torsdag 10 oktober 2013

Larssons storspel räckte inte

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

AIK skulle bli mer stabila bakåt sa assisterande tränaren Mats Bäcklin innan Växjö borta. Och nog var defensiven i fokus alltid.

Växjö stångade sig förtvivlade mot levande väggen Daniel Larsson som gjorde några riktigt svettiga räddningar och höll kvar AIK i matchen.


Efter en period ledde Växjö skotten med 11-4, efter två perioder med 26-9. Växjö var uppe i 23 skott när Cory Murphy tog ett skott som gick in bredvid Larsson samtidigt som en Växjöspelare dök med huvudet före in i mål. Det snackades om att pucken ändrade riktning via Janmark också och det är möjligt.

Inför tredje perioden lovade AIK-tränaren Rickard Franzén ( i en intervju med c-more) att AIk skulle komma ut som ett helt annat lag. Och visst, Mattias ”glödhet” Janmark gjorde sitt nionde mål den här säsongen efter 12.56. Men det var ju inte så att AIk såg tungt offensiva ut för det.

Janmark var som vanligt överallt och knackade ner en puck som han sedan skickade in i mål men även om sex AIK skott (åtta för Växjö) var en förbättring i antal skott så var det inte kreativitet som var ordet för dagen.

När AIK dessutom tappade pucken på blå i slutet av tredje perioden tog Rhett Rakshani vara på läget. Det blir en spelvändning som svarar med ett snyggt backhandmål av Växjöforwarden. AIK tog ut målvakten  men bara trettio sekunder efter 2-1 kom 3-1 i tom kasse.

I övrigt kan man notera att …
…bröderna Ahlström och Patric Blomdahl väl var de som kom närmast ett mål.

…den här aggressiva och snabba skridskoåkningen som AIK vill ha lös med sin frånvaro, var mer handbroms i tycker jag.

….Växjö var steget före både när det gäller skotten (se ovan), tacklingar (14-4) och tekningar (28-18). Björn Melin efterlyste för någon vecka sedan ”mer jävla anamma”. Kan ju säga att det är fortfarande efterlysning ute på den.

…Jonas Liwing stod för två av kvällens fyra AIK-tacklingar, Victor Ahlström för en och Mark Hurtubise för en.

…Teemu Ramstedts tekningsprocent är på 15,38 procent. Inte bra.

…Jonathan Andersson var inne hela 37 sekunder men hann ändå bli noterad för ett skott i statistiken. Starkt.

… Fredrik Carlsson som varit bänkad en del var tillbaka på hög speltid, 16.47 i dag, inte inne på några mål bakåt. Var bra på den han ska göra, renodlad defensiv.


…AIKs första kedja – Ramstedt, Janmark och Melin var inne på samtliga mål som gjorde det vill säga såväl AIKs reducering som Växjös tre fullträffar.  

2 kommentarer:

Andreas sa...

AIK är klart det sämsta laget Lakers mött i år.

Marie Hallman sa...

Andreas: Som de spelade i matchen förstår jag att du tycker så. De har dock varit väldigt upp och ner, riktig bra ena dag, generalusla nästa. Det här var en sån generalusel kväll