fredag 18 oktober 2013

AIK rasade som ett korthus

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Två riktigt bra matcher, sedan kom nästa djupdykning. AIK har förtvivlat svårt att hålla en kontinuerlig hög lägstanivå. Det syntes med icke önskvärd tydlighet mot Luleå.

Man kan väl sammanfatta matchen med nej, nej, nej.


Inför matchen pratade Mattias Janmark på AIKs hemsida om att AIK måste ”jobba hårdare” och ”se till att vara tätare”.  Hur det blev? Stillastående AIK:are och ett redig ras i andra perioden.

AIK-tränaren Rickard Franzén slog i samma forum fast att spelarna hittat ”tryggheten i spelet och börjar lita på varandra”. Men, det fina lagsammarbete som AIK visat mot framför allt Örebro men också till stor del mot Leksand var som bortblåst.

Eller som Patric Blomdahl konstaterade efter andra, i C-mores intervju: ”Vi ramlar ihop som ett korthus, står still, tittar på och funderar på vad som händer”

Och det som hände var ju att Luleå gjorde precis det hårda jobb och hade den aggressiva skridskoåkning som AIK hade tänka ha men inte hade. Luleå checkade högt på AIK som aldrig riktigt (eller jo Janmarks 1-1 mål men inte annars) kom ur startblocken, blev nertryckta och var tillbaka till synderna kring uppspelen, det vill säga det tar för lång tid och det blir för mycket jobb en och en istället för att anmäla samlat.

Nu blev AIK mestadels nertryckta av ett Luleå som åkte på snabba fötter och hade Linus Klasen som gjorde två av Luleås mål och spelade fram till de andra tre.

Boxplay som har varit så bra senaste matcherna var i upplösning under den här matchen där tre av fem baklängesmål kom med just färre antal spelare på isen. För att toppa eländet vann HV sin match och knappade in på AIK.

Nu kan ju AIK så mycket bättre men det här med att rasa igenom helt efter enperiod är ju något man får jobba med, det håller inte.

Noterbart ´mot Luleå var också att Daniel Larsson inte stod i mål, det gjorde Hamberg. Larsson har haft en räddningsprocent på 93,55 och 97,78 samt 90,48 i de tre senaste matcherna så det kändes som ett bra läge att bygga vidare på den fina formen men icke. Nu säger jag inte att raset var Hambergs fel men det känns bara lite konstigt att inte köra vidare med Danne.

Christopher Aspeqvist fick in sitt första mål för säsongen. Efteråt undrade han ”vad vi pysslande med. Vi vann inga närkamper alls”

Och tvillingarna som har växt av mer istid är nu nere runt 8-9 minuter igen.


AIK har nu en liten miniledighet, spelar nästa match först om en dryg vecka på torsdag, hemma mot Modo. De har en del att jobba på till dess.

Inga kommentarer: