fredag 4 oktober 2013

En AIK- period som lovade mer, sedan totalhaveri

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

 AIK- LULEÅ 2-6  (1-1, 0-2, 1-3)

Matchen: MMM (eller M sett med AIK-ögon och MMMMM+ sett med Luleå-ögon)
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 78,57 % och Daniel Belissimo, Luleå 87,5 %
Publik:  4 876
Domare:  Morgan Johansson och Marcus Vinnerborg

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

BÄST I AIK
MMM  Mattias Janmark, f
MM  Oscar o Victor Ahlström f
Derek Joslin, b

BÄST I LULEÅ:  Niklas Olausson, f. (2+2= 4 poäng i matchen!)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(5.56) Cam Abbott (Linus Persson, Chris Abbott)
1-1 (11.21) Mattias Janmark (Jonas Liwing, Björn Melin) Spel 5 mot 4.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

 ANDRA PERIODEN
1-2 (10.42) Niklas Olausson (utan assist)
1-3 (17.52) Johan Forsberg (Jan Sandström, Niklas Olausson) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
1-4 (1.03) Niklas Olausson (Linus Klasen, Daniel Gunnarsson) spel 5 mot 3.
1-5 (1.30) Linus Klasen (Jan Sandström, Niklas Olausson) Spel 5 mot 4.
1-6 (03.04) Anton Hedman (Niklas Fogström, David Gunnarsson)
2-6 (13.08) Mattias Janmark (Jonas Liwing, Björn Melin) Spel 5 mot 4.

SKOTTEN I MATCHEN:  16-28 (4-10, 4-11, 8-7)

UTROPSTECKNET!
Starkt av AIK-klacken att stå kvar och sjunga så det dånade även tolv minuter in i tredje när AIK hade jobbiga 1-6 på resultattavlan. Respekt!

FRÅGETECKNET?
Vad fan hände? AIK vill spela med känslor. Vill anfalla samlat. Ha aggressiv skridskoåkning och bygga från bra uppspel. Och det gick bra i första då AIK  spelade jämt med Luleå och även såg ut att ha chans på en trea. I andra började AIK dock att tappa spelet för att falla ihop totalt i tredje. Det är inte okej och definitivt inte på hemmaplan. Var är självförtroendet? Vem kan återupprätta det? Ta tag i laget? Göra en förändring? Viktigt att det händer något nu.

 
(FOTO JESPERZERMAN.SE)

NOTERAT:
Patric Blomdahl och Christian Sandberg klev av förra matchen (mot Färjestad) tidigt med en hand respektive fotskada. Båda röntgades dagen efter och fick glada besked, inga frakturer utan ”bara” mjukdelsskador. Båda skulle egentligen vila den här matchen men Blomdahl fanns med på isen ändå, i en fjärdekedja med Fredric Anderberg och Michael Lindqvist. Esa Pirnes var däremot uppsatt på skadelistan, enligt uppgift sjuk.

 Det jag däremot saknade hos AIK i andra och tredje perioden är tajmingen och samspelet. Visst första perioden var bra men sedan, började det flyga puckar lite hit och dit, det började se stressat ut och uppspelen havererade totalt. Vet inte varför riktigt. AIK spelade grymt bra i premiärmatchen, var som sagt bra i första perioden här men såg ut som packade höns på rymmen i tredje. Och så dåliga är de inte. I den här matchen ja, men inte egentligen.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

AIK gjorde visserligen sitt första mål i PP men annars… så går det för långsamt och är för omständligt. Gnaget fick spela över en och en halv minut i 4 mot 3 utan att ens få till en vettig chans. Inte bra. Luleås pp var inte bra inledningsvis men i andra halvan av matchen var det klasskillnad på spelet i pp.

Luleås Anton Hedman satte in en rejält ful smäll mot huvudet (jag tyckte det såg ut som armbågen men det var tydligen axelkåpan) rätt på hakspetsen på SHL-debuterande junioren Fredric Anderberg som fick ledas ut i omklädningsrummet rejält groggy och med trolig hjärnskakning. Hedman fick game missconduct som sedan ändrades till match penalty = avstängd mot Brynäs på lördagen till att börja med. Andreas Lindh i Västerås fick i början av säsongen 6 matchers avstängning - varav två böter. Om det blir vägledande här återstår att se.
Fult och onödigt var det hur som helst.


(FOTO JESPERZERMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
 Med tio minuter kvar till första nedsläpp såg det glest ut men sedan poff så ramlade det in mycket folk. Antagligen från baren. Bra tryck hur som helst, kul med två klackar som bjuder upp till sång. Bra där jobbat alla!

Citatet
”Jag försöker bara vinna fördel i närkampen, problemet är att han är så avslappnad i kroppen. Det är tråkigt att han skadade sig. Man vill aldrig se någon skada sig och jag hoppas bara att det är bra med honom”
(Luleås Anton Hedman var ångerfull efteråt, berättade han för såväl Aftonbladet som Expressen.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR och highlights: hittar ni på den här länken

Inga kommentarer: