholm.


När det gäller Djurgårdens backläge just nu så är det däremot alltså fullt i truppen. Det gäller i och för sig alla på alla positioner.
Eller som sportchefen Janne Järlefelt sa i går när jag frågade hur det ser ut med möjligheter att ta in Fernholm, Charlie Cook eller andra spelare – såväl backar som forwards och målvakter som just nu funnits lediga.

– Plånboken är tom, budgeten är sprängd. Som det ser ut nu så har jag inga signaler från styrelsen om mer pengar till fler spelare. Men vi har ju av de bästa trupper som Djurgården har haft på länge. Det gäller bara att det laget får till det nu.

Staffan Kronwall var ju inte tänkt att bli Ragnarssons ersättare men eftersom det inte finns pengar till nya värvningar just nu så har han ändå blivit just Ragges ersättare, konstaterade Järlefelt också.

När det gäller Fernholm var Järlefelt avvaktande bland annat då man inte har pengar att värva för nu och framför allt att det i så fall blir aktuellt först till nästa säsong och:

– Där är vi inte igång med värvningar ännu, som Järlefelt kunde konstatera.

13 kommentarer:

Bengan sa...

Kolla med Gozzi om Cook i stället. Som någon skrev tidigare - han känns som klippt och skuren som ersättare för MacNevin med samma egenskaper och dessutom rightare. Att han inte lyckades i MoDo ska man inte ta för allvarligt på. Oscar Steen hade det svårt där också men har varit lysande i AIK. Tror på samma sak med Cook om han hade fått chansen.
AIK måste dessutom få in en klassback till, då Nemeth ju kommer att lämna om en dryg månad.

Anonym sa...

Hela DIF är fylld av hycklare, det är bara skitsnack hela tiden. Fan vad trött man blir på det här alltså..

Anonym sa...

Personligen har jag stämt upp i nidramsorna mot Fernholm. Men jag skulle aldrig bua åt en hemmaspelare om han kom tillbaka. Så nästa år får Fernholm gärna komma tillbaka för min del. Han får gärna ta med sig Tellan och en klasscenter också...

Erik sa...

Tack Marie! Kanonintervju som vanligt. Känns som att det kan trilla in en drös med klassbackar nästa år om plånboken håller för DIF. Tjärnqvist. Timmy och Fernholm. Ta Tellan på det och det börjar nästan vattnas i munnen :)

Anonym sa...

Jag är väldigt kluven... Man kommer aldrig ifrån att Fernholm är en svikare. En gång svikare, alltid svikare? Men samtidigt är han en riktigt duktig back (kan diskuteras om han verkligen håller i landslaget däremot, även om han inte gjorde bort sig senast direkt). Så, ja... jag tycker att man borde fråga fansen om detta först.

Anonym sa...

Hade han bara hållit käften efteråt istället för att snacka skit om DIF i diverse intervjuer samt låtit bli att skriva negativt om DIF på sin Facebook hade det kanske varit lite annorlunda.

I mina ögon är han det som inom hockeyn skulle kunna liknas vid fotbollens Touma. Hoppas jag slipper se honom i DIF någon gång framöver.

Anonym sa...

Fernholm...aldrig i livet! Vi behöver ingen Touma skit inom hockeyn också, det är ju hockeyn som har varit räddningen för "DIF familjen" där drar alla åt ett håll, fotbollen har ju varit en jävligt splittrad sektion i år. Vill Järlefelt, Ednertz och co verkligen förstöra allt det man nu byggt upp genom att pissa på fansen och ta in en av de största svikarna vi har i modern tid?? Jag hoppas verkligen inte det!

Niklas Persson sa...

Fans som kallar före detta spelare horor och liknande. är ni med i matchen??

Hockeyspelare har hockey som jobb, hur många av er skulle inte byta jobb om ni fick dubbel lön???

Sen att dom kanske inte alltid står för att det är pengarna är ju löjligt!

Men kamma er och heja fram erat lag istället för att sjunga hatramsor om motstådarna.

HUr tror ni det stödjer erat lag???

Marie Hallman sa...

Bengan: Ja vi får se, det händer ju att folk lyfter när de byter klubb men nja. hm. Men jag ska kolla lite med Gozzi sedan. HInner inte precis just nu.

Anonym: Jag tror inte du ska se det så. Tror Järlan vill värva men om styrelsen säger att det är kört så har han inte mycket val mer än att gilla läget.

anonym 2: Ja det vore något!

Erik Tack själv för pepp och att du läser, det värmer! Ja nu är det dags för Tjärna att ta sig hemåt också - tycker jag. Bara hoppas han fått nog av Ryssland efter denna sässen.

anonym 3: fråga fansen blir nog svårt, där svänger det från dag till dag och så kan man ju inte jobba. Jag hoppas han kommer tillbaka.

anonym 4: jag har inte Fernholm på facebook så jag vet inte vad som stått där men iövrig har jag aldrig varken sett eller hört honom säga något ont om DIF snarare tvärtom så det får stå för dig det där.

anonym 5: håller inte alls med dig. Jag tycker absolut att han kan komma tillbaka.

niklas persson: Håller med dig!

micke sa...

Fernholm är absolut välkommen hem. Helst nu direkt - men annars nästa säsong. Riktigt bra inervju där han visar bra karaktär. Visst kommer han få svårt med vissa djurgårdsfans i början. Men jag hoppas att dessa inser att det inte gynnar laget DIF att håna en av lagets egna spelare. Dessutom har han en bra ålder som innebär att han skulle kunna stanna uppemot tio år i klubben.

Fernholm, D. Tjärnqvist och S. Kronwall känns som tre rimliga och hyfsat stabila backar att basera tre backpar på. Honken, Eklund och Printz utöver dem. Känns ju tveksamt om Bom-Bom stannar längre än denna säsong. Då ser jag nog hellre att man försöker få tillbaka Timmy eller Kyle.

Anonym sa...

Marie: Anledningen till att man borde fråga fansen är för att det här fallet är så pass kontroversiellt. Vilken annan spelare som helst skulle nog ingen ha några synpunkter på, men när det gäller Fernholm är det en annan sak. Man ska vara försiktig med att bara se vad som finns på ytan, annars riskerar hockeyn att bli lika urvattnad som fotbollen (som kan dra åt h-vete, värre skött liga än Allsvenskan får man leta efter).

Anonym sa...

Hej Marie!

Vilka spelar i KHL har sin familj eller bostad kvar i sthlm?

Timmy P? Tellqvist?Tjärnqvist?Hannula? osv osv.

Det kommer inte bli några mer värvningar till DIF! Om nu inte någon lämnar(Widing?. Herregud kolla på dagens trupp. Kunde man ens drömma om den för 3-4 år sedan?

Nu kör vi över Brynäs! Hoppas att Widing kan få göra mål nu. Annars måste DIF agera under jul/nyår.

Mitt tips - 4-2 till dif

Anonym sa...

Fernholm till DIF. Den horan sätter aldrig mer sin fot i vår förening!