måndag 29 november 2010

Jhonas och Wesslau del 16

 
 (Jhonas Enroth på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Jhonas Enroth hann knappt kliva av Buffalos match mot Pittsburgh så var han på väg tillbaka till Portland. Snacka om att fara upp och ner som en jojo.

Det blev match direkt på fredagen mot Gustaf Wesslaus Springfield. Wesslau fick dock hålla koll på båsdörren i matchen som Springfield vann med 4-2. Jhonas tog19 av 22 skott, det fjärde Springfield målet gjordes i tom kasse.

På lördagen inledde Jhonas matchen mot Oscar Möllers Manchester i båset. Han fick dock komma in efter första periodpausen då David Leggio hade släppt in två mål i första perioden. Jhonas tog sedan 24 av 26 skott. Men förlust blev det, sammantaget med 1-6.
Oscar Möller gjorde två av Manchesters mål, ett på Leggio (2-0) och ett på Enroth (5-1). Och blev first star i matchen.

På söndagen inledde Jhonas från start och nu blev det seger, 5-1 över Providence borta. Jhonas tog 33 av 34 skott. Det enda baklänges målet kom halvvägs in i första. Jhonas blev second star i matchen.


Gustaf Wesslau var bara på isen i en match under helgen. Han fick vakta båset i fredagsfajten mot Portland och på lördagen mot Norfolk.
På söndagen fick han äntligen spela, då blev det förlust 2-4 mot W-B Scranton hemma. Wesslan tog 21 av 24 skott, släppte ett mål i första och tre kassar i tredje.

I övrigt kan noteras att..


Oscar Möller hade en kalashelg i AHL i helgen och gjorde poäng i alla tre matcherna. Först tre assist på  fredagen när Manchester vann med 7-2 mot Alban. Spångakillen spelade fram till 2-0 i pp, 4-0 och 5-1 och blev second star i matchen.
På lördagen blev det som redan nämnts två mål och utnämning till first star.
På söndagen följde Möller upp med succéhelgen med ett mål när Manchester vann med 5-2 mot Worcester. Möller gjorde 3-0 i slutet av andra och har nu gjort poäng i de åtta senaste matcherna på rad som han har spelat. Han har 5+10= 15 pinnar på 16 matcher snittar 0,94. Starkt!

Förre Djurgårdsbacken Dennis Persson spelar liksom Jhonas Enroth också i Portland. Går riktigt bra för honom, han får spela mycket, berättade Enroth häromdagen. Hans gamla lagkamrat Alexander Urbom kämpade på i Albany i helgen.

Andreas Engqvist kämpar också på, spelade alla matcherna i helgen. Var i förstafemman i fredags då han även spelade fram till matchens enda mål då Hamilton Bulldogs vann med 1-0 över Binghampton.

Robin Figren var med i Bridgeports tre matcher i helgen, la straff i två av matcherna men missade tyvärr.

Linus Klasen var inte med i fredagsmatchen, det var han däremot på lördagen då Milwaukee förlorade med 1-2. Klasen fick lägga en straff i straffläggningen men den gick inte in. På söndagen blev det däremot både mål och assist i vinsten över San Antonio med 5-3. Den förre SSK-forwarden spelade fram till 1-0 målet och gjorde själv 4-3 i slutet av matchen och utsågs sedan till third star.

Jonas Andersson är nu tillbaka i spel. Var med i första femman mot Abbotsford i fredags och var med i söndags när Manitoba vann med 3-1 mot Abbotsford där för övrigt Eddie Läck tog 28 av 29 skott och blev first star i matchen. Inga poäng av Jonas i helgen men skönt att han är i gång nu!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marie tror du att det finns någon chans för DIF att plocka hem Oscar Möller tills nästa säsong ?

Justus sa...

"Jhonas tog 33 av 24 skott". Vad hade han för räddningsprocent då? ;-) 137,50???

Anonym sa...

Slarvades mycket nu Marie..
Sänker intrycket av bloggen

Marie Hallman sa...

Anonym: Ingen aning faktiskt. Beror nog på hur less han är på AHL och vad han får för chanser till spel i NHL. Hans kontrakt går ut i vår, då blir han restricted free agent. Vet inte hur sugna NHL-klubbarna är på att ta honom men går han bra i AHL så ökar ju chansen.


Justus: Ah, sorry. 33 av 34 ska det vara. Slarvigt av mig, ska ändra. Bra att du sa till.

Anonym: Jag vet. Men jag jobbar två heltider = mer än jag hinner med och orkar. Gör det fast jag inte borde. Ingen ursäkt mer en förklaring.