söndag 21 november 2010

Noterat SSK-Linköping 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)

Matchen: MMMM
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK,  93,3 % och Fredrik Norrena, Linköping, 83,3 %
Publik: 4 062
Domare: Ulf Rådbjer och Niklas Lovefall

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i SSK
MMM Pontus Sjögren, mv.
MM Arto Laatikainen, b.
M Fredric Andersson, f.

Kvällens...

... flipper: Pucken flög omkring och skickades runt mellan klubbskaften framför Pontus Sjögren men det gick bra ändå. Ingen tilt. Typ.

... magsjuka: Ingen Riku Helenius varken i båset eller målet. Finländaren, som var påtänkt att stå,  drabbades av magsjuka på matchdagen  så juniorlagets Johan Mattsson kallades in som back up.

... propp: Pekka Saarenheimo fick sig en rejäl tryckare i inledningen av matchen, såg lätt groggy ut och klev av med endast 1.30 i speltid. Han kom inte till autografskrivningen heller då ”han inte mår bra”. Lutar åt hjärnskakning där.

...miss: Linköpings Jari Tolsa hade öppet mål men felställt sikte, pucken gick en bra bit bredvid.

... 1-0 (7.23)  Ryan Lasch  (Markus Seikola, Patrik Carlsson) spel 5 mot 4. Lasch går köksvägen och trycket in pucken vid ena stolpen samtidigt som Mathias Månsson stör och stökar framför Linköpingsmålet.

... spelare på målvakten:  Jonas Almtorp visade fighting face när han hamnade på rygg, på LHC-målvakten Fredrik Norrena, och liggandes där försökte veva in tvåan. Gick sådär men blev utvisning på en Linköpingsspelare.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... handske: eller snarare två fick Martin Chabada i fejjan nere vid Linköpingsmålet, först av Johan Anderssn sedan av Josef Melichar som även tryckte omkull Chabada.

... 2-0 (8.37) Mattias Carlsson (Martin Chabada, Arto Laatikainen) spel 5 mot 4.  Skott av Chabada som sedan styrs via stolpen och in av en Linköpingsskridsko .

.. 3-0  Arto Laatikainen (Linus Videll, Martin Chabada) spel 5 mot 4. Videll står nere vid förlängda mållinjen och passar upp till Laatikainen, sedan klipper SSK-backen till så hårt att pucken kilas fast uppe vid ramen. Snacka om rä, rä, rätt upp i krysset som Leksandslegendaren Jonas Bergqvist brukade säga.

... målvaktsutvisning: Inte så ofta det händer men LHC-keepern Fredrik Norrena lyckades dra på sig två stycken i första perioden. Först för en slashing och sedan för en puck out. SSK inte mål av SSK vid det första powerplayet men väl vid det andra.

... solokörning: Månsson kan mer än att röja vid målet, tog sig en liten slalomtur med pucken genom Linköpingsförsvaret också. Slutade ute vid ena hörnet men ändå!


  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 3-1 (15.40) Jaroslav Hlinka (Andreas Jämtin, Magnus Johansson) Fin passning från  Jämtin som friställer Hlinka och då smäller det. Som vanligt.

.... sororaid 2: Linus Videll stod för en riktig godbit när han fintade upp halva Linköping på läktaren, klämde sig emellan Josef Melichar och Viktor Ekbom som gjorde allt för att mosa SSK-forwarden mellan sig och fick i väg ett fint skott som Norrena dock plockade.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... fint: Ryan Lasch snodde pucken, tog sats ner mot LHC-målet och fintade bort Norrena totalt i inledningen av tredje, men det gick lite för fort med kroppsfinterna, Lasch tappade kontrollen över pucken när han skulle göra en sista backhanddragning så chansen – som var riktigt läcker - rann ut i sanden.

... 3-2 (2.45) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Robin Persson). Det tjeckiska radarparet vet var de hittar varandra. Hlinka stod snett bakom målet, lägger in pucken perfekt i slottet och tjoff så var där spänning igen.

... 4-2 (18.55) Mattias Carlsson (Jocke Eriksson, Arto Laatikainen) spel 5 mot 4. Även fjärde målet kom i power play, helt sjukt men så var det. Pass av Laatikainen, ner mot Jocke Eriksson som strular lite med skridskon vid pucken men får iväg pucken till Carlsson som står helt ren vid ena stolpen och punkterar matchen.

... jätte i målet: Linköping pressade på enormt mot slutet och tvingade Pontus Sjögren till den ena paraden efter den andra. Mycket bra målvaktsjobb av honom.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... matchstraff: Jag vet inte vad de sa till varandra men efter en lättare närkontakt lackade både Andreas Jämtin, LHC och Lukas Kilström, SSK till och började veva. Kilström lyckades välta omkull Jämtin och båda fick matchstraff 5+20 (game) för slagsmålet.

... balansakt: SSK:s tränare Peter Popovic stod på sargkanten (!) och gestikulerade under slagsmålet. Jag tror han ska vara glad att han inte fick matchstraff han med. Och att han inte ramlade ner. Imponerande balans där.

Skotten i matchen:  24-30  (9-12, 7-6, 8-12)

11 kommentarer:

Singelkillen sa...

Jämtin blev sur för att Kilström rappade honom över vaden.
Skönt iaf att Kilström står upp som vanligt.
Minns slagsmålet mot Skellefteå i slutet av förra säsongen.
Sen var det tydligen ett "slagsmål" till i veckan men det var inte under en match....

Dragan sa...

Imponerande balans? Har du sett hur bred en sarg är?
Klarar man inte att stå på en sarg har man troligtvis ett besök till doktorn att boka!

Kom igen Hallman, det uttalandet va plump

Marie Hallman sa...

Singelkillen: Om det var ett slagsmål på träningen du syftar på så är inte det hela världen, tycker jag. INte så länge det rensar luften och spelarna är vänner efteråt. Det är sånt som händer på hockeyträningar.

dragan: SÅ bred är inte sargen och han har stora fötter... coh står och vevar med armarna plus att det är en bit ner och ramla ner på hal is om man i upphetsningen skulle göra det. Så nog krävs det balans, det är ju inte som att stå på samma yta på plan mark ju. Inte plumt, utan jag tyckte faktiskt att det var bra balans. Lite förvånad bara att inte domarna högg, det har de gjort förr i liknand situationer så där hade han tur.

kent sa...

Den som inte tycker att balansera på en sargkant är frukten av god balans, bör testa själv.

Peter Nord sa...

Kent med sina notoriska översittar kommentarer is in the house..
Förstår att du fick kommentarer på din blogg

Dragan sa...

Jag är 44 år och har 45 i skor. Prövade idag och kan inte se strulet med att stå på sargen. Gick med skridskor med och jag tror inte jag är känd för topp balans.

Kent han svarar bara tvärtom om alla, blir sällan rätt men man låter viktig.
Hade gärna sett dig med skridskor, du är ju nästan tränare i allt du kommenterar. Eller sportchef, eller journalist, eller bara bäst.
Är du en sån där som aldrig kan ha fel? Allt pekar på det lixom..
Du borde blogga mannen! :-D

Anonym sa...

Lugnt med sargen.. kan inte se problemet

kent sa...

Jag upprör många datorglåmiga individer därute framför skärmarna, har jag märkt.
Ju mer jag läser av detta, desto mer övertygad blir jag att här finns en av de verkliga krutdurkarna i Sverige.

Idag läste jag en kommentar om och mot mig. Hans text gällde ett ganska enkelt spörsmål,som många andra klarat av med elegans.

Den här killen missade helt målet. Sedan gjorde han stolt tre, fyra självmål. Sedan snurrade han till en slags segergest och satte punkt.

Plötsligt slog det mig. Tänk om den här killen inte alls har en plan. Tänk om jag har fel i mina antaganden.
Tänk om killen faktiskt saknar en av de viktigaste samhällsnormerna.

Ja, ni hör stråkarna.

O, Gud, så deprimerande.

Roger sa...

Kent.. mycket ordbajseri och noll värde. Precis som vi lärt känna dig Poppen!

Blir du tagen på mera allvar om du leker Sture Allén tror du?
Du är rolig när du inte ser att ditt så genomtänkta svar lägger mera ved i kaminen.

Tack för skrattet!

Peter Nord sa...

Som sagt.. han presenterar sig själv..(stort garv)

Anonym sa...

Hahaha, någon känner sig träffad.