onsdag 26 december 2012

AIK nollat av Modo - igen


Modo vann skotten i första perioden (17-5), det var jämnt i andra, AIK vann skotten i tredje (17-2). Men det var bara Modo som gjorde mål och AIK blev därmed nollade för fjärde gången den här säsongen.

Och det var faktiskt andra gången som just Modo förnekade AIK att göra mål. Vid den första (9/10) vann Modo med 4-0 nu blev det 2-0 till Övikslaget så på så vis var det väl ett fall framåt men nog är det segt att inte få in ett endaste mål framåt. (Skellefteå och Växjö har även de nollat Gnaget.

Jag satt tyvärr i en bil under eftermiddagen och har inte sett matchen och tyvärr verkade ingen ha på telefonen heller när jag väl var hemma så det blir ingen intervju. Men man kan, utifrån statistiken, konstaterar att backen Daniel Josefsson sköt åtta skott. Mest av alla. Även annars ultradefensive backen Fredrik Carlsson kom upp i fyra skott.

Broc Little kom också upp i fyra skott, Esa Pirnes och Patric Blomdahl hade tre skott var, sedan är det ett skott här och två skott där utspritt över laget. De flesta i slutet av matchen uppenbarligen.

Det har var Kristian Huselius första match utan poäng men han spelade 21 minuter och 29 sekunder så det verkar som han kan trycka på kroppen rejält nu. Huselius var dessutom, tillsammans med Broc Little och Esa Pirnes hetaste kedjan även i denna (Huselius tredje) match, enligt övrig media.

”Jag kan bättre och behöver fler matcher för att komma upp i tempo” sa Huselius till C-More efter matchen. Han konstaterade även att ” Vi kommer inte riktigt upp i det spel man behöver ha för att vinna på bortaplan.Vi måste bli mer distinkta och ta vara på chanserna”

**

Esa Pirnes var närmaste av AIK-spelarma att näta, då han hade ett skott i ribban.

**

Lite märkligt det här att Kris Beech inte spelar. Han är ju ingen lockoutspelare och borde därmed kunna spela. Nu snackas det om att han inte har alla papper klara från Migrationsverket och det låter ju än märkligare. Vi får se var det där landar.

**
Fredrik Hynning fick, enligt hockeyligan.se, ett slagskott rätt i ansiktet och ska ha lämnat matchen men jag fick inte tag på  någon som kunde berätta om det heller.

Lite synd men jag försökte i alla fall, får väl hoppas det går att reda ut de där frågetecknen senare.  

4 kommentarer:

ioo sa...

Tyckte jag såg Hynning igen efter den situation. Han blödde rätt kraftigt kan jag meddela.

Marie Hallman sa...

ioo: kan tänka mig det. Han har ju hög istid så han kanske bet ihop oc körde. Får kolla senare, synd att jg inte fick tag på honom nu.

Coachen sa...

Stämmer. Var en gnagare med dåligt inställt sikte som drog iväg ett slagskott rakt i ansiktet på Hynning som var framför mål.

Man fick skrapa bort blod från isen och Hynning gick direkt till omklädningsrummet för att pysslas om.

Såg inte skönt ut men hoppas det gick bra.

Sanslöst att man verkar tillåta korttidskontrakt men inte för NHL-spelare. Där pratar vi om 10 klubbar som inte ger ett skit för extra underhållning utan hellre ser sina publiksiffror dala.

Skön vinst igen f.ö. Skröder är nog för bra för Elitserien, dags att förbjuda norrbaggar vars namn börjar på S kanske.

Marie Hallman sa...

Coachen: Ha ha ja kanske det (norrbaggar med S) Det här med korttidskontrakt har ju varit okej sedan gammalt men jag håller med dig om att det börjar bli larvigt nu. Är det dessutom lockout säsongen ut så blir det ju korttid på de som kommer iin nu med.
Sedan menar nejförespråkarna att det då ändå är "säsongen ut" mendet känns ju mest som teknikaliteter.
Vi får se hur det gick med Hynning då, synd som sagt att jag inte fick tag på någon! Han själv hade nog för ont för att prata...