fredag 26 november 2010

Noterat Djurgården- Frölunda 4–5 efter straffar (0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 0-1)


Matchen: MMMM+
Målvakter: Stefan Ridderwall, Djurgården 84,4 %  och Joakim Lundström, Frölunda, 91,1 %
Publiken: 6 267
Domare: Wolmer Edqvist

Bäst i Djurgården
MMM Daniel Brodin, f.
MM Mario Kempe, f
M Andreas Holmqvist, b

(Lassen och Ekman röjer FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

.... första 13 minuter: missade jag tyvärr, på grund av en härlig bilkö och sedan parkeringskaos vid Globen på grund av kusarna. Så där finns inget noterat. Men två Frölundamål blev det under den tiden, 0-1 av Andreas Karlsson, 0-2 av Toni Koivisto.

 (Nära, nära. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)
 
.... stoppskott: Jag hann inte mer än sätta mig så fick Daniel Brodin i väg ett skott som gick mellan benskydden på Lundström i Frölundamålet och sedan stannade! Precis vid stolpen. Av egen fart, den bara dog. Helt crazy. Ingen hann fram och trycka in den heller.

 (Brodin jublar mot plexit. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... fajt: Säga vad man vill om Christian Eklund men han gör i alla fall sitt för att höja temperaturen på matchen så fort han får chansen till ett byte. När första perioden blåstes av tog ”Fimpen” en fajt med Oskar Hedman. Vem som vann? Oklart men 2+2 vardera blev det. Och Djurgården fick en nytändning.

 (Fimpen visar kämpavilja. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 0-3 (1.19) Tomi Kallio (Niklas Andersson, Henrik Tömmernes). Världens röra framför målet, alla är vid ena stolpen och på något sätt hamnar pucken lös vid andra halvan av målet som är helt öppet, där studsar den via Boumediennes ena skridsko och in.

... näsa: Andreas Holmqvists redan brutna näsa såg ut att ha hamnat i hetluften igen när han fick sig en redig smäll – vid en närkamp med en Frölundaspelare (jag missade vem tyvärr).  Men det visade sig vara läppen inte näsan som fått sig en propp.

.... Ramsa: ”våga skjuta tufft att göra mål” ekade över Hovet när Djurgården fick chansen att spela fem mot tre i 52 sekunder. Och visst blev det mål. Först ett efter tio sekunder, med två man mer på isen och sedan nummer två 42 sekunder efter 1-3 målet med en man mer på isen. 8nisse
( Nisse Ekman inleder upphämtningen. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

... 1-3 (6.17) Nisse Ekman (Andreas Holmqvist, Josef Boumedienne) spel 5 mot 3. Pass diagonalt av Boumediennne, hårt skott av Andreas Holmqvist som studsar i sargen bakom målet och in till andra stolpen, där får Nisse Ekman ordning på pucken med skridskon och lyfter in reduceringen i tom kasse.

 (Andreas Holmqvist har tryck i skottet. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... 2-3 (6.59) Mathias Tjärnqvist (Andreas Holmqvist, Nisse Ekman)  spel 5 mot 4 Stenhårt slagskott av Andreas Holmqvist och en styrning av Mathias Tjärnqvist in i mål, fast det från läktaren såg ut som att pucken gick rätt in.


... Nisse: Ekman såg het ut, tog för sig, lackade lite här och där och hade någon smågruff på gång. Rejält på.

... 3-3 (17.45) Mario Kempe (Daniel Widing, Nichlas Falk) Oj vilket mål!!! Kempe tunnlar Pavel Skrbek vid ena långsidan, åker slalom in mot målet, har Toni Kovisto hängandes på ryggen när han åker framför Frölundamålet, är nästan förbi när han helt avigt vickar in kvitteringen. Dagens höjdare!

(FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... galler: Oscar Eklund fick en puck på munnen så att blodet sprutade i andra perioden, gick direkt ut till omklädningsrummet men var sedan tillbaka i tredje med gallervisir framför ansiktet. Och tänderna klarade sig.

... 4-3 (7.18) Daniel Brodin (Patrick Cehlin, Josef Boumedienne). Brodin gräver, bökar och stökar i ena hörnet och får till slut ut pucken , kommer loss själv och dundrar in fjärde målet och plötsligt har DIF inte bara kommit fatt utan vänt. Målet var hans första för säsongen och tredje totalt i elitserien. Inte undra på att Brodin blev så glad att han åkte och hoppade upp och dunkade sig själv i plexit.

(Jimmie Ölvestad härmar en bullodzer. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

...4-4 (10.51) Niclas Lasu (utan assist) Andreas Holmqvist ska rensa bakom mål men lyckas lägga pucken till Lasu som rundar kassen, lägger in pucken mot Ridderwall och sedan trycker in sin egen retur.

…räddning: Toni Koivisto kom fri med Ridderwall i förlängningen men Djurgårdsmålvakten var kyligast och dödade läget.

 (FOTO ANDREAS  GRANDIN.
 
…. jättechans: Oj vilka lägen Marcus Krüger fick till i förlängningen men det blev lite för nära inpå.

…straffläggning: Det blev totalt åtta straffar, Toni Koivisto var det enda som nätade.

… 4-5 Toni Koivisto (på straff): Rakt fram, rätt på och stolpe in. Katching.

4 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Vill inte vara gnällig eller så.

Men shit vad sjukt dåliga straffar DIF la!! Bland det sämsta jag sett!!

Skärpning grabbar!

Kalle sa...

Inte ens 85 procent i räddningsprocent på lill-Riddarn. Det vinner man inga matcher på. Ska det ens bli slutspel måste det till något stort på målvaktssidan. Ingen av de som finns där nu är några vinnare och den ende som känns vettig (Sandberg) är utlånad.
Inte nog med att aik pissat på oss i derbyna, de pissar på oss också när det gäller värvningar. Varför kom inte Toskala till oss.

Anonym sa...

Tja, Dif hade ju något på G med Tellan, som lovade att det skulle bli spel i Stockholm (Dif med andra ord) om han inte fick plats i NHL. Men Dif kunde inte vänta på besked och därför rann det ut i sanden. Dessutom krävde Ridderwall att få vara förstekeeper för att stanna i laget. Och nu pissar han på oss genom att spela sitt livs sämsta hockey. Bra där, Stefan!

Marie Hallman sa...

Niklas: Jag tycker det var dåliga straffar av alla utom Koivisto som satte sin. Kul med fina straffar men det blev för mycket dutt och meck och inga avslut. Något att jobba på där.

Kalle: DIF har inte råd att ta in fler så Toskala var nog inte ens tilllfrågad av DIF.

anonym: Om jag har fattat rätt var det aldrig aktuellt med Tellan. Vet inte varför riktigt men även innan man frågade Stefan om han ville ta över så var Tellan ledig och kunde ha tackatja men det blev inget. Om det berodde på att DIF inte ville vänta så förstår jag dem. Det går inte att vänta in i september på ett besked men det var inte det tror jag. Verkar bara som att de inte var intresserade.

Sedan spelar Stefan inte dåligt med flit, men det hoppas jag du förstår?! Han är lika ledsen som du efter en torsk.