söndag 7 november 2010

Strömryd "Josh har varit uppe och hoppat på kryckor i morse"


Dagen efter idag för Josh MacNevin.
Jag har kollat läget lite och operationen har gått bra, säger AIK:s lagledare Jan ”Laffa" Samryd till bloggen
– De har opererat under större delen av natten men är nöjda med resultatet och han sov i morse halv sju när jag kom dit. Han var vaken vid halv nio, då var jag och handlade lite godis och prylar till honom, säger ”Laffa”.

Josh MacNevin gipsades ju igår innan operationen för att röntgen och annat förberedande jobb skulle kunna förberedas så – under omständigheterna – smärtfritt som möjligt:

– Foten hängde ju i nittio graders vinkel men nu är allt ihop skruvat, det är bara hoppas att det läker som det ska nu, säger Laffa och fortsätter:

– Men nu har de lättat på gipset och klippt upp det så att han har det när han ligger ner så att blodet ska flyta bättre i benet, då är det som en vagga som benet ligger i. Men nu när han ska flyttas så vill man ha ett gips ändå så att han får stöd och då lindar man ihop det isärklippta gipset så att det blir helt.

Josh är dock vid gott mod, så gott det nu går såklart:

– Han har redan varit uppe på kryckor och hoppat runt och läkarna är bara glada för det. Då är de ännu mer säkra på att allt har gått bra. Läkarna blev glatt överraskade nu på morgonen men han är ju vältränad och hoppade ut i korridoren på kryckorna, då stod sjuksyrrorna bara och gapade.

AIK-backen ville åka hem redan i dag, söndag men det får han inte.

– Sjukgymnasten ville att han skulle stanna någon dag till så därför har vi gjort planer på att få hem honom i morgon, måndag. Vi har fixat en flygtransport då som ska ta hem honom till Bromma. Sedan kommer han åka direkt till St Göran för att vara där ett par dagar, sedan är det upp till läkarna där att bedöma när han får åka hem till tjejen, säger Laffa.

En av de första sakerna Josh sa i morse var att han ville tillbaka så fort som möjligt i träning men hur många månader det tar med rehab och var den ska göras, här eller i Kanada, återstår att se. Eftersom Josh är utlänning är det lite andra försäkringsregler också men det är saker som jag får försöka kolla lite senare med AIK.

13 kommentarer:

Peter sa...

Härligt att han ändå är vid gott mod och att han inte skyndar tillbaka för snabbt. :-) Låt skadan läka som den ska så kan han köra för fullt från nästa säsong i stället.

Men det är helt klart att han måste ersättas. För AIK har ju höjt sig en nivå sedan han kom till oss.

En spelare som skulle kunna bli en fullgod ersättare rakt av är Ross Lupaschuk, som spelade i Finland förra säsongen men som fick sparken från en tysk klubb under hösten.
Dock har Lupashuk en viss förmåga att dra på sig mer utvisningar än vad MacNevin har. Men man får väl ta det onda med det goda.

Hoppas som många andra att Pikkarainen stängs av under hela MacNevins frånvarotid, det vore det mest rättvisa.

Marie Hallman sa...

Peter: Lägg därtill att Patrik Nemeth med största sannolikhet är borta tre veckor runt jul och nyår på grund av JVM (brukar innebära bortavaro 20 dec till 7 jan och sedan jetlag på det... Så visst måste man värva.

Ross har både varit jättebra ( i Mora) och en totalflopp ( i Malmö) så det beror nog på hur han får till det i AIK. men offensiv och målglad är han ju definitivt och bra i pp också. Sedan vet jag inte hur det ligger till med kontrakt och intresse från andra just nu.

Jimmie - DIF sa...

Hoppas allt går bra! Aldrig kul när någon skadar sig så. Vilket lag han än lirar för.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Nä precis, starkt av dig att lägga den kommentaren tycker jag !! Mitt i allt som händer så hoppas jag att alla ser att det finns stor respekt för spelarna oavsett vilket lag men håller på. Gillart!

Hans sa...

Det var inte länge sedan man satt och undrade om Josh verkligen skulle tillföra något när han kom men på nästan rekordkort tid har han vuxit fram till en ikon för oss på läktarna och en härlig symbol för dagens AIK. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att vi snart får se honom i det svartgula matchstället igen.

Anonym sa...

Grymt tråkigt för AIK och elitserien att Josh råkade så illa ut. Lider med honom och hoppas allt läker som det ska och med en jävla vilja kanske, kanske du hinner tillbaka och hjälpa Gnaget fixa nytt elitseriekontrakt. Jag hoppas verkligen AIK inte får fler avbräck nu för vi ser fram emot 3 jämna derbyn där ni kommer att få det jävligt tufft mot oss Djurgårdare.
'' Kokta Hönan''

Anonym sa...

Som Djurgårdare måste jag säga att det är glädjande att det inte slutade värre med foten, såg otäckt ut. Hoppas att han är tillbaka nästa år för AIK lär hänga kvar (går ut i badrummet och kräks tror jag :)

Berra

Marie Hallman sa...

Hans: ja verkligen.

Kokta hönan och Berra: det värmer verkligen att se att även ni som är Djurgårdare skänker en tanke till JOsh trots att han spelar i "fel" klubb för er del. jag ska försöka få fram lite hälsningar till Josh. Tror han skulle uppskatta det. Ska nog ta upp det i ett inlägg också, om inte annat så för att visa vilka underbara fans det finns, Stor respekt till er allihop!

Anonym sa...

Har du snackat nåt med Gozzi?

Marie Hallman sa...

Anonym: Nej har inte hunnit. Sorry.

Anonym sa...

Snälla, när Du pratar med Gozzi kan Du väl tipsa honom om den här spelaren:http://www.eliteprospects.com/player.php?player=750

Marie Hallman sa...

Anonym: ha haha. Tror Notan skulle skratta gott han med om han såg den där länken ;) Nä där lutar det mer åt tränare eller dylikt - om det nu ens blir mer jobb inom hockeyn för hans del. Slutspelat för länge sedan där...

Hans sa...

Har vi någon uppdatering på hans status?