tisdag 8 oktober 2013

"Jag är så klart djupt ångerfull" UPPDATERAD

(Idoff - dock fotad vid ett helt annan tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV )
Alltså det här med heta känslor och sociala medier... 

Ja jag har gjort mina misstag själv genom åren och nu är det Sebastian Idoff som låtit känslorna svalla offentligt för att sedan ångra sig rejält. Och jag måste säga att jag lider med honom. Det är ändå människor och inte maskiner som står där i hockeymålen.


SSK-målvakten har fått en tuff start på säsongen, han har fått starta två matcher och blivit utbytt i båda -dels mot Karlskrona borta där SSK förlorade med 0-4 och dels mot Björklöven där gästernas tre första skott innan målvaktsbyte gjordes och SSK till slut förlorade med 2-3. (Han blev även inbytt mot Malmö borta där Lundström startade, matchen slutade 0-5)

I Lövenmatchen var han helt övergiven av utespelarna vid samtliga tre mål, det finns inte en målvakt som inte hade haft problem i de lägen han ställdes inför där.

Någonstans mitt i frustrationen har Idoff haft en privat twitterdiskussion med Tobias Karlsson som är marknadsansvarig för Oskarshamns supporterförening och som även driver en pod.

Karlsson har sedan gjort en grej av den här twitterdiskussionen där Idoff ska ha sågat sina tränare och sagt att han ville bort från klubben. Saker han inte står för så här i efterhand.

Så här kommenterar SSK det som har hänt på sin hemsida:

- Innan denna podcast kom till vår kännedom har vi tränare och Idoff haft ett samtal där vi rensat luften då vi anat att det fanns något som låg och pyrde. Sebastian kom därefter till oss under måndagen och berättade om ett twittersamtal som hade ägt rum för någon vecka sedan. Vi är naturligtvis inte glada över detta, men det händer att man, inte minst i tävlingens hetta, gör mindre överlagda saker. Det tillsammans med sociala medier är inte den bästa kombinationen för alla människor. Vi hade som sagt ett bra samtal i veckan som gick och vi tycker det är viktigt att kunna förlåta och gå vidare vilket vi har gjort. Sebastian är viktig för laget och för SSK och vi ser fram emot att få se honom på isen och hjälpa laget igen.

Och så här kommenterar Idoff själv på hemsidan

- Jag är såklart djupt ångerfull för att jag låtit en helt okänd person få ta del av min frustration när jag skulle ha valt att tala med tränarna i stället. Jag har satt stor press på mig själv och haft fel fokus och valt att rikta min frustration mot mina tränare i stället för att rikta den mot mig själv. Det är klart klantigt av mig speciellt när jag vet att jag har mycket att vara tacksam över både gentemot våra tränare och mot klubben. De är stora som nu väljer att förlåta mig när jag svikit både dem och gruppen genom ett sånt här uttalande. Jag vill inget hellre än att bidra till lagets framgång och spela för SSK. Till alla fans vill jag säga att jag är ledsen. Jag älskar er och det kommer inte ske igen.

Till bloggen Uppdrag sport förklarar Idoff varför det blev som det blev:
Jag skrev det precis efter en tung förlust när jag mådde dåligt. Jag har inte presterat under början av säsongen och ska inte skylla mina resultat på någon annan än mig själv. Det var helt fel gjort och jag ångrar mig djupt.

Idoff konstaterar även att han i efterhand inte står för det han skrev i affekt:

Absolut inte. Jag har pratat med Johan (Strömwall) om det där. Jag respekterar både honom och Anders (Sörensen) mycket. Jag vill inget hellre än att fortsätta vara målvakt för Södertälje. Jag ångrar mig djupt och hoppas att folk förstår att jag inte menar det jag skrev. Jag vill inte lämna SSK. Jag mår väldigt dåligt just nu.

Idoff säger även följande till US:

“Jag gjorde ett stort jävla misstag. SSK tog hand om mig när ingen ville ha mig och gav mig en ny chans. Jag älskar allt med klubben och laget, därför är jag här mitt tredje år. Det jag skrev var i egen frustration över att min säsong har börjat som den gjort. Vill kunna hjälpa SSK att vinna matcher och vara ett positivt ansikte utåt åt klubben. Det jag skrev är förvisso mina ord men jag står verkligen inte för det.Länge sen jag grät så mycket som jag gör just nu”.

Själv konstaterar jag återigen att när man blir arg. Stäng av mobilen och datorn och kuta några kvarter runt huset i stället. Skrik och skäll där ute i mörkret där ingen ser. Brukar vara det bästa även om jag själv är lite dåligt på att leva efter just de råden. men jag försöker i alla fall och jag tror Idoff kommer försöka han med framöver.

När det gäller säsongen tror och hoppas jag han kommer igen efter den tuffa start han fått. Idoff är en bra målvakt, det har han visat förr.

2 kommentarer:

dorfmeister sa...

Bra där Idoff, starkt jobbat att stå för sina misstag.

Kom igen nu och fortsätt jobba så kommer framgångarna ... vi ska tillbaka och du är en viktig ingrediens till detta.

Marie Hallman sa...

dorfmeisterL: Ja vad fan. Det här blåser över, vem har inte sagt något dumt i affekt?!