måndag 1 mars 2010

Sista chansen eller genrep inför kvalserien?

Tre matcher i elitserien i dag, bland annat bottenmötet mellan SSK och Rögle i Templet.

Båda har, rent teoretiskt chansen att slippa kvalserien, men frågan är om det går i verkligheten.

SSK har bäst läge med sex poäng upp till Timrå och vinner man här samtidigt som Timrå torskar så är det ju bara tre pinnar och 15 poäng kvar att spela om i de fem avslutande omgångarna.

Blir det tvärtom förlust här och vinst där så ska SSK ta in nio poäng på Timrå när det återstår 15 att spela om, känns ju... inte omöjligt men näst intill. Så det är spela för livet som gäller för Kringlorna.

Rögle har elva poäng upp till fast mark innan den här matchen börjar och det ska väl till det närmast osannolika att Timrå förlorar samtliga matcher som är kvar samtidigt som Rögle vinner sina för att Ängelholmslaget slippa kvalserien.

Förlorar Rögle i kväll och Timrå vinner så är det 14 poäng upp och femton kvar att spela om och ja, ni hajjar vi snackar skånskt mirakel i så fall. Inte så troligt.

Jag är på plats men ska skriva för Helsingborgs Dagblad. Deras grejer går så klart först men en matchrapport blir det i alla fall när jag är klar med HD-grejerna. Om jag hinner så kommer det även en SSK intervju också, efter att jag är klar med HD:s grejer. Hinns det inte med i dag så tar vi den i morgon, vi får se. Matchrapport sent i natt blir det vilket som i alla fall.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Johnny sa...

Måste vara låg nivå på tillställningen i Templet. Två dåliga lag och en dålig domare. Borgar för en målsnål, krampaktig och torftig tillställning.

Marie Hallman sa...

Johnny: Målsnålt blev det. Inte krampaktigt och torftigt men däremot väldigt,väldigt slarvig hockey. De kanbättre det har jag ju sett själv.