1-0(1.03) Fredrik Hynning (Jonas Liwing)
2-0 (13.46) Patric Blomdahl (Esa Pirnes, Jonathan Andersson)

2-1 (7.59) Patrik Lundh (Per Åslund, Joakim Hilding)
3-1 (16.31) Teemu Ramstedt (Mattias Janmark) Spel 5 mot 4

-

SKOTTEN I MATCHEN:  24-25  (13-6, 8-10, 3-9)

(Patric Blomdahl. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Patric Bomdahl! Hur bra som helst vid 2-0 målet. Delar ut en offensiv tackling så pucken kommer loss i rundeln, pucken går till Pirnes, Blomdahl åker snabbt in i slottet, tar emot pucken och nätar. Hinner sedan ta en fajt efter målet också när David Liffinton checkar Pirnes bakifrån. Starkt.

FRÅGETECKNET?
Om man lyckas få in bladet så det sitter fast i en motståndares skridsko och denne inte kommer loss… hur kan det inte vara fasthållning??

(Mark Hurtubise. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Färjestadsforwarden Joakim Nygård la krokben på en av AIK-spelarna, inte snyggt tyckte publiken som buade ut honom och domaren som delade ut ett varningens finger. Han hade tur som klarade sig från utvisning där.

Färjestadsbacken David Liffiton hade sämre tumme med domarna. Checkade Esa Pirnes bakifrån när AIK skulle jubla för 2-0-målet och fick 2+10 för den.

(Såg otäckt ut när Steen vred till knäet men det verkar ha gått bra. FOTO JESPER ZERMAN)

Oscar Steen vred till knäet olyckligt i en närkamp, såg ut att ha vansinnigt ont och satt sedan i båset och tittade på resten av första perioden. Han var sedan tillbaka i andra och spelade på matchen ut. Tror sportchef Rudslätt drog en stoooor suck av lättnad där.

OCH SÅ EN SAK TILL:
AIK tog time out efter Färjestads mål då AIK såg ut att ha tappat det fina spelet från första perioden. Vet inte exakt vad han sa men något om vakna som tog skruv i alla fall. Klar uppryckning efter time outen.