tisdag 30 november 2010

Toskala: "Jag måste ta tid på mig och fundera på vad jag vill"

 
 (Toskala drar vidare. www.hockeymedmariehallman.se)

Två matcher blev det för Vesa Toskala – den här gången.
– Det var sista matchen. Det var det. Jag har pratat med AIK och vi har båda sagt att, kanske, så kan det bli en fortsättning vid ett senare tillfälle. Men i december kommer jag inte att spela här. Det är hundra procent klart, säger finländaren.

Han kom till AIK för att träna och komma i gång efter skada.
Det har han gjort och nu?
– Jag vet inte vad som händer nu. Jag måste ta mig tid och fundera på vad jag vill och se om rätt saker dyker upp, säger Toskala.

AIK hade gärna behållit honom, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi efter matchen och berättar att det var ”personliga skäl” som gör att Toskala vill vidare.Och hänvisade till att Toskala fick redogöra själv för dessa "personliga skäl".

Men det ville inte Toskala som alltså sa att han ville fundera. Men finländaren ska, enligt uppgift vara på väg till Schweiz. Men inte för att skriva kontrakt med en klubb utan för att på egen hand träna med en målvaktstränare.

Det har även ryktats om att Toskala jagas av Schweiziska Langnau, men det förnekar han själv:
– Jag hörde att det ryktas om det men jag har inte hört något själv från någon klubb, jag har inte pratat med någon ännu.

Ville du stanna i AIK?
– Alltså... jag hade kontrakt på en månad, det har varit jättebra för mig att vara här. Nu är Heino på väg tillbaka så... jag har fått bra träning och det var det jag ville. Sedan har jag fått spela ett par matcher också, det har varit perfekt. Men nu är det tid att gå vidare.

Till vad?
– Jag vet inte, jag måste fundera först på vad jag vill ha ut av den här säsongen. Jag vill ju helst till NHL men jag vet inte om det är möjligt att ta sig dit

Kommer du att spela i annan svensk klubb?
– Allt är möjligt men jag har inget på gång just nu i alla fall.

Men du kan tänka dig det?
– Jag är öppen för allt och det måste jag vara, jag har ju inget kontrakt med någon klubb från och med onsdag, Men samtidigt så måste jag göra det som är rätt också.

Varför stannar du inte och tränar och funderar samtidigt?
– Jag skulle väl kunna göra det men jag vill ha det så här. Jag har pratat med laget och båda sidor håller dörrarna öppna för något längre fram. Att få vara här i en månad har hjälpt mig mycket, jag har fått göra bra träningar, jag har fått jobba med en jättebra målvaktscoach (Stefan Persson) som har varit till stor hjälp, framför allt i början var det bra att få hjälp med att komma igång med spelet på stor is igen. För det var ganska tufft, det var det.

Det blev som sagt bara två matcher i AIK-dressen och förlust i båda.
Så här säger Vesa Toskala själv om sin sista mach:
– Jag gjorde några bra räddningar i första sedan fick de tre mål som dödade oss. Det var en ganska risig match av oss, vi släppte till alldeles för mycket bakåt sedan fick de där målen och då var det kört. När vi gjorde 2-2 så trodde jag ett tag att vi var med, men det vände Brynäs tillbaka snabbt igen tyvärr.


Inga kommentarer: