måndag 7 oktober 2013

På andra sidan pölen... Tuff start för Jhonas Enroths Buffalo

(Enroths Buffalo har inlett med tre raka torsk. Jhonas har stått i en av de tre matcherna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Ni som har följt den här bloggen vet att jag i min tur har följt målvakten Jhonas Enroths resa i AHL och NHL och det tänker jag försöka göra i år också. Så gott jag hinner.

Så här långt har Enrohts Sabres fått en tuff start  med tre raka förluster på de tre inledande matcherna. Ryan Miller – som finns med i snacket om en plats i USAs OS-lag – är fortfarande kvar i Buffalo och stod de två första matcherna.


Jhonas stod i den tredje matchen, det vill säga mot Pittsburgh borta i lördags då Sabres förlorade med 1-4. Han tog 31 av 34 skott men fick släppa in en retur, en styrning och en straff (fjärde målet kom i tom kasse).

Sidney Crosby gjorde för övrigt det första målet redan efter 3.39 i första. Straffen kom i tredje och Chris Kunitz försökte först fejka ett skott och sköt sedan med  backhand, Jhonas tyckte han hade bra koll på pucken som ändå letade sig in mellan plocken och höften, berättar svensken på Buffalos hemsida.

Både Jhonas Enroth och Ryan Miller har fått cred i de första matcherna.  Till exempel konstaterade centern Cody Hodgson efter Pittsburghmatchen att ”Jhonas var fantastisk men det är som det brukar vara. Vi måste skapa mer framåt, ett mål räcker inte.”

Och där har ju Hodgson rätt då Buffalo bara mäktat med totalt två mål på tre matcher.Jhonas fick en fråga om det av reportarna efter matchen men konstaterade bara diplomatiskt att ”Ja vad ska jag säga?!”

Jhonas gjorde för övrigt en del riktigt fina räddningar mot Pittsburgh inklusive en där han halvlåg på isen och ändå fick ut skenan och stoppade pucken.

Våra målvakter har stått på huvudet i de här tre matcherna. Det är synd att vi inte kan hjälpa dem bättre och få ner antalet skott och chanser emot dem”  konstaterade Mike Weber i efter Pittsburghmatchen i lördags.


Om Jhonas får fortsätta i mål på tisdag (natt mot onsdag) visar sig. Det står på hemsidan att Miller har en dag för dag skada på nedre halvan av kroppen, så det känns som det finns läge att stå och ta första vinsten för säsongen.

Inga kommentarer: