onsdag 16 oktober 2013

"Vi gör det mesta rätt men får inte in puckarna"

(Micke Ahlén. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Jag har varit ute på reportageresa i ett par dagar så det blev inget om DIF i går… här kommer därför några rader, även om det var ett tag sedan.

För er som inte såg matchen (jag såg den lite i ögonvrån, mestadels) så dominerade Djurgården spelet – totalt i två perioder. Asplöven hade ingenting och skotten Asplöven 7 (5+2) mot DIFs 23 (11+12) inför tredje speglar läget väl.


Djurgården fick efter många om och med in pucken – i numerärt underläge – in pucken 13 minuter in i andra men sedan var Joel Lassinantti omutlig. Djurgården hade hur sjuka lägen som helst, bland annat hade Mattias Guter ett guldläge men Lassinantti gjorde en fotbollsräddning och hann kasta sig dit också.

Tredje var jämnare och med 1.48 kvar till full tid får Asplöven in en kvittering med betoning på får. Roland Kaspitz noterades för 1-1-målet som var ett självmål av DIF då pucken studsade runt och till slut styrdes in av DIF-backen Linus Arnessons ena skridsko.

Förlängningen blev mållös, sedan vann Asplöven på straffar.  Markus Ljungh inledde med mål, sedan hade Djurgården ett par, tre straffar i målramen.

Emil Bejmo satte Asplövens andra straff, sedan avgjorde Gurra Björklund i den sjätte omgången med en kalasstraff där Adam Reideborn fintades ända bort till Tornio på andra sidan gränsen.

– Det känns som vi får matchen dit vi vill ha den, vi gör det mesta rätt, gör inte många fel men vi får inte in puckarna så deras målvakt gör ju en sjukt bra match i målet också, det känns jävligt surt faktiskt, sa Micke Ahlén när jag sprang på honom efter matchen.

Han konstaterade också att

– Vi får jobba vidare bara. Jag tycker att vi ska ta med oss självförtroendet för vi spelar bra hockey. Det har varit ett par såna här matcher nu (Karlskrona och Asplöven) där vi har varit spelmässigt bättre men inte får in puckarna men vi får inte låta oss slås ner av det här utan det är bara fortsätta jobba så kommer poängen att komma.


DIF har för övrigt tagit poäng i tio av de elva matcher man har spelat, det var bara mot VIK i tredje omgången som det blev en nolla i poängprotokollet.

Inga kommentarer: