torsdag 17 oktober 2013

"Det var krig i bilen"

(Multiflexible Kenttä här som tränare efter Asplöven-DIF i veckan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Klubbchef, sportchef, tränare, pappa, lite halvt om halvt vaktmästare – Asplövens tränare Per Kenttä hinner med imponerande mycket under en dag. Finns inte en grej i klubben som han inte har ett finger med i. 

Kenttä har förvisso inte kört ismaskinen än men var lugn – det kommer någon dag. Kanske inte inför match då Asplövens multiflexible man är rädd för att krascha den i ett sarghörn, men inför en träning eller så kommer det bli – har övriga i klubbledningen lovat..(Hans och Per Kenttä. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

På bilden här ser ni föresten Kenttä gånger två. Och nej ni ser inte dubbelt utan Kenttä till vänster heter Hans i förnamn och är tvillingbror till Per. Hans jobbar så klart ideellt för Asplöven... en liten kul detalj är att båda har spelat hockey. Hans var utespelare, Per målvakt.

Hans håller sedan barnsben (förutom Asplöven) på Djurgården, Per (förutom Asplöven) på Luleå. När de var små och åkte de 26 milen tur och retur för att se DIF och Luleå mötas i (det som då hette) Delfinen var det "oftast krig i bilen" mellan tvillingbröderna. Åt båda håll... och tydligen var det boxningsmatcher på isen hemmavid med. Men det var då, nu jobbar de sida vid sida för Asplövens bästa. Hans ideellt och Per som - ja allt i princip.

Jag och fotograf Nichlas Hallberg var upp till Haparanda (eller Happyranda som stan också kallas med glimten i ögat) i veckan och följde Kenttä från halv åtta på morgonen till halv elva på kvällen. Blev tre timmars inspelat material. Fyra minuter av dess tre timmar har vi kokat ner till ett inslag om Per, inslaget visas i magasinet efter DIF-Rögle på Viasat Hockey, TV10 och Viaplay, kolla gärna!

Reportaget ligger uppe på viasatsport.se, ni hittar det på den här länken.  "Varning" för ”lättantändliga bilder”… (vad jag menar fattar ni när ni ser inslaget)

Här har ni föresten lite bonussnack om just  odds och tändvätska

1 kommentar:

Anonym sa...

En liten rättelse bara, bägge bröderna var målvakter.

/johan