måndag 28 oktober 2013

Säsongens galnaste vändning gav tre poäng (uppdaterad)

(Joslin - och tror jag Oscar Ahlström - jublar i kapp med Victor Ahlström efter den galna vändningen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

AIK - VÄXJÖ 5- 3 (1-2, 0-1, 4-0)

Matchen: MMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 86,95 %och Mattias Modig, Växjö 92 %  Scott Munroe, Växjö 33,33 %
Publik: 3 414
Domare:  Marcus Vinnerborg och Mikael Sjöqvist


(Mattias Janmark FOTO JESPERZERMAN.SE)

BÄST I AIK
MMM  Mattias Janmark, f
MM  Daniel Larsson, mv
 Oscar o Victor Ahlström, f

BÄST I VÄXJÖ:  Alexander Johansson, f.

(Aspeqvist o Joslin.  FOTO JESPERZERMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(6.36) Derek Joslin (Teemu Ramstedt, Mark Hurtubise) Spel 5 mot 4.
1-1  (9.14) Robert Rosén (Alexander Johansson)
1-2  (15.05) Malte Strömwall (Liam Reddox, Jani Lajunen)

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
1-3  (8.37) Rhett Rakshani (Alexander Johansson, Cory Murphy)

TREDJE PERIODEN
2-3 (14.43) Mattias Janmark (utan assist)
3-3 (16.37) Christopher Aspeqvist (Oscar Steen, Victor Ahlström)
4-3 (18.48) Oscar Ahlström (Jonas Liwing, Oscar Steen)
5-3 (19.18) Mattias Janmark (utan assist)

(Christopher Aspeqvist. FOTO JESPERZERMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  29-23  (7-10, 11-4, 11-9)

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Det såg så kört ut som det kan bli för AIK. Då kom vändningen, först Janmarks soloraid till 2-3 sedan tre mål på två minuter och 41 sekunder. Helt sjukt. Men that´s hockey!

FRÅGETECKNET?
Hur kunde domarna missa när en Växjöspelare drog klubbladet rakt i fejan på Oscar Ahlström, bakom Växjömålet? Det spelar ju ingen roll om det var avsiktligt eller inte men där ska det blåsas? Nu kunde Växjö kontra in 1-2 några sekunder senare. Jag kollade efteråt och det visade sig att de missat och att det inte hade rätt att ändra domslutet. Det enda som fanns kvar då var att beklaga, tur att det inte avgjorde matchen.

NOTERAT:
Ibland blir en tackling verkligen helt fel. Noah Welch tryckte i början av första upp Christian Sandberg i plexit. Såg inte fult ut på något sätt men slutade olyckligt då Welch skadade knäet och Sandberg fick en revbensskada. AIKs läkare kunde inte säga hur allvarlig någon av skadorna var men det här uppehållet nästa vecka kommer lägligt för båda lagen om man säger så.

Inte ofta man ser men domarna tog en helt korrekt utvisning på Växjös Erik Johansson när han sparkat undan Derek Joslins tappade klubba, i samma ögonblick som Joslin böjde sig ner för att plocka upp den. Inte så smart move inför ögonen på domaren.

(Marcus Nilsson FOTO JESPERZERMAN.SE)

Marcus Nilsson har  inte flytet med sig. Hade ett par fina lägen, inget gick in och när pucken väl gick i mål så dömdes det bort för spark efter videotitt. Det där första målet tar tid på sig.

 
(Plötsligt händer det! FOTO JESPERZERMAN.SE)

Mattias Janmark! Just som man sitter där och undrar om det överhuvudtaget går att bryta dödläget, så snappar han upp en puck, åker över hela isen och prickskjuter in reduceringen till 2-3. Och får med sig hela laget i en av de galnaste vändningar jag har sett, vilken spelare han är!

(Modig slog axeln ur led. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Apropå märkliga skador… så fick Växjökeepern Mattias Modig hjälpas av isen i slutet av tredje. Han halkade/snubblade till, tappade balansen och ramlade baklänges in i målramen och slog ena axeln ur led. Modig ska enligt uppgift ha axlar som lätt går ur led. Om någon undrar hur det kan bli så här.

EDIT: Nu ser jag att Modig berättar såhär för Expressen "Jag vinkade efter en icing och så hoppade det till lite. Det var en riktigt speciell situation. Jag vet inte vad som hände egentligen" Men kollar man bilderna så vinglar han till och slår baksidan av axeln i målburen, vilket verkar ha hjälpt till. Märkligt hur som helst.

Scott Munroe som kom in istället för Modig fick några mardrömsminuter innan matchen var över. Han släppte in 3-3 på det första skottet han fick emot sig, tog det andra och släppte in 4-3 på det tredje. Sedan plockade Växjö målvakten och då fick Munroe se Janmark sätta 5-3 i tom kasse.


(Den vändningen.... borde gett högt odds. FOTO JESPERZERMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Fem ordinarie AIK-spelare fanns på skadelistan redan innan Christian Sandbergs revbensskada: Esa Pirnes - magsjuk, Fredrik Carlsson -hjärnskakning, Daniel Josefsson- "upperbody" , Patric Blomdahl - sjuk och Björn Melin fraktur i handen. Inte den bästa av förutsättningar, för att vara diplomatisk.


Citatet
”Det blir en jävla energilossning och allt kommmer ut på en och samma gång. När 4-3 kommer når man verkligen toppen på skalan”
(Mattias Janmark till  Sportbladet om den galna vändningen)


LAGUPPSTÄLLNINGAR OCH HIGHLIGHTS: hittar ni här 

Inga kommentarer: