söndag 21 november 2010

Sanslöst Hedman!

Har inte hunnit prata med någon i DIF än, ska försöka hinna med på söndagen  men jag har sett bilder från matchen och vad håller Anton Hedman på med?
Igen?

Jag gillar fysiskt spel och sköna proppar men att knäcka näsbenet genom att åka fram och - som det ser ut i alla fall - med flit delat ut en farlig armbåge är för jävla korkat.
Och det är ju inte första gången.
Så jävla dåligt, det är tufft spel vi vill se inte fegt.

Hur länge han blir avstängd? Ja kunde Boumedienne bli avstängd i tre matcher efter att hans klubba flög upp i ansiktet på Bremberg så känns väl fem sex matcher rätt här då Hedman verkligen åker fram och siktar, med armbågen före.

Å andra sidan var det tydligen rätt inte så farligt, enligt nämnden att knuffa Josh MacNevin i ryggen vid ett farligt ställe på isen där alla känner till riskerna så det kan lika gärna bli en låg dom när lotterinämnden förlåt Disciplinnämnden slår till. Vi får se vad det blir.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att avstängningarna borde stå i relation till läkningstiden på den uppkomna skadan. Bedöms situationen som avsiktlig = hela skadeperioden. Bedöms den som oavsiktlig kan man uppskatta halv skadeperioden. Kanske extremt men på något sett borde man ändra det. BomBom fick ju tre matcher trots att Linkan spelade nästa byte. Pikkarianen får fyra trots att MacNevin inte spelar mer denna säsong...Suck. Nåja näsben borde väl läka rätt så snabbt.

Berra

Anonym sa...

Situationen med Pikkarainen var ju mest otur. Hedmans armbåge var ju ful på riktigt. Det kan faktiskt inte bli mycket fulare. Minst tio matcher?

Peter sa...

Vilket jäkla pucko Hedman är, och sen har han inte ens vett att be om ursäkt.

Hallå du har precis knäckt näsbenet på en motspelare, vilket j-a skämt han är!

Anonym sa...

Det ryktas att Honken är tillbaka till tisdag, äkta Järnkamin! :)

Marie Hallman sa...

Berra: Det är lite extremt ja men jag förstår din tanke. Det svåra är ju att bedöma vad som är avsiktligt och avsiktligt. Sedan kan olyckor alltid hända och det är illa nog att det förstör för en spelare men så här fula tilltag och när han dessuto har gjort det förr måste få ett hårt straff. Och så önskar jag fortfarande en röd tråd, istället för velandet från nämnden. Man skulle kunna fastställa mer tidsbestämda straff om än inte lika långa som du tycker, tycker jag.

Anonym: ja fult var ordet. Men när det gäller Pikkarinen och Josh så var det inte bara otur, anser jag då Timråspelare VET att han trycker till i sämsta tänkbara läge även om trycket inte är stenhårt. Just det området på isen medför risk för skada om man kommer i hög fart mot sargen, som josh gjorde. Det vet alla och där får man faktiskt använda sitt förstånd, det gjorde inte pikkarainen

peter håller med. stor skillnad där på andra spelare, som tex johan andersson som bad om ursäkt och var förtvivlad efter sin knätackling på nisse ekman. för at ta ett exempel.

anonym: ska försöka ringa och kolla, har han bara visir så... ;)

Anonym sa...

Jag har gått på hochey i 30 år och hedmans överfall är bland det fulaste jag sett.

Det är fult att hoppa in en armbågstackling i en spelares ansikte.

I detta fall så ser inte Holmqvist komma vilket gör det extra illa.

Dessutom är det en klockren boarding då Holmqvist står en bra bit från sargen.

Det som dock är extra fult och alvarligt är att alla spela på isen vet att det är en avvaktande utvisning och börjar slappna av och sänker tempot. Att i det läget ge sig på en oförberedd motspelare är oförsvarligt!

Sist men inte minst så får man känslan när man ser reprisen att Hedman går in avsiktligt för att skada. Han ser att Holmqvist är oförberedd och sänkt garden då han vet att det redan är en avvaktande utvisning. Det syns på bilderna att Hedman hoppar in med vad som verkar vara avsikten att träffa Holmqvist med armbågen i ansiktet bara för att skada.

Han borde få ett mycket långt straff, minst 10 matcher.

Pelle sa...

Jag förstår inte hur Modo ens kunde värva Hedman. Han fick ju sparken från Västerås för att han hade fel attityd till ishockeyn och att han stod för ett spel som laget inte ville förknippas med. Han höll ju på precis likadant i allsvenskan, åkte omkring och delade ut fula tjuvsmällar med berott mod...

Pelle sa...

Anonym: Situationen med Pikkarainen, otur??? Somna om! Pajas!

Marie Hallman sa...

anonym: jo, fult var det. Det tycker jag med.

Pelle: de hoppades väl på en ändring. Hoppas han fattar snart, att det inte går att fortsätta så här.