fredag 11 oktober 2013

"Jag träffar stolpen i typ varje match… men någon dag bara måste det släppa"

(Damien Fleury tog sju av SSKs 31 skott. Inget gick in, då blev det en assist istället. Man kan väl säga att det vackra målet hade made by Fleurystämpel på sig. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Om vi tar det positiva – defensiven var klart bättre mot Almtuna än mot Djurgården. Och i tredje fick SSK bättre fart på rören, lyfte upp spelet och kunde hota Almtuna. På det negativa kontot – en första och en andraperiod utan någon vidare kreativitet offensivt.

– Det var ingen jättematch men vi jobbar stenhårt i kväll och hade en bra defensiv i matchen och jag tycker att vi förtjänade mer (än en poäng) men sån är hockeyn, konstaterar Damien Fleury besviket.


SSK-forwarden sköt sju skott och stod därmed för nästen en fjärdedel av SSK:s totalt 31 skott. Och ärligt talat så ägde Almtuna matchen i två perioder. Det håller även Fleury med om:

– Absolut. Men vi jobbar stenhårt och har en väldigt tajt defensiv. Det är bra.

Men sex skott i första innan ni släpper på med elva skott i andra. Det känns ju nästan som ni går för hårt på defensiven i den här matchen?
– Ja, kanske. Men vi spelar under press just nu, har inget självförtroende för dagen, då är det tufft. Men just därför jobbar vi hårt nu med att ta ett steg framåt och bli bättre.

Vad tycker du att ni bör jobba mer på?
– Vi måste skapa mer offensivt, vi måste skjuta mer, vi måste ta oss in i slottet och gå på fler returer. Det är såna små detaljer som avgör, kan vi göra de detaljerna bättre så kan vi börja vinna matcher också. Gör vi inte de detaljerna bättre så kommer vi att fortsätta förlora, säger Fleury som ändå ser framsteg. Små, men dock:

– Vi släpper bara in ett mål i kväll! Och vi jobbar verkligen stenhårt, tillsammans.

Ett återkommande problem och något som syntes även mot Almtuna är SSK:s oförmåga just nu att komma i samlade anfall. Det ser lite bättre ut nu än för några matcher sedan men är ofta lite för mycket enmansaktioner för att det ska funka.

– Så är det, men just nu har vi dåligt självförtroendet och då blir det svårt att göra rätt saker. Vi måste fortsätta jobba hårt med detaljerna, på träning, varje dag så kommer det till slut bli bättre. Vi behöver bara få ett enkelt mål så kommer vi växa mentalt också, påpekar Fleury.

Du har varit med ett tag nu, vad kan man göra för att få den mentala boost som krävs för att höja självförtroendet?
– Alltså, vi har ett ungt lag och kommer inte kunna göra mål var femte sekund men vi måste börja spela enkelt och ha ett snabbt passningsspel för då kommer vi kunna lösa upp knutar. Det är inga stora saker det handlar om egentligen, utan det handlar om små detaljer. Vi måste bara göra de här sakerna.

Det egna självförtroendet är sådär konstaterar fransmannen. Han är tänkt att bära laget poängmässigt, vet om det, känner pressen och konstaterar med en suck:

– Det går tungt just nu - jag har bara gjort två mål. Jag skjuter en massa men pucken vill bara inte gå in så jag får kämpa på, skjuta ännu mer så kommer det lossna till slut.

Samtidigt så är du en sniper, det vill säga ska vara uppe och oroa vid målvakten och jobba vidare på passningar som kommer upp men det kommer ju inte så många. Var det därför du till slut åkte och hämtade pucken, bar upp den själv och sedan lade in den i slottet där Johan Jonsson satte till bladet och styrde upp kvitteringspucken i krysset i slutet av andra perioden?
– Kanske. Ibland måste man bara göra något för att bryta dödläget. När man inte får upp puckarna så får man försöka ta upp dem dit själv. Vi låg ett mål efter, då måste man skapa något och ta en risk. Det gjorde jag.

Såg du att Johan hängde med upp?
– Ja jag, såg att han kom efter mig för att hjälpa till i en andravåg och ville få in pucken, om inte annat så han skulle kunna gå på en retur. Han tog ett bra skott och hjälpte mig mycket där. Det blev ett fint mål, säger Fleury och skiner upp i ett snett leende.

Har ni pratat inom laget om hur ni ska få upp spelet mer så att du och skyttar som Gregoire ska få mer att jobba med? För det behövs ju?
– Jo jag håller med och vi får jobba på att få upp spelet så blir det förhoppningsvis bättre. Vi har pratat om det i laget, hade ett långt bra snack inför matchen (under torsdagen) och har sagt till varandra att vi ska skjuta mer och verkligen sikta på nätet så att vi får mer returer att gå på men det gäller att göra det under match sedan också.

I det där snacket – där spelare som Fredric Andersson, Robban Carlsson och Johan Jonsson klev fram och visade vägen - bestämde spelarna också att de äldre ska hjälpa de yngre spelarna mer och spela enklare för att få bort misstagen som kommer när man dribblar på blå och får spelvändningar emot sig.

– Spelar vi ett bra försvarsspel så kan vi bygga chanser utifrån det. Om vi är snabba nog så kan vi underlätta för de bra skyttar som vi ändå har i laget och underlätta för skyttarna att komma till skott.  Så lyckas vi spela en tajt defensiv i mittzonen så kommer vi skapa bra chanser och mål, slår Damien Fleury fast.

Nu gick matchen till straffar efter 1-1 vid full tid (efter bland annat miss vid öppet mål av Gregoire) och en mållös förlängning på det. I straffläggningen satte Almtunas Tobias Hage sitt mål. SSKs tre skyttar, Jason Gregoire, Damien Fleury och Linus Fröberg fick antingen se Erik Hanses rädda eller se sitt eget skott gå utanför.

SSK har varit inblandade i tre straffläggningar så här långt. Fleury har fått ta en straff varje gång men har hittills inte nätat. Tungt så klart, inte minst då det var nära nu:

– Ah jag blir så ledsen… Jag fick honom dit jag ville och var säker på att jag hade gjort mål men pucken gick på hans skridskoskena. Det är ren otur, men det är så det är för mig just nu. Jag har inte turen på min sida, jag träffar stolpen i typ varje match… men någon dag bara måste det släppa.


Inga kommentarer: