söndag 28 november 2010

Falk: "Nu får någon annan chansen att gå in och ta för sig"


 
(Falk fotad inför säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Det blev en minst sagt händelserik match i Gävle för Djurgården.
Dagen efter den heta drabbningen sammanfattar lagkaptenen Nichlas Falk matchen så här:

– Vi börjar bra, får 1-0 rätt tidigt. Sedan drar vi på oss lite mycket utvisningar. Det gör mål på tre pp i rad och då är det 3-1 plötsligt. Sedan jobbar vi oss ikapp, har 3-3 en bit in i sista. Men sedan får Nisse sin femminutare och då kommer vi av oss lite. Vi får numerärt underläge i en tre, fyra minuter. Det blev för mycket boxplay, vi hade inte så mycket chanser till spel framåt där, säger Falk.

Hur påverkar Nisses femma er där? Det är ju en Brynässpelare som åker i två minuter också, ska sägas.
– Svårt att säga men vi hade tre boxplay i rad i andra och det var samma sak där, att man kommer inte in i rytmen riktigt. Det är klart att det stör rytmen, säger Falk.

Matchen bröts dessutom ett tag, kort efter Mario Kempes 1-0 mål i början av första.
Spelarna uppfattade dock aldrig vad som hände på läktaren.
– Det enda vi hörde var smällarna, men var ifrån de kom och hur många de var, det märker man inte. Men det är bara att försöka hålla fokus, jag tycker att vi gjorde det ganska bra ändå. Det som händer på läktaren kan inte vi påverka utan vi får köra på nere på isen med som vi kan göra.

Du är lagkapten, och fick gå ut och prata med fansen?
– Ja jag försökte i alla fall. Polisen sa att fortsätter de så här så utrymmer vi läktardelen och det är ju inte bra. De är ju våra fans, vi i laget vill hellre att de ska vara kvar och stötta oss.

 Vad tycker du om det som händer?
– Jag tycker att de sköter sig prickfritt hemma på Hovet, så det som händer nu var väl någon som gör något dumt en enstaka gång. Det är klart att det är tråkigt att det sker, säger Falk.

(Heta känslor vid Ekmans mathstraff. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det hände omdiskuterade saker på isen också. Sju minuter in i tredje fick Nisse Ekman matchpenalty.
Efteråt gick meningarna isär, men kollar man reprisbilderna så blir Ekman fasthållen nere vid Brynäsbåset. Samtidigt som han försöker dra loss klubban, klipper Silfverberg till Nisse Ekman i nacken och sedan i ansiktet.
När Ekman väl kommer loss sliter han åt sig klubban och klipper till Silfverberg på ena armen.
Lagkamraten Nichlas Falk hann inte se situationen under matchen, utan såg bara reprisbilderna på jumbotronen.

– Det brinner väl till i huvudet på honom där. Han blir förbannad, för han vill framåt och så blir han fasthållen. Det är inte bra gjort det han gör men i stridens hetta så kan det bli så där. Det var olyckligt att det blev som det blev.

Ekman blir nu avstängd i till att börja med en match, på grund av att han fick match penalty. Enligt de kommentarer som getts från domarbasen väntar även fler matchers avstängning.
För Djurgården innebär det i sin tur en lucka som någon måste täcka.

– Ja det är tråkigt så klart. Nisse är en bra spelare men samtidigt så får någon annan chansen nu att gå in och ta för sig.

 (Jörgen Sundqvist, Brynäs, ökar när han ser Brodins fighting face. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Finns det någon i laget du hoppas tar den chansen?
– Det är upp till tränarna tycker jag, vem de vill ge chansen. Och det har ju gått lite tungt nu ett tag så det är väl inge som har sett glödhet ut så. Men den som hamnar där får ju världens chans att göra det bra nu.

Ja men du, varför går det så tungt? Ni har ju ett jättebra lag!
– Jag vet inte men vi börjar ofta bra, sedan blir det lite att vi hamnar i underlägen i de flesta matcherna och då går luften ur oss på något sätt en stund. Sedan tar det ett tag innan vi kommer igång igen. Men så får det ju inte vara, för även om vi ligger på och trummar på och får ett baklängesmål så är det ju bara att fortsätta köra. Man får ju inte deppa ihop för det, säger Falk och fortsätter:

– Vi måste ju fortsätta trampa på. För vi har startat de flesta matcherna bra, fram till att motståndarna får ett ledningsmål då har luften pyst ut lite. Det ska den inte få göra och ju fler gånger det händer, desto vanligare blir det att man börjar tänka ”å nej inte nu igen”. Vi måste komma till den gränsen när vi bara säger, att vad fan. Skit i det nu kör vi på ändå.

(Det ska göra ont att gå på DIF:s kasse. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det märkliga är ju att ni är som två lag. Ett blekt DIF och ett bra DIF i en och samma match ofta. Som mot Frölunda, när ni väl börjar vändningen där så är det ju skitbra.
– Ja det är väl lite så det är. Det är så lite, lite som behövs för att man ska få energi och det är ju den energin vi har från början och det måste vi fortsätta behålla fast vi åker på baklängesmål.

Hur gör man för att behålla energin då?
– Man får försöka hålla huvudet högt och peppa varandra och om någon går bort sig eller är inne på ett baklängesmål så måste vi hjälpas åt bättre och pusha i gång varandra.

På tisdag väntar HV 71 hemma på Hovet. DIF vann första matchen hemma med 3-2 och förlorade den andra borta med 0-2.
– Det är ett jättebra lag som vi kommer att möta och de har en lite uppåtgående trend. Det är dit vi vill komma också så det är en bra morot för oss att dels få stoppa dem och dels starta något nytt och bra för oss.

19 kommentarer:

Anonym sa...

5 matcher räcker för Nils Ekman.. Personligen tycker jag Hedmans armbåge i HUVUDET mot holmqvist är är värre.. kunde gått riktigt illa om det hade varit i ögat eller liknande.. Sen att Ekman delar ut en grov slashing på armen är inget att försvara. Men saken tycker jag har blivit överdriven och Brynäs andra keeper får och ta sig en funderare.. Marie du tycker som alla andra " journalister " att han ska stängas av säsongen ut?

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=6WDOhmckTD4 hur kommer det sig att inte detta va en publikskandal? Det va inte några notiser i kvällspressen för det där men matchen i gävle va dom tvugna att avbryta?

Anonym sa...

Anonym 2. Det är viss skillnad att tända pyroteknik i sin egen klack och att slänga pyroteknik på andra som inte är redo. Faktum är att Ekman och vissa oönskade element i klacken gjorde bort sig i Gävle. Ekman vill jag se på hovet igen, övriga idioter kan gott ställa sig i AIK klacken om det är så kul med pyroteknik. Ekman och delar av klacken pissade på skölden, SKÄRPNING!

Berra

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Nej det tycker jag inte. Jag håller faktiskt med dig om att hedmans armbåge var värre. Han går in och sätter utan att något hänt innan en armbåga i ansiktet på Holmqvist. Nisse får ett psykbryt när han inte kommmer loss. Det går inte att försvara det han gör på något sätt, detär en ful slashing och det är tur att inte armen går av. Men med tanke på tidigare domar så är väl samma straff som Hedman fick det jag tycker är rimligast. Jag tycker i o f s att Hedman skulle ha haft ett par matcher till så fem matchers vila för båda hade varit okej. Att nisse skulle stängas av hela säsongen är att tappa proportionerna tycker jag.

anonym och Berra: Frågar ni mig så anser jag att allt eldande inomhus är sjukt och ska bort. Risken för att någon ska skadas är överhängande. Vill man elda på kan man ställa sig ute i snön. och det gäller oavsett klubbfärg.

Anonym sa...

Marie Hallman jag tackar dig för att du är den vettigaste människan inom hela journalistkåren ! kommer alltid ut vettiga ord

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/djurgarden/article8194776.ab

Anonym sa...

"nu får ngn annan chansen"... ja verkligen... den chansen går väl antagligen till Stefan Söder eller Arvid Strömberg.. Ingen av dem har spelat bra när dem väl fått istid så jag skulle vilja se ngn från J20.
Pontus Åberg, har spottat in mål likvärt assist, Fredric weigel kanske eller Simon Mitman som fick spela lite förra sässen, kan vara bra att testa ngn som man sen också kan plocka upp under jvm! (bara min personliga åsikt)

Anonym sa...

Mitman har fått mycket beröm den senaste tiden. Ska tydligen vara en riktig slitvarg. Pontus har haft det tyngre på sistone. Inte så många poäng, och spelar i en 3:e/4:e-kedja i J20, om jag har förstått saken rätt. Dock har han öst in poäng i J18. Mitman borde få chansen, anser jag.

Anonym sa...

Märkligt att du skriver att Silverberg attackerar Nisse med slag innan hugget. Inga bilder som jag har sett visar det. Var har du fått det ifrån?
/MN

Anonym sa...

@MN då ska du nog på fullaste allvar gå och kolla synen. Hoppas att du inte kör bil.

Ang Ekman så ska han självklart ha en avstägning, 4-6 matcher. Men allt blir bara så patetiskt när "experter" och vissa journalister kräver hela eller halva säsongen. Allt blir bara så patetiskt och jag tycker nog att Boork spelat ut sin roll inom svensk hockey.

