lördag 19 oktober 2013

Asplöven jobbade hårdast, då tappade SSK 2-0 till 3-6

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK- ASPLÖVEN 3-6  (2-0,0-3, 1-3)

Matchen: MMM
Målvakterna: Niklas Lundström, SSK 82,76 % och Joel Lassinantti, Asplöven 91,43 %
Publik: 3 360
Domare: Marcus Linde


BÄST I SSK
MMM  Damien Fleury, f
MM Fredric Andersson, f
 Jay Gregoire, f

BÄST I ASPLÖVEN:  Lars Bryggman, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(14.28) Damien Fleury (Johan Andersson, Tomas Bokros)
2-0 (15.38) Robban Carlsson (Jason Gregoire) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-1 (3.39) Martin Hellgren (Patrik Näslund, Lars Bryggman)
2-2 (5.57) Lars Bryggman (Peter Cehlarik, Roland Kaspitz) Spel 5 mot 4
2-3 (18.33) Oskar Nilsson (Emil Bejmo, Tomas Wallgren)

TREDJE PERIODEN
 2-4 (3.38) Emil Lundberg (Jonas Berglund, Lars Bryggman)
2-5 (12.18) Patrik Näslund (utan assist)
3-5 (15.33) Damien Fleury (Fredric Andersson, Jason Gregoire
3-6 (18.56) Jonas Berglund (Patrik Näslund) mål i tom kasse

SKOTTEN I MATCHEN:  35-30  (13-10, 8-13, 14-7)

UTROPSTECKNET!
SSK var riktigt bra i första perioden. Det var bra defensiv,  enkelt spel, hårt jobb, bra fart på rören, bra kommunikation, sammanhållet lag och flera vassa målchanser.

FRÅGETECKNET?
Men vad hände efter pausen? Och efter att Asplöven reducerat i början av andra? Då blev det oroligt, när gästerna dessutom kvitterade såg det ut som yra SSK:are inte hjälpte Lundström särskilt mycket. SSK spelade upp sig sedan men… självförtroendet är helt klart skört hos SSK (se nedan för exempel), så det gäller att hålla i de positiva bitarna och bygga på det nu.

NOTERAT:       
Förre SSK:aren Marcus Bohman fick en jobbig återkomst till gamla hallen. Fick matchstraff (game som omvandlades till match penalty) i slutet av första efter en ovårdad tackling (charging) som kom blindside på Thörnberg som dels var icke puckförare och dels åkte och tittade åt andra hållet ihopp om att få en passning. 18 sekunder in på den femminuters utvisningen gjorde SSK mål. Sved nog värre än matchstraffet.

Thörnberg försökte spela vidare men klev efter ett tag av med hjärnskakning.

Otäcka minuter även i andra perioden när SSKs Tomas Bokros satte en armbåge i skallen på Simon Olsson  nere vid ena sarghörnet (SSKs zon). Olsson fick rullas ut på bår och fördes för undersökning till Södertälje sjukhus med smärtor i käke och huvud så det blev så klart matchstraff på Bokros också. Nu tror jag storleksskillnaden spelade roll här men smällen tog illa. Olsson fick lämna sjukhuset på kvällen, med konstaterad hjärnskakning.

SSK spelade med tre backpar endast då Mike Bergin skadade höftenför ett par veckor sedan och då Fredrik Sonntag – som nu är skadefri – tvingades vara hemma på grund av magsjuka i stället. Ny forwarden Philip DeSimone satt också på pressläktaren, i väntan på att Migrationsverket ska få ordning på papprena. Bergin hoppades för övrigt vara med i nästa match och då ska väl även Sonntags magsjuka ha gett med sig.

Alltså det här med självförtroende... SSK hade legat på bra mot Lassinantti i dryga fem minuter men får inte in pucken, då kontrar Asplöven och Oskar Nilsson gör 2-3  i slutet av andra. Vill ni ha ett exempel till? Ok. 3.15 in i tredje hade comebackande Mario Valery Traucco ett klockrent skott i stolpen...spelet vänder och så gör Emil Lundberg (fd SSK: spelare) 2-4. Syns vem som har och vem som inte har självförtroende.


OCH SÅ EN SAK TILL:
Det har ju varit lite snack om varför SSK inte högg, när Frölunda lånade ut Emil Djuse. Men det gjorde dem, högg alltså. Och hade en muntlig deal klar med Göteborgslaget när Frölunda valde att sätta honom i Malmö istället. Synd SSK hade, med tanke på sina backskador, behövt Djuse i de två, tre veckor det var tal om.

Citatet:
”Efter 2-0 får vi för oss att vi kan spela snyggt igen och slutar jobba. Det går inte, så det blir vårat (tränarnas) ansvar att se till att spelarna förstår det ” 
(SSK-tränaren Anders Sörensen analyserar raset efter första pausen)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här
Och highlights finns här:

Inga kommentarer: