onsdag 16 oktober 2013

AIK straffade Leksand - till slut

(Firma Melin och Janmark fortsätter leverera. FOTO WWW. JESPER ZERMAN)

Derek Joslin satte 1-0 i numerärt underläge i början av andra, Björn Melin tryckte in 2-0 efter en drömpass av Mattias Janmark halvvägs in i tredje. Där och då såg en trepoängare ut att vara hemma men Leksand gick i fatt och tvingade fram en straffläggning.

I den var AIK starkast. Med en Daniel Larsson i kalasform och med Esas Pirnes som ende målskytt blev det seger efter straffar och andra gången för säsongen som AIK lyckas vinna två matcher i rad.


Björn Melin konstaterade efteråt att AIK haft svårt att stänga matcher och det kvarstår ju. Men det positiva här, jämfört med till exempel Frölunda och Växjömatcherna förra veckan är att AIK öste på med högt tempo, aggressiv skridskoåkning och ett sammanhållet lag både i anfall och backcheck.

Ni som har sett Örebromatchen förstår hur det  såg ut, fram till Leksand reducerade och fick luft under vingarna vill säga. Så just den detaljen får ju AIK ta tag i. Tappa spelet för en reducering funkar ju inte…

(Esa Pirnes avgjorde. FOTO WWW. JESPER ZERMAN)

Noterbart annars är …

Esa Pirnes gjorde mål för andra matchen i rad. Han satte 4-1 i tom bur mot Örebro, nu gjorde han det avgörande straffmålet mot Leksand.

(Fightingface på Björn Melin FOTO WWW. JESPER ZERMAN)

Björn Melin gjorde sin trettonde poäng för året, det kan jämföras med de totalt sjutton som blev totalen förra året.

AIK öste på bra mot Alsenfelt och vann skotten med 34 -21. Tacklingar och tekningar var dock ganska jämt, 15-14 respektive 34-38.

( FOTO WWW. JESPER ZERMAN)

AIK sköt flest skott i andra som väl också var den spelmässigt bästa perioden.

Esa Pirnes och Mark Hurtubise tog flest skott i AIK, fem respektive 6.

Brett Carson som missat några matcher på grund av skada (enligt AIK) var nu tillbaka i spel, fick 13.10 i istid.

( FOTO WWW. JESPER ZERMAN)

Publiksiffran på Hovet landade på 7 218, trots Leksandsfansens bojkott. 


Gnaget har Luleå borta på fredag som nästa match. Det blir en redig bit att ta tag i, frågan är om man kan och vågar spela med den fart man har haft i de två senaste matcherna mot Luleå men det vore kul om AIK gör det.  Mål och highlights från AIK-Leksand hittar ni här:

Fler foton av Jesper Zerman hittar ni här

Inga kommentarer: