onsdag 23 oktober 2013

Tre mål på tre matcher, Djurgårdens måltorka håller i sig

Om vi börjar med det positiva så har Djurgården tagit poäng i tolv av de tretton senaste matcherna. På den negativa sidan – måltorkan fortsätter.

På onsdagskvällen tog det 53 minuter och 31 sekunder innan Mattias Guter gjorde Djurgårdens enda mål för kvällen.


Förlust på straffar mot Asplöven borta (1-2), knapp trepoängare hemma mot Rögle 81-0) och nu ny förlust på straffar (1-2) mot Troja Ljungby borta.

Och som ni ser, tre mål på tre matcher. Det håller inte i längden.

Jag såg inte matchen men lyssnade lite med en som gjorde det och 1-1 vid full tid ska ha varit en ganska rättvis bild av matchen. Skotten slutade 35-31 till Troja fördel,  jämnt även där således.

Förra Trojaspelaren Micke Ahlén var närmast att näta, utöver Guters mål. Ahlén hade två bra chanser sista tio men de gick strax utanför. Sam Lofquist sköt flest skott i DIF i matchen , sju stycken. Han skjuter gärna mycket, någon gång borde ju något´skott gå in…

Noterbart är ju också att Djurgården förlorat de tre straffläggningar man varit inblandade i (2-3 mot Almtuna och så nyss nämnda Asplöven och onsdagskvällens Trojamatch.)

DIF har så här långt använt sig av sex straffskyttar: Dustin Johner, Mattias Guter,  Steve Saviano, Nicklas Heinerö, Steve Saviano och Marcus Ljungh. Den sistnämnde är den ende som nätat för DIF  i straffläggningarna över huvudtaget. Det gjorde han (Ljungh) i straffläggningen mot Asplöven då första straffen satt och den andra tyvärr var en miss.
Ljungh fick ta en straff idag med men det ville sig inte.

Så totalt ett enda mål  har DIF lyckats med hittills i sina straffläggningar. Inte bra.Läge att gnugga lite extra på just det? Eller målskytte över huvudtaget…
   4 kommentarer:

Peter sa...

Vi kräver mer än såhär!

Marie Hallman sa...

Peter: tror spelarna känner likadant. Viktigt bara att det inte sätter sig i skallen och blir en blockering!

Pluggen sa...

Du har helt rätt, målskyttet MÅSTE komma igång, det här går inte! Läge för en mental coach som jag har skrivit om tidigare..

Anonym sa...

DIF är bästa laget i hockeyallsvenskan. ligger ju 2a om vi vinner hängmatchen.