måndag 28 oktober 2013

Djurgården kryssar vidare

Jag var i Södertälje och jobbade för TT när Syrianska mötte Åtvidaberg så jag missade Djurgården-Malmö på Hovet.  8 012 på plats var det och jag verkar ha missat en rejäl publikfest som det verkar.

Djurgården bars däremot fram av publiken men… kryssade igen på ordinarie tid och vann sedan på övertid med 4-3, segermålet gjort av Markus Ljungh.


Jag har alltså inte sett matchen men av statistiken kan man konstatera att:

…Djurgården nu har tagit poäng i 13 av 14 matcher. Förlusten mot Västerås, 0-2, i match tre (27/9) är den enda trepoängsförlusten hitttills.

…Det gjordes ett mål per period för vardera lagen och fem av de sex ordinarie målen kom i pp. DIFs tre mål under ordinarie tid var i pp, två i fem mot fyra och ett i fem mot tre. Segermålet 4-3 kom dock i spel fyra mot fyra. Malmös mål kom i fem mot fyra, fem mot fem och fem mot tre.

… 21 av DIFs totalt 38 mål har kommit i pp. Och det är ju kanon men det är väl dags att börja producera i fem mot fem mer frekvent nu också.

...Segerskytten Markus Ljungh har nu gjort fem mål, det är två fler än han gjorde totalt förra året.


För att nämna några saker. Djurgården ligger efter matchen på sjätte plats i tabellen, Malmö på fjärde och det skiljer bara en poäng lagen emellan. DIF har 26 och Malmö 27 poäng, liksom BIK Karlskoga så Djurgården närmar sig topp tre. Känns som stor skillnad mot förra året då det var motlut mest hela året för Djurgården.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sista DIFmålet kom inte i PP!
Det kom på övertid i 4-4 spel.
Hoppas på 3p i hängmatchen mot Malmö då är vi topp3!!!
Richardlj75

Marie Hallman sa...

Richard: Det har du helt rätt i! Jag ändrar!!! Ska bli intressant att se om det går att få en trea mot Oskarshamn... dags att vinna en match på ordinarie tid nu.