söndag 13 oktober 2013

På andra sidan pölen - tufft värre för Jhonas Enroths Buffalo

Blev två matcher förra veckan för Jhonas Enroth. Den första kan ni läsa om här… den andra spelades i i tisdags, eller natten mellan tisdag och onsdag blir det ju för vår del.

Buffalo har ju haft det kärvt inledningsvis och efter förlusten i Jhonas första match (mot)  blev  det oavgjort i den andra 2-2 och sedan förlust på övertid 2-3.


En lustig detalj är att Jhonas fick exakt lika många skott emot sig, gjorde lika många räddningar och fick samma räddningsprocent i båda matcherna, det vill säga räddade 31 av 34 skott och hade 91,2  i räddningsprocent.

Men det finns lite olikheter också. I första matchen var det tre mål som gick in i fem mot fem. I andra matchen släppte Jhonas två mål i fem mot fem och en när Tampa hade power play. I Första matchen åkte Buffalo på ett mål i tom kasse också och blev av med alla poängen, så blev det inte nu utan  det blev som sagt förlust på övertid .

Mot Tampa hade Buffalo dessutom en puck inne som blev bortdömd.

Jhonas blev för övrigt third star i den här matchen.

Att det går tungt för hans Buffalo är ingen överdrift, Sabres har förlorat samtliga sex spelade matcher, två av dem på övertid – dels den nyss nämnda och säsongens andra match då Ryan Miller spelade. Sjunde matchen spelas natten mellan måndag och tisdag svensk tid.


Inga kommentarer: