lördag 5 oktober 2013

SSKs "geleklump" fick fart på målskyttet borta

(Gregoire gjorde mål för andra matchen i rad. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK hade gjort noll mål i sina tre senaste bortamatcher (Karlskrona, Troja, Malmö) men mot Oskarshamn i säsongens femte bortafajt lossande det. Rejält.

Södertälje vann med 4-1 trots att man bara fick ihop tre femmor och hade bland andra Fredrik Sonntag, Johan Andersson, Emil Billberg och Mario Valery Trabucco hemma på skadelistan.


David Pasrnak – som gjorde segermålet i premiären borta mot Rögle (1-2) – inledde målskyttet i Oskarshamn efter 16.08. Hemmalaget kontrade med en kvittering i PP i slutet av första.

Tre minuter in i andra kom 2-1 av Jacob Dahlström som gjorde sitt andra mål den här säsongen. Jason Gregoire, som varit skadad större delen av inledningen av säsongen gjorde nu mål (1-3) för andra matchen i rad. Mot Löven blev det mål i pp, här blev det i fem mot fem.

Gregoire spelade även fram till Dahlströms 1-2 mål. Kanadensaren har nu gjort två mål och två assist på de fyra matcher som han har spelat i serien. Kan han få upp farten – så som han fick under försäsongen, innan skadan – så blir han ju en ruskigt viktig pjäs för SSK.

Lagkaptenen Fredric Andersson satte sedan den definitiva spikan i kistan (1-4) med drygt fyra minuter kvar till full tid.

Jag kollade lite på liverapporteringen på LT i efterhand och det verkar inte ha varit någon jättematch direkt men vad gör det. Vinst var det viktiga för SSK, få upp självförtroendet med några enkla mål och det var precis vad man fick.

Assisterande tränaren Anders Sörensen ska tydligen ha sagt, före matchen, att SSK skulle hålla ihop som en geleklump. Och det gjorde man.

Johan Strömwall säger – även han till LT – efter matchen att SSK bland annat hade gjort taktiska förändringar och hade haft individuella samtal med alla spelare. Det verkar ha tagit skruv. Enligt LT som följde matchen på stream var organisationen i laget bättre med lagdelar som kuggade i varandra bra, varpå SSK kunde anfalla med samlat manskap.

Lite kul här är ju att Dahlström, som gjorde det avgörande målet, nu har gjort lika många mål den här hösten som han gjorde totalt förra säsongen. Då fick han dessutom bara ett av dem två målen officiellt, blev något fel där. Och fick sedan större delen av säsongen förstörd av skador. Nu är han skadefri som det verkar och har lyft betydligt. Kul.

Kollar man på statistiken så sköt Jason Gregoire och Damien Fleury  flest skott, fyra vardera, i SSK. Och Gregoire sätter ju sina så det blir viktigt att han håller sig fräsch och kan spela på nu.

Viktigt också att Niklas Lundström kommer in och gör en bra match igen. Han fick ju komma in och höll ju nollan i de dryga 56 minuter han spelade mot Löven. Idoff som släppte till tre mål på tre skott då lär vara rejält revanschsugen. Det var inte hans fel att det gick som det gjorde mot Löven, det var utespelarna som sålde ut honom totalt.

På onsdag tar SSK emot Djurgården hemma i Templet. Känns som det kan bli en kul match! Målen från SSK:s 4-1 seger mot Oskarshamn ser ni på den här länken. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Marie, tack igen...men en fråga - hade Jason mer fart under skridskorna på försäsongen - än nu - tycker Du!?

Marie Hallman sa...

anonym tacl :D Jay? ärligt talat - vet inte. har sett för få av de matcher han spelat, ska ta med den frågan i bakhuvudet och fundera när jag ser honom nu i veckan!!!

Anonym sa...

Hej igen!
Jag citerar Dig*
Kan han få upp farten"...
Det var det jag hakade upp mig på :))

Marie Hallman sa...

ah då förstår jag, tänkte mest att han har varit skadad och menade att kan han få i gång samma stora poängproduktion och finess som han hade under försäsong. Tar ju ändå ett tag att komma igång, jag hoppas och tror att han gör det.