onsdag 10 november 2010

Silly season SSK - Yannick Lehoux


(Lehoux i SSK-tröjan förra säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Jag har fått lite frågor om förre SSK-forwarden Yannick Lehoux möjligen kan vara på ingång till SSK.
Yannick spelar just nu i Ambri Piotta i Schweiz och jag ringde därför hans agent Micke Johansson som säger så här:

- Yannick har en klausul som innebär att han kan bryta kontraktet med Ambri senast i mitten av januari - om han vill. OM det skulle bli aktuellt att bryta kontraktet så är SSK ett jättebra alternativ för Yannick. Han trivdes jättebra där.

Det har nyligen snackats om ett byte till en annan klubb i Schweiz, stämmer det?
- Ja, det var lite snack om byte till en annan klubb i NLA, men det blev aldrig av.


När tror du att det tas ett beslut om hans framtid?

- Just nu fortsätter han i Ambri så ett beslut om framtiden, det blir nog framåt januari, och om det blir så att han bryter kontraktet, så blir det förmodligen för en flytt till en annan klubb i Schweiz eller i Sverige och då är i så fall SSK ett jättebra alternativ, avslutar Johansson.

12 kommentarer:

Peter sa...

Det vore underbart med en Lehoux förstärkning men hur är det med skatter o dyl. Föll det inte på det om han skulle vara kvar eller inte, eller var han för dyr?

Lossenlad sa...

Han blev för dyr PGA skattepolitiken.

Marie Hallman sa...

Peter och Lossenlad: Under 2010 ja. Men man ser ju ett år bakåt och från januari så har han ju varit borta ur Sverige tillräckligt länge för att det ska funka tror jag.

Värsta Vanten sa...

Fick ju värvas senast i januari så varför vänta?

Dock ställdes inte den viktigaste frågan, av någon oförklarlig anledning?

- Har SSK varit i kontakt med agenten nu om Lehoux?

Allt annat är bara tyckande och säljsnack som alla agenter kör med.
Vi vill veta om Nygge hugger på våran saknade stjärna!!!! ?

Marie Hallman sa...

VV Jo men den frågan ställdes faktiskt. Serru... men det är inte alltid jag skriver ner exakt varenda stavelse i en intervju. Men jo, SSK har hört sig för och fått samma svar som Micke Johansson gav mig. Jag tyckte inte det tillförde så mycket att ta med det - eftersom det inte är någon värvning som kan se bums, trodde att just statusen på Yannick var det folk ville veta - men det kanske var fel. Så jodå... SSK har hört av sig , de fick samma svar som jag fick, SSK har kontakt med agenten och kommer således få veta om läget ändrar sig. Du kan känna dig trygg där.

Marie Hallman sa...

VV glömde ta med det men bara för att han FÅR bryta kontraktet SENAST mitten av januari innebär allts INTE att han är värvningsbar just i detta nu. Läs lite noggrant så ser du att det är det som agenten också säger, att JUST NU kommer han stanna i Ambri men läget kan ändras och OM det gör det så är SSK ett alternativ. Sedan är det ju det här med artistskatten. orkar inte gå in på alla regler där men det var bland annat pga den som det inte blev en förlängning i våras.

Anonym sa...

Härligt inlägg som vanligt Marie!
Hoppas Lehoux kommer tillbaka.

Värsta vanten sa...

Det var väll inte oviktigt att få veta det? Hur tänker du där kan man undra?
Lovar dig att vi har koll på det där med turerna när han lämnade.. Inget du behöver köra i repris ;)

Att SSK kollat läget med Lehoux är det mest intressanta ur vårat perspektiv. Inte för en bloggare tydligen!

Tack för infon

Svempa sa...

Hur går det med snipern som Nygårds utlovat? Det är viktigare att få veta. Eller var det mest bara snack? Med den mannen känns det som det är mycket snack och liten verkstad...

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack!vi får se hur det blir men det är ju positivt att intresse finns från båda sidor. Alltid en bra start :)

VV: Som jag ser det så var det viktigaste att ta reda på om det överhuvudtaget fanns en möjlighet att han kan komma till SSK, att ta reda på hans kontraktsstatus och berätta hur möjligheterna ser ut. Mission accomplished... sedan är det ju så att HADE han varit möjligt att plocka hem bums, då hde det varit av stort intresse att veta hur mycket SSK ligger på men i dagsläget där läget är mer avvakta och se är - anser jag - det mindre viktigt att berätta hur ofta Nygårds ringer till agenten.
Visst man kan nämna somjag gjorde här till dig att intresse har visats och kontakt finns men det är samtidigt en självklarhet då varje agent med självbevarelsedrift = alla ligger på elitseriens sportchefter med ständig uppdatering om vilka spelare som är tillgängliga. Ocn när spelaren är intresserad av en klubb så ligger agenten på extra mycket, detär inget märkligt med det. Men hur som. Nu har klarhet bringats i båda frågorna, räcker så hoppas jag.

Svempa: Jag pratade faktiskt med Nygårds i går men han sa exakt samma saker till mig som han hade sagt till LT och det kändes inte meningsfullt att dra det ett varv till. Jag har försökt lyssna runt lite - inte mycket - men det lilla jag har hunnit har inte gett så mycket tyvärr. Kanske finns andra som har hunnnit kolla upp det mer, jag vet inte.
Sedan är ju frågan hur ekonomin ser ut och där är svaren lite svävande på om det finns utrymme eller inte. Å ena sidan så är tanken att signa om rätt person dyker upp å andra sidan är det tydligen väldigt svårt att hitta denna rätta person som både passar budget och laget.

Victor sa...

Lehoux behövs, vi alla vet redan hur pass skicklig spelare han är och därför tycker jag att han är en solklar värvning om möjligheten finns!
Av kommentarerna att döma så verkar ju även Lehoux intresserad för en comeback så varför vänta, låt för all del inte någon annan klubb rycka åt sig honom!
När det kommer till skatter så använder ju sig alla andra klubbar(Slaka) sig av artistkontrakt, inget jag är insatt i betydelsen av, men det verkar ju i varje fall vara ett enkelt sett att ta sig runt skatteproblemen(?)

Marie Hallman sa...

Victor: jo men det rä en del krångliga regler runt det och dessutom har de blivit mindre förmånliga. Sedan är det väl om jag förstod agenten så att Lehoux vill köra på ett litet tag till i Ambri, att man enats om det. Men att det kan komma förändringar. vi får se, jag tror också att han kan göra nytta.