onsdag 23 oktober 2013

"Det finns inte utrymme för några förstärkningar"

Jaha ja. Det här var ju absolut det som inte fick hända i AIK men nu har det hänt. Björn Melin har brutit handen och ironiskt nog är det, enligt AIKs hemsida, ett skott av Mattias Janmark som pajjat handen (en fraktur sägs det) på kedjekamraten Melin.

Skottet ska ha tagit olyckligt under matchen uppe i Luleå nyligen och med Melin ur spel så spräcks AIK:s främsta poängproducerande kedja.


Melin har gjort fem mål och spelat fram till nio. Merparten av de assisten är till just den i det här fallet olycklige skytten Mattias Janmark som har gjort 10 mål.

Janmark, Melin och Teemu Ramstedt har gjort sammanlagt 17 mål så här långt. AIK har gjort sammantaget 35 kassar så JMR-kedjan har stått för nästan hälften av målen. Det är därför det här var det som inte fick hända.

Melin blir nu, enligt AIKs hemsida, borta i 3-5 veckor och för AIK:s del är det ju tursamt nog ett landslagsuppehåll  på g.

Någon förstärkning blir det inte. Jag messade nämligen just den frågan till sportchefen Daniel Rudslätt som svarade att
- Nej, det finns inte utrymme för några förstärkningar. Andra får kliva fram och ersätta Björn.

Jag har inte fått tag på tränare Franzén så jag vet inte hur de tänker där och jag känner inte spontant att det finns en given ersättare till Melin i laget även om någon nu får ta den rollen.  Det måste in någon med speed och tyngd och sinne för framspelningar. Sandberg kanske? Han har ju inte storleken som Björn har men han har snabba fötter som kanske kan kompensera ? Eller...Marcus Nilson kanske kan få mer puck och mer istid och få igång poängproduktionen? Han är också snabb och det krävs för att hänga med Janmark.

Vi får se, blir intressant detta. Någon bara måste ju kliva fram och övriga kedjor måste ta ett större ansvar nu annars är det tvärkört.

Inga kommentarer: