fredag 5 november 2010

Derbyt! Ja jisses...

Oj. Verkar ha varit ett händelserikt derby igen.
Jag har än så länge bara sett lite av reprisen från matchen.

* Hann se Marks tabbe... ja vad ska man säga? Alla gör misstag, här får han ett klassiskt hjärnsläpp. Men jag tycker inte han är värdelös för det. Som sagt. ALLA gör misstag, sedan förstår jag såklart att det här svider något så förjävligt för alla DIFsupporters.

* AIK tog fjärde raka segern (vem??? hade trott det), tog sin andra raka derbyseger och alla ni som undrade om jag hade en skruv lös efter min tippning av AIK (tia) får väl fundera lite på hur Gnaget kan ligga där de nu de ligger. Nu tror jag inte att det är raka vägen till slutspel för Gnaget då AIK är väldigt ojämna från match till match och kommer få fortsätta kämpa hårdast i varje byte- för gör de inte det så är det kört. Men ändå. AIK sexa. Starkt.

* Djurgården ... ja det är lite märkligt att DIF har så svårt för AIK. Jag hörde kommentaren från tränaren Tomas Montén i Canal Plus apropå att det återigen blev 5-2 till AIK : " Det är som en dålig repris" sa Monten. Jag har som sagt inte sett hela matchen än så jag väntar med att kommentera spelet men visst är det två anmärkningsvärda resulat.

* Finns föresten en kul liten grej att berätta när det gäller AIK-twinsens målskytte. En liten rolig detalj, inget stort men lite lattjo grej faktiskt. Men den tar jag i morgon fredag... Ska ringa Oscar tror jag och prata om det.
Tänker även försöka få tag på någon i DIF. Men nu. Sova!

21 kommentarer:

Elof sa...

Måste bara säga att DIF var verkligen usla. Man märkte att dom inte litade på sin sista utpost.

Sen måste man kunna kräva mer av ett arrangemang i Globen. Detta var riktigt illa - försenad match pga dåliga rutiner vid insläpp, sen blir man behandlad som ett pack av polis vakter etc resterande tid inkl vägen hem efter matchen.

Aldrig mer ett derby.

Lakritsbiten sa...

Kika lite på istiderna. AIK har spridit ut de jämnt på alla fyra femmorna. Första och fjärde har lika mycket istid. Då orkar man ligga på, och i många matcher i rad. DIF (eller "super djurgården" (?) som klacken särskrivet frågar sig själva *kul*) har bara 3-4 min på sin fjärde lina.

Nicke sa...

Grejen är ju den att alla kan göra misstag men att göra ett sånt misstag i ett derby när DIF har fått häng och det är ett par sekunder kvar av perioden är ju helt bedrövligt.

Vad som dock är ännu bedrövligare är ju hur man som DIF spelare mot AIK kan va så ruskigt dåliga, HALLÅ? Vart är tändvätskan?

Att förlora mot AIK 1 gång är inte ok, att förlora 2 gånger i rad på samma sätt är ju som att pissa på klubbmärket.

AIK har varit så sjukt mycket bättre än DIF i båda matcherna och har varit värdiga vinnare.

En sak jag frågar mig match efter match är ju hur Widing kan få speltid? Varför använder man han i PP tex, det händer ju ingenting mer än att han dräller med pucken.

Hardy får visa lite stake (vart har Hårde Hardy tagit vägen) och skicka upp en del som inte motsvarar förväntningarna på läktaren nästa match och det gäller inte bara Widing.

Ha det gott!

//Nicke

Justus sa...

Läs dif-forumet Marie. Där Mark syndabocken och ingen annan och framförallt retar sig folk på att han står och flinar i intervjun efteråt och inte ber om ursäkt för hans misstag och förlusten utan kör med "shit happens". Ett sånt uttaland kan ingen försvara. Det är inte många som vill se honom i Dif-tröja igen. Till nästa match MÅSTE det bli Sandberg eller lill-riddarn. Mark har förhoppningsvis gjort sitt hos oss för gott.

Anonym sa...

Inte ens Marie kan väl undgå att tycka att Mark är skit. De flesta matcher Djurgården vunnit den senaste månaden är trots att Mark stått, inte tack vare. Och så ska det faaan inte vara.

Mille sa...

Marie, nu får du ta och tänka lite djupare faktiskt! Det är ju DIF som är ojämna. AIK är ju ett av de jämnaste serierna i serien, efter den darriga starten som nykomlingar. Man gör samma saker bra match efter match. Och "kämpa hårdast", det stämmer bara bildligt talat, faktum är ju att AIK som Stefan skrev här ovan hushåller med krafterna. DIF körde totalt soppatorsk på sina bästa spelare igår, flera minuter mer i istid på dem än på AIK:arna, som lugnt och metodiskt spred ut istiden lika över samtliga femmor. AIK:s styrka sitter inte bara i hjärtat utan framför allt i hjärnan.

Peter sa...

Visst alla gör misstag men sånt som Mark håller på med i var och varannan match det håller inte och det måste du Marie och se och förstå. Som det är nu vill jag aldrig se Owuya i Djurgårdsmålet igen, satsa hellre på Sandberg i fortsättningen.

Owuya är nog den sämsta målvakten som DIF har haft i moderntid, sorgligt men sant.

Niklas Persson sa...

AIK är detta års, förra årets DIF...

Dom vinner matcher på inställning, högt tempo och snabba spelvändningar...

Jag tror spelarna i DIF tror dom är lite bättre än dom är. Att det inte behövs samma jobb som förra året!

Vill se fler kriga som Fimpen och Brodin, 100 % i alla byten!

Jerker sa...

Peter: Nej det har funnits en sämre. Patrik Hofbauer. Därefter är det jämnt skägg mellan Fredrik Josefson och Mark.

Anonym sa...

VI VILL SE DOM ANSVARIGA BE OM URSÄKT! Aldrig två gånger i rad..

Anonym sa...

IN MED SANDBERG!

David sa...

Ja, Mark har en väldigt låg lägstanivå och det håller inte i längden på den här nivån. Såg också hans leende när han intervjuades och jag hoppas att det var ett nervöst ticks. Efter en sådan här match bör nog spelarna ha tom blick eller se förbannade ut.
Tyvärr håller inte Riddervall extremt mycket högre nivå, och även där är det VM i returer rätt ut i banan mer eller mindre varje match. Dessutom har han för hög sjukfrånvaro :(

Anonym sa...

Hur kan man välja att gå på SSK-SAIK före Lions-AIK?

Marie, skärpning!

Anonym sa...

Hejdå Mark kom aldrig tillbaka! Och vilken jävla pissig inställning i media sen! "shit happens" Ja med dig i mål gör det verkligen det!

Fram med plånboken alla Djurgårdare nu ska Tellan hem!

DIF SS!

Pelle sa...

Marks agerande var direkt tragiskt att se - både under matchen och efteråt. Den fullständiga likgiltigheten över det som hänt - och ännu värre. Han varsnade om att han skulle komma att göra större tavlor i sin karriär. Den grabben har verkligen ingen självinsikt. Tycker nästan synd om hur jävla praktusel han är och att han helt saknar självinsikt att han kanske borde pyssla med något annat än ishockey. Vi är många många många som inte vill se honom i Dif igen - i synnerhet inte när han visar sån brist på känslor. När man gör en sån grej ska MAN INTE STÅ OCH FLINA i intervjuer och säga att "shit happens". Han ska be alla fans kraftigt om ursäkt för att han gav bort segern mot värsta konkurrenten. Laget vi allra minst får förlora mot. Säger han samma sak också i en avgörande slutspelsmatch där han fumlar in pucken och vi blir utslagna... "shit happens". Nej den snubben hoppas jag verkligen har gjort sitt hos oss under en överskådlig framtid.

Marie Hallman sa...

Elof: Trist att det var så mycket bök. Så ska man inte behöva känna tycker jag. Lider med dig för det.

Stefan: Jo korta byten är en grej men också att de checkar högt och ser till att inte låta DIF komma ner oc bita sig fast i zonen som DIF vill. kolla gärna in artikeln med Oscar Ahlström här ovanför.

Nicke:Jag håller med dig om att det inte går att skylla allt på Mark. Det fanns ett gäng utespelare också som inte lyckades särskilt bra.

Justus: Alltså... jag förstör frustrationen men jag tycker inte att man kan lägga allt på Mark. Hans misstag tar 30 sek cirka, då finns det 59 minuter och 30 sek kvar att göra bra saker på för både honom och utespelarna. Men utespelarna gjorde verkligen ingen bra match (har sett reprisen nu).
Sedan har Mark två val
1. Gräva ner sig och ha tankarna på fel saker även kommande träning och match eller
2. Tänka just som han gör, shit happens, glömma och gå vidare.
En målvakt MÅSTE glömma och vidare, direkt, det är ny träning fredag är ny match lördag, det går inte att sitta och deppa.
Visst, han kunde säkert ha uttryckt sig bättre men han måste skaka av sig det som hände, det hade vilken målvakt som helst gjort.

Anonym: Han har gjort en del bra också, hållit nollan, varit ett målfrån att hålla nollan osv. Så allt har inte varit skit. Misstaget är ju supergrovt men han är inte mer än människa.

Marie Hallman sa...

Mille: jag tänkte mer på det som hände när AIK hade två segrar, mötte HV och spelade kalas i en period och sedan tappade allt och sedan var väldigt down i ett par tre matcher. Sedan lyfte man igen. Det jag menar är att de behöver behålla den högra nivån, att de inte få tillåta sig såna svackor.

DIF har också varit väldigt upp och ner men framför allt I matcherna. Det rä jättebra i 20 minuter, skit i 15 och så jätte bra i 25 osv. Inte bra. Men det beror inte bara på långa byten. Om det bara handlade om längden på dem hade nog Hardy kortat ner bytena direkt...

Peter: Visst, han har gjort misstag, det jag däremot tycker är fel är att ge honom skulden för allt. Finns ett gäng utespelare som borde haft svårt att se sig i spegeln i dag också...

Niklas Persson: Ja lite så är det. AIKspelarna har insett och gillar läget = att man nte har stjärnor och därför måste jobba röven av sig i varje byte. I DIF slarvar man lite med det ibland. Inte så mycket medvetet dock och jag tror att derbyt var ett bra wake up call. Det är dags för DIF att gilla läget och ta skitjobbet i varje byte också.

Jerker: okej... där ar jag ingen åsikt...

anonym 1 & 2 Tror nog alla insett vad som krävs nu... eller som Monten sa " Det var som en dålig repris"

David: Säger som jag sa ovan. En målvakt får inte och kan inte deppa ihop då är han verkligen körd. Visst kunde han ha skrynklat i hop fejset i intervjuerna men jag väljer att se det posivita - att han gör det han måste dvs glömmer och går vidare. Sedan tycker jag han ska ha cred för att han står upp och tar kritiken. Hade varit lätt att springa och gömma sig men det gör han inte.

Anonym: Jag var där och jobbade åt TT. De betalar och då bloggen inte ger intäkter utan bara kostnader så är det bara tacka och ta emot att de ville ha mig där.

DIF SS o Pelle: Se svaret till David ett steg upp. Visst, han borde se allvarligare ut men som sagt. Han MÅSTE glömma och gå vidare och jag tycker det är bra ändå att han står upp och tar kritiken istället för att gömma sig.

Sedan kan det vara bra att påminna sig om vad som hände för ett år sedan. Då sa man exakt samma saker om Wesslau som man nu säger om Ridderwall och Mark. Wesslan var värdelös på alla sätt och vis. Några månader senare var han kung.

Jag måste betona här att jag förstår frustrationen. Det känns som skit såklart att förlora och dessutom efter en sån tabbe, men som jag ser det så är det inte en persons eller tabbes fel, skället ska gå på hela laget som underpresterade och har underpresterat lite då och nu i matcherna under hösten. synd för det här Djurgårdslaget har bättre hockey i sig.

Pelle sa...

Marie: Jag tycker du är snett ute när du drar upp fjolårets kritik mot Stefan och Wesslau. 1) Ingen av dem gjorde samma prakt-tavla som Mark.
2) Ingen av dem ger ett sånt darrigt intryck som Mark gör i matcherna. Det är ibland mer snortur än skicklighet att han räddar puckarna. 3) Varken Stefan eller Wesslau gjorde en tavla av samma dignitet MOT VÄRSTA RIVALEN! Det här hade inte alls varit samma grej om han gjort det mot Brynäs, HV, Linköping, SSK, u name it. Men när han gör det mot aik - då är det oförlåtligt. Det verkar som om du har svårt att förstå det, precis på samma sätt som Mark själv verkar ha. DET ÄR INTE OKEJ PÅ NÅGOT SÄTT att agera som Mark gjorde mot aik. Det finns inget som heter "shit happens" mot aik. Så är det bara. Att lägga över skulden på utespelarna är att göra det lätt för sig. Om du nu har sett reprisen såg du att vi hade aik på gaffeln vid 3-2 och pressade på för ett mål till. Sedan gör Mark sin groda och luften går ur. Ingen tycker det är kul längre. Han förstör hela matchen och det är det som har fött fram aversionen mot Mark. Han kommer att ha enormt svårt att vinna tillbaka förtroendet hos oss supportrar - om han någonsin gör det igen. Det här kommer att förfölja honom länge, länge, det kan du vara säker på! Minst lika länge som hans fjantiga insats i Idol.

Pelle sa...

Har du förresten sett deras keeper Fasth göra ständiga grodor av samma dignitet som vad Mark har gjort??? Det är ju ändå inte första gången om man säger så... Jag tycker du ska sluta försvara Mark. Det blir bara så patetiskt att hålla på och hålla honom bakom ryggen när det var han själv som var ansvarig till att matchen slutade som den gjorde.

Att han dessutom stod kvar och inte åkte och bytte självmant vittnar ju också om en stor brist på självinsikt. När vi skrek att vi ville ha in Sandberg borde han ha respekterat det och på så vis bett om ursäkt för sin insats men när han sket i vad vi tyckte (vi som indirekt betalar hans lön) och spelade vidare och bad inte ens om ursäkt för sin dåliga insats, ja då blir reaktionerna därefter också.

Spelarna verkar ju inte lita på sin keeper heller. När Wesslan stod förra säsongen spelade backarna på ett helt annat och tryggare sätt när de visste att de hade en keeper som "stod på huvudet" i match efter match. Nu blir hela försvarsspelet darrigt för de är osäkra om Mark kan rädda dem och sköta sitt jobb eller om de också måste sköta hans.

Och som jag skrev - du påstår att du förstår frustrationen men det verkar ändå som om du inte gör det. Det är en sak att förlora mot vilket random-lag som helst. En helt annan att förlora mot laget från Solna, som man hatar mest av allt på denna jord.

Marie Hallman sa...

Pelle: jo jag förstår frustrationen men det innebär inte att jag måste tycka exakt likadant om allt.

Vad jag menar med kritiken mot Wesslan och Stefan är att det LÄT likadant från många håll då som det gör nu. Jag menade inte att jag tycket de var dåliga men det var många som sågade dem vid fotknölarna ända fram tills lyftet kom i slutspelet.

Fast - har varit fantastisk. men han är några år äldre än Mark också. Har fått en hel del mer rutin än Mark ,lätt att glömma det.

Och ska jag klaga på något angående DIFs målvaktsval så är det väl att man bara har unga målvakter kanske hade behövts en äldre också som kunde ha bidragit med rutin med mera.

Sedan när det gäller att kliva av. Tror inte du hittar en enda målvakt i världen som kliver av frivilligt. Det är något de får lära sig direkt när de börjar att kliva av - det gör man enbart när tränaren tvingar en att göra det. kolla med vilken målvakt du vill. Är ingen diss från marks sida utan någon som alla målvakter är inlärda med bara.

Niklas Persson sa...

Alltså, det enda som börjar bli löjligt är kritiken av Mark.

Jag antar att alla ni som kritiserar honom här och på andra forum har bra koll på målvaktsspel? Att ni vet något om det?

Mark ligger på över 91% i statistiken. Det gör han inte på tur. Returer släpper alla målvakter med den "nya" stil som gäller nu. Visst Mark släpper en del dåliga returer men inte så mycket mer än andra.

Att hela DIF spelar sämre i år än slutet av förra säsongen, framförallt i försvarsspelet är inget ni tar med. Den som drabbas värst av det är ja just det Mark!

Så visa att ni är äkta supportrar och stötta Mark istället för att själpa honom!

Pinsamt!