Silfverberg dör ju som en svan på isen sen är han inne och spelar igen. Har tex assist på 4-3 målet i förlägningen. Denna häxjakt på Nisse är bara pinsam. Och som sagt detta har ju hänt förr Pihl (vilket var mycket värre 8 matcher) sen så slashade väl Jämtin ner Widing när han spelade i Brynäs.

/Jepe

Marie Hallman sa...

anonym 1: tack själv för att du läser. :)

anonym 2: jag håller med Wikegård där, känns som det håller på att balla ur fullständigt nu.

anonym 3 o 4: Kan ju även bli så att någon av de som rredan är i truppen men har haft lite speltid får chansen till fler byten. Men de lär ju behöva ha en backup ändå, både Cehlin och Norman är aktuella för JVM.

MN Canal plus bildr, som tex Bladet har uppe på nätet här

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/djurgarden/article8194776.ab

Halvvägs in i videon ser man händelsen i närbild och där ser man - tar bara ett par sekunder - hur klubban hålls fast och hur Silfverberg klappar till Nisse i nacken och viftar med handsken i ansiktet.

Nu är det ingen som helst ursäkt för en ful slashing och NIsse gör en jätteful slashing, inget snack om det. Men det låter på de flesta håll som att han slår helt random och oprovocerad och det gör han ju inte. Så det är mer en rak beskrivning av det jag såg på de bilderna. Går väldigt fort men kolla några gånger får du se.

Slashingen som Ekman gör är dock jätteful och visst ska han stängas av men jag tycker inte det är värre än när Hedman helt oprovcerat åker fram ohc sätter upp en armbåge i fejjan enbart för att nita Holmqvist och att det då snackas om 20 matcher är ju bara löjligt.

Jepe: ja det börjar gå lite överstyr nu. Att gapa om hela säsongen känns helt absurt.

Anonym sa...

Anonym på slutet: Vad är för idiotiskt svar? Jag hade inte sett vad Silverberg gjorde innan, bilderna från hockeyligan (reprisen visade inte det), men jag har nu fått ett svar av Marie. Men det är bara så trist med din typ av idiotsvar, om någon är patetisk så är det du, som har så svårt att tygla dig.
/MN

Niklas Persson sa...

Andreas Pihl slashade ju en Färjestads spelare över munnen får någon säsong sen. Han blev avstängd åtta matcher.

Får Nisse mer än så är det löjligt och dags lägga ned diciplingruppen!!

Jag försvarar inte det han gör, men jag tycker inte det ser ut som han slår mot Silferberg ens, att han mer hugger av ilska att bli fasthållen och påpucklad. Sen "råkar" den träffa. Nu är man ju ansvarig för sin klubba så...

Men som Boork tycka 180 dagars avstägning, eller Wennerholm halva säsongen, eller som Rönnqvist att han ska få sparken???

Hallå?? Vilken planet bor ni på? Det är ju bara löjliga åsikter!

Anonym sa...

Jag glömde ju också Foppas slashing på Samuelsson för några år sen. Varför skulle inte foppa sparkas från sitt lag då eller stängs av resten av säsongen? Även fast det var i NHL......

@MN mycket är ju selektivt vad som visas. Har du inte sett just de bilderna så ber jag faktiskt om ursäkt för min då dumma kommentar.

/Jepe

Anonym sa...

WTF nu är Nisse polisanmäld! Vad händer Marie?!?!? Det här är ju helt sjukt.

Petrus sa...

Nu är Ekman polisanmäld för misshandel också. Får se vad lagens långa arm kommer fram till. Dagsböter är väl det mest troliga...

Anonym sa...

Detta blir bara sjukare och sjukare...

Anonym sa...

Men herregud, polisanmälan?! Vad är det här för jäkla skämt?!
Silverberg spelade ju dagens match mot aik, vilket ju tyder på att det inte blev någon skada värd att nämna.

Dock så bör Ekman kanske stängas av ytterliggare en match då hans aktion ute på isen var ful (fast Hedmans armbåge var värre, mer obefogad och skadade motståndaren avsevärt mycket mer, vilket ju gav 3 matcher).

Slutligen måste jag säga att det är tur att det finns journalister som du Marie så man slipper läsa alla skräp-artiklar som vissa av dina kollegor på diverse kvällstidningar skriver.

Keep up the good work!

Marie Hallman sa...

niklas persson och jepe: ja det börjar flippa ur nu.. blev fem matcher plus böter i fyra trots allt gapande.

Jepe: du är bra du! :)

anonym, petrus och anonym: ja vad ska man säga? Folk har för lite bakom pannbenet. Känns som att polisen har liiiite viktigare saker att syssla med. Rättssystemet som helhet också. Så korkat att ens göra en anmälan.

anonym: ja som sagt jag förstår inte varken det här gapande om en hel säsong eller folk som polisanmäler. Hur knäpp får man bli liksom?! Men,men.
Tack för pepp. Det värmer :) Tack för att du läser.