torsdag 17 oktober 2013

Tre pinnar trots måltorkan

(Dustin Johner firar sitt och matchens enda mål. FOTO DANIEL PETTERSSON)

DIF - RÖGLE 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Matchen:  MM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 100 % och Brandon Maxwell, Rögle, 96,55 %
Publik: 4 842
Domare:  Andreas Harnebring

BÄST I DIF  
MMM  Nils Andersson, b
MM  Dustin Johner, f
 Adam Reideborn, mv

BÄST I RÖGLE:  Brandon Maxwell, mv.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(12.10) Dustin Johner (Nils Andersson) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN:  29-15  (12-3, 7-4, 10-8)

UTROPSTECKNET!
Nils Andersson. Det går väl inte att köra honom i varje pp nu när de kommer så ofta men det är en lockande tanke. Händer så mycket mer i DIFs power play men när nummer sju är inne och styr och ställer som spelfördelare på blå. Blir snabbare passningsspel och fler alternativ också.

FRÅGETECKNET?
Djurgårdens pp fortsätter att generera mål. Men. Är det inte dags att börja göra lite fler mål i fem mot fem också? För att få en säkrare grund att stå på?


NOTERAT:
Riktigt bra backcheck av DIF och extra bra i första.  Det var nästintill omöjligt ett tag för Rögle att komma in framför mål och hinna skapa något vettigt innan någon blåtröja var där och stod i vägen eller ryckte sönder Rögles försök till attack.

Fin snurrfint av Rögles Robin Sterner mitt i ett anfall. Inte så klokt kanske men ibland är det kul med lite extra krydda.

Bra fart i första men oj vilken hafsig andra och tredje period – från båda laget. Spreds puckar som av en vattenspridare emellanåt. Inte ens pp funkade för DIF, Rögle hade det kämpigt rakt igenom. Inte blev det bättre av att domaren hade en minst sagt jobbig kväll med märkliga domslut. Hm.

Djurgården bjöd Rögle på ett gratis pp i runt 30 sekunder i tredje, hade fyra spelare på isen och märkte ingenting förrän publiken började skrika, då slängde sig Johner över sargen så det blev fem mot fem som det skulle vara.

Nollan var Adam Reideborns första för säsongen. Johan Mattsson har en också, två totalt således. DIF har  för övrigt tagit poäng i elva av tolv matcher nu.

Vill bara ge en extra guldstjärna till kedjan med Micke Ahlén, Micke Holmqvist och Henrik Eriksson. SÅ tunga att möta. Viktigt med en sån kedja.

Rögle har än så länge inte tagit en enda poäng på bortaplan på de sex spelade bortamatcherna så här långt. Ouch. Man har gjort fem mål framåt och släppt in 19 bakåt. Dags för nya rutiner, eller något?!

OCH SÅ EN SAK TILL:
Insamlingen Djurgårdshjälpen lämnade före matchen över sina insamlade medel, lite över 400 000 kronor. Starkt jobbat! Pengarna är öronmärkta för en spelare och hitta man ingen nu går de in i spelarbudgeten för nästa säsong istället.

Citatet
”Vi har svårt att komma samlade och komma med fart. Vi var trubbiga i spelet med puck”
(Rögletränaren Dan Tangnes analyserar i lokaltidningen Helsingborgs Dagblad)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 
Highlights och intervjuer från Viasat finns på viasatsport.seInga kommentarer: