onsdag 9 oktober 2013

Djurgården nollade blekt SSK

(DIF-målvakten Johan Mattson var omutlig och höll första nollan när DIF slog SSK med 4-0 i säsongens första länsderby. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK-DIF 0-4  (0-2, 0-1, 0-1)

Matchen:  MMM+
Målvakterna: Niklas Lundström, SSK 86,67 % och Johan Mattsson, DIF 100 %
Publik:  4 683
Domare: Andreas Harnebring

(FOTO Richard Himberg) 

BÄST I SSK                                                                                   
MMM  Linus Fröberg, f
MM  Jason Gregoire, f
 Niklas Lundström, mv

BÄST I DIF:  
MMM Johan Mattsson, mv
MM  Micke Ahlén, f och Sam Lofquist, b
 Markus Ljungh, f


(FOTO Richard Himberg) 

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(9.28) Markus Ljungh (Dustin Johner)
0-2 (11.10) Henrik Eriksson (Mattias Guter, Jocke Eriksson) Spel 5 mot 4.

 ANDRA PERIODEN
0-3 (6.32) Steve Saviano (Nicklas Heinerö, Philip Holm)

TREDJE PERIODEN
0-4 (11.15) Micke Ahlén (Markus Ljungh, Dustin Johner) Spel 5 mot 4.

SKOTTEN I MATCHEN:  15-30  (8-11, 3-11, 4-8)

UTROPSTECKNET!
Djurgården har lett med 3-0 och ändå lyckats tappat spelet helt ett par gånger den här säsongen. Då har man tappat poäng, nu höll det för första gången hela matchen ut. Kanske för att man spelade disciplinerat även efter 3-0… och när energinivån började tryta ( efter 2-0) tog Tony Zabel time out och ska ha skrikit något i stil med:  ”kör bara, jag skiter i om det blir utvisningar, bara kör!”

FRÅGETECKNET?
Säger bara SSK:s pp. Man hade ett antal möjligheter i 5 mot 4 och även något enstaka i 5 mot 3 men de händer ju ingenting. Varför? För att det inte är bra helt enkelt. Om man jämför:  Djurgårdens pp var rappt med  rörligt passningsspel och gott om alternativ att spela på. DIF var dessutom klart mer aggressiva i sina pp i spelet runt målburen, det var ständigt någon där och oroade. SSK:s pp var mer utspritt, passningarna gick långsammare, och passningsalternativen är färre. Det blir inte samma press på laget som är i underläge. Eller för att vara rakt på sak, det känns inte som det blir någon press överhuvudtaget.


(FOTO Richard Himberg) 

NOTERAT:
Största skillnaden i första? Att DIF var effektiva, SSK var det inte. Sedan är det ju inte okej att lägga i handbromsen och skjuta tre (!) skott i andra och fyra (!) när man försöker jaga i fatt och få en ändring av matchbilden. Och dessutom har 7-8 pp i  matchen, då ska det ju hagla skott. Det gjorde det ju inte.

SSK bjöd upp bra i början av andra trots allt, så pass att DIF tog en timeout efter dryga sex minuter. Och pang så kom 0-3 till DIF efter det. Snacka om kalldusch för SSK som även hade lite otur att pucken studsade via Lundströms benskydd rätt ut på Savianos blad

Man kan ju inte säga att SSK hade marginalerna på sin sida heller. Som när Linus Fröberg får fint läge i pp och prickar stolpen. Typiskt för SSK den här matchen.

SSK hade Johan Andersson (hjärnskakning), Jesper Frödén (knä), Fredrik Sonntag , Mario Valery Trabucco (fot) på läktaren. DIF hade Marcus Sörensen (axelskada). Klart det påverkar SSK mest men det känns som det handlar rätt mycket om självförtroende också. DIF har mer av den varan just nu.

Apropå skador så hoppades SSK:s Johan Andersson vara tillbaka på fredag medan Mario Valery Trabucco sa att 10-14 dagar till,  sedan så ska han förhoppningsvis kunna spela.


(FOTO Richard Himberg) 

OCH SÅ EN SAK TILL:
Johan Mattsson höll sin första nolla i Djurgårdströjan – mot sin förra klubb. Gissa om han såg ut som en glad treåring på julafton efteråt.  

Citatet
"Jag tror tyvärr inte  att Södertälje bara är besvikna utan också att de nu börjat fundera på vad de håller på med egentligen"
 (Viasats expert Håkan Södergren summerar SSKs match.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här  

Fler foton från matchen, av Richard Himberg, hittar ni på den här länken

Inga kommentarer: