måndag 14 oktober 2013

"Jag kan gå med huvudet högt"

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)
.
Johan Strömwall får lämna SSK. Men innan han lämnade laget, ville han säga några ord öga mot öga med spelarna. Det skedde på ett möte under måndagsmorgonen.

– Jag sa väl bara att som headcoach, då vet man om att det kan bli såna här konsekvenser. Det tar man som en man om man har gjort sitt bästa och det vet jag att jag har gjort, säger Strömwall.


Han fick ingen förvarning från klubben – men det är i sin ordning, det kan man inte vänta sig heller, poängterar Strömwall.

Det har gått rykten om missnöje med honom från spelarnas sida men det är inget han själv känner igen:

– Nej tvärtom.  Jag har känt förtroende från laget hela tiden. Hade jag inte känt det hade jag nog kunnat känna själv att man ska se sig om efter något annat men jag har inte fått några indikationer på det. Jag har inget att skämmas för, jag gjorde mitt bästa och när man gör det så kan man gå med huvudet högt ur alla sammanhang. Och jag kan gå med huvudet högt.

Vad säger du om de här ryktena?
– Det är inget jag känner igen. Det är inget snack som jag har hört. Vi har ändå haft så många möten med spelarna men jag har inte upplevt att det skulle vara något sånt (brist på förtroende).

Vad sa spelarna till dig på mötet?
– Ingenting. Det brukar inte vara någon av spelarna som säger något i såna sammanhang men några har hört av sig i efterhand och önskat mig lycka till i framtiden och så, säger Johan Strömwall.

Han medger att han hellre hade stannat och försökt vända skutan rätt. Och det fanns åtgärder planerade att dras igång under träningen:

– Jag är naturligtvis irriterad över och besviken på att jag får lämna – eftersom jag är övertygad om att jag och Anders hade fått ordning på det. Jag var på gång att ändra saker i spelet och i inställningen hos spelarna men det där är inget jag vill kommentera mer nu. Det är andra som ska sköta det där nu.

I pressmeddelandet talas det om att man ska ”skapa ny energi”, varför har det saknats just energi?
– Det beror mestadels på nervositet, att det har blivit spänt hos spelarna när vi har fått pressen på oss efter att ha slarvat bort många poäng i onödan. Då vill några ta tag i det själva medan några blir små och gömmer sig. Ta matchen mot Djurgården, fram till dem gör 3-0 så har vi fem, sex stora målchanser som vi slarvar bort. Djurgården har en. Så fast vi inte spelar bra så finns chansen att göra målen och få en helt annan match, men vi slarvar bort chanserna. Hade vi satt dem och vunnit så hade det sett helt annorlunda ut nu.

 Vad som händer nu, vet Johan Strömwall inte. Han vill fundera lite, få ett perspektiv på det som hänt.

– Vi har sagt att jag ska ta ledigt en vecka, sedan ska vi (Strömwall och SSK) träffas.

Kan det bli jobb på någon annan position i klubben?
– Oj det vet jag inte. Det får vi se. Så lång har jag inte tänkt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om det har varit problem med förtroende och konflikter inom gruppen så hjälper det att sparka coachen. Men jag tror att det är spelar materialet som inte räcker till.

Anonym sa...

Man kan komma väldigt långt med "spelarmaterialet" om man får dom att jobba som en enhet. Finns många bevis på det i alla lagsporter. Krävs dock "rätt" coaching av "rätt" coacher...

Marie Hallman sa...

anonym 1 o 2: Håller med er båda två!!