fredag 26 november 2010

Kempe: "Jag kom för nära"


 
 (Kempe deppar efter straffmissen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kvitteringen var en riktig höjdare. Straffen blev lite för krånglig.
– Fan jag skulle ha satt straffen! Den blev inte alls som jag hade tänkt mig, konstaterar en deppig Mario Kempe.

Han fick pris som matchens lirare men vad hjälpte det när Djurgården första tappade sin fina vändning och sedan förlorade på straffar. Det blev åtta straffar totalt, det vara bara Frölundas Toni Koivisto som satte sin.

När Mario Kempe skulle lägga Djurgårdens tredje straff tog han sig några kringelikrokar ner mot mål, fintade med pucken fram och tillbaka men fick aldrig till avslutet:
– Jag såg att han stod långt in i målet, skulle skjuta på hans plockhandsksida men fick inte upp pucken. Den ville som inte komma upp bara.

Det var väldigt slingrig väg fram till målet?
– Mmmm men jag brukar göra så, allt för att få uppmärksamheten från målvakten så att han kommer ur balans men jag kom för nära, säger Mario Kempe och fortsätter fundersamt:

– Jag tror han (Joakim Lundström, Frölundamålvakten) såg min förra straff för han ropade efteråt att ”du gjorde ingen Foppa den här gången”. Jag hade faktiskt tänkt göra det, för den var ganska snygg och bra men de flesta målvakter har rätt bra koll på vilka straffar man lägger och just den visades rätt många gånger både här och där så jag trodde att han hade sett den. Plus att han stod för långt in i målet nu, då går det inte att göra den (Foppastraffen).  Så jag försökte sätta pucken högt men lyckas inte. Men jag sätter nästa! Lovar Kempe.

(På väg mot 3-3. FOTO:JOHANNA LUNDBERG)

Som stod för kvällens godbit vid 3-3 kvitteringen:
– Widing droppar ner pucken bra, jag kom i fart, fick se världens största ben framför mig, stora och långa, jag såg bara de där stora benen på backen och tänkte att jag måste komma förbi. Jag tror att han försökte göra sig stor, jag försökte bara komma förbi...

Och då tunnlande honom (Pavel Skrbek)?
– Ja, ha, ha, ha. Sedan skulle jag skjuta men då var jag upphakad av 22 an (Toni Koivisto) och försökte istället få över pucken, så den gick sedan, lite turligt, stolpe och in. Det var skönt!

Men glädjen över det fina målet grumlades som sagt över att den fina vändningen, där Daniel Brodin ordnade 4-3 på ren vilja, vändes tillbaka av Frölunda till 4-4 och sedan seger för gästerna i förlängning.

 – Ja, fan också att vi tappade det. Det känns tungt nu, att vi släpper den ledningen. Men att det blev så... äh det var tur för deras del. Jag tycke att vi gjorde det bra som kom i fatt, sedan tycker jag att vi var det bättre laget.

Och ska man se någon ljuspunkt så gjorde ni fyra mål.
– Ja det var länge sedan.! Men varför det varit så ... hm jag tror ändå att det är tillfälligheter, vi skjuter ju ändå mycket.

( Mot nya mål. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

Vart är ni på väg nu tycker du? Upp, ner, rakt fram?
– Jag tycker att vi har bra stämning i laget ändå, vi har bra träningar, går för att vinna varje match och kan göra det. Vi ska börja göra det också. Jag vet inte var vi ligger i tabellen men oavsett så känns det som att vi ska ligga högre upp. Vi ska börja klättra nu, det är jag säker på!

Hur kan du vara säker på det?
– För att vi har en bra känsla i laget. Och fast vi ligger under med 0-3 så krigar vi till oss en vändning, det är riktigt starkt. Jag tycker vi visar stark lagkänsla och så där.

4 kommentarer:

Jerker sa...

Dags att shoppa lite nya keepers. Ingen av dem vi har nu är någon vinnare. Eller ta tillbaka Sandberg. Han grejade ju den senaste segern. Lill-riddarn gör det okej men är ingen matchvinnare. Och Mark, varför är det skräpet kvar???

Marie Hallman sa...

Jerker: Det blir inga nya, plånboken är tom. Håller för övrigt inte med om att Mark är skräp.

Anonym sa...

Jo, tyvärr har Dif seriens sämsta målvaktspar. Det är bara att inse.

Marie Hallman sa...

anonym: Håller inte med dig där och hoppas att de kan växa nu och visa att de är bättre än du tror...