onsdag 30 oktober 2013

DIF-Fansens favorit tillbaka

(Petr Kalus är tillbaka i DIF-tröjan. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Petr Kalus blev en stor publikfavorit förra säsongen, nu gör han comeback i Djurgården tack vara Fansens spelare.

Det är Djurgårdshjälpen som slitit röven av sig för att få in 400 000 kronor som nu går till att betala Kalus.


Det känns jättekul att vi har Petr tillbaka i Djurgårdströjan igen. Med honom breddar vi vår trupp och lyfter in egenskaper som vi tycker att vi behöver. Det är lite riskabelt att förändra i en spelartrupp som mår bra men tretton av våra spelare känner Petr sedan förra säsongen och vi vet att det är ett välkommet tillskott i truppen. Vi vet också vad vi får av Petr istället för att plocka in något "osett" kort som skall synas och det känns väldigt bra, säger sportchef Challe Berglund i ett pressmeddelande.

Petr Kalus har inlett säsongen i Slovakien, i Dukla Trencin där han har gjort en assist på tre matcher. Förra säsongen blev det 20 matcher med DIF där han gjorde fyra mål och sex assists.

Och Challe Berglund är såklart glad över den ekonomiska hjälpen:

– Vi har tidigare påtalat vår tacksamhet gentemot Djurgårdshjälpen och deras jobb med att samla in pengar och det tål att påpekas igen. Petr är ett resultat av det hårda arbete de lagt ner och självfallet är vi tacksamma mot alla de som varit med och bidragit med pengar, säger Berglund i nyss nämnda pressmeddelande.

Den 26-årige tjecken är, enligt de uppgifter jag har fått, antingen redan i Stockholm eller på väg in. Tanken är, enligt pressmeddelandet, att han ska spela mot VIK på fredag, då även DIF-ikonen Fimpen Eklund tackas av.

Kalus själv verkar nöjd med kontraktet och skriver så här på sin twitter:

”Of Course, big thanks for all the work to get me here. And excited to share all the fun moments in near future…DIF  rocks!!” 

Inga kommentarer: