lördag 29 december 2012

Danne Larsson: "Kul när de är hemmaplan och mycket folk " (Danne höll nollan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)Hålla nollan är ju alltid roligt men hålla nollan när det bara görs ett mål i matchen måste ju vara den ultimata nollan! Tänkte jag. Danne Larsson tänkte mer på att det var nästan fullt hus på Hovet.

– Det är väl bra när det är en så tajt match och en nolla är alltid en nolla men framför allt är det kul när det är hemmaplan och mycket folk så det är extra roligt!


 Men lite extra måste det väl vara också? För håller du nollan i en match med fler mål så kan ni vinna ändå, här måste du hålla nollan för att ni ska vinna?
– Jo men det var en grymt viktig match så det är klart att det är extra roligt nu när det är så tajt i tabellen också. Vi behöver poängen så det är extra roligt.

Men några större tankar på den där nollan under matchen, det hade AIK-målvakten inte:
– Äh jag försöker att inte tänka på det alls, att bara försöka ta varenda puck som kommer och bara fokusera på det. Man kollar ju tiden, hur mycket som är kvar och får läsa spelet lite om man ska blockera eller spela pucken om den skulle komma, så att man har lite koll på klockan men det är inte så att man tänker att åh fan nu är det en nolla på väg. Det är bara att man vill vinna matchen.

Jag tänkte mer att man tänker att jag får bara inte släppa in mål här?
– Nej, det är inte riktigt såna tankar….

Tänker man så, kanske det blir så?
– Ja det brukar nog bli så, säger Daniel Larsson med ett skratt.

Det blev en märklig match på så vis att det var en sexpoängsmatch och viktigt att utöka luckan (som nu är sju pinnar) ner till Timrå på elfteplatsen och det gjorde väl i sin tur att det blev noll skönspel och istället spänning, heta känslor och mycket kamp. Fast på ett mer utspritt sätt:

– Ja, det var väl ingen vidare bra match i övrigt. Vi är ju nere i botten i andra perioden och vänder…

Hur då menar du?
– När men vi spelar ju riktigt dåligt i början av andra perioden och de riktigt sköljer över oss och ja… men vi lyckas lyfta oss från det, sedan hänger vi den där kassen och efter det får vi mer energi och … tredje perioden är ganska jämn men det var ingen vidare skön period i övrigt tycker jag.

Eldebrink pratade på presskonferensen om att ni måste tuffa till er mer? Ha mer jävlar anamma och mer fighting?
– Ja det är ju så att vi måste in i mer närkamper och spela tuffare, över hela banan. Vi har ju väldigt lite tacklingar och väldigt lite fysiskt spel överhuvudtaget så vi måste tuffa till oss lite mer och spela mer fysiskt så kommer det bli bättre.

I dag var det ändå många som ville mycket?
– Ja det var ganska grötigt, mycket fysiskt spel på så vis men det var mer en och en spel, inte ett helt lag som går.

Inte det där tunga?
– Nej det blir att en går och sedan står de andra och avvaktar, sedan går nästa men det kuggar inte i som det borde göra. Det var inte det här… där hela laget går hela tiden utan det är en som checkar, de andra står och kollar på, sedan är det en annan som checkar och de andra kollar på. En anfaller här och det blir mycket enmansspel just nu.

Men det blev lite bättre sedan va?
– Ja det blev mycket bättre i tredje. Men överlag så var det inte vår bästa match fast vi tog tre poäng i alla fall.

Snackar ni något inför tredje att ni måste spela annorlunda?
– Ja det gjorde vi, att vi måste ut och vilja mer, släppa lös mer och ställa upp mer för publiken och alla som kom hit och kollade och… jag tycker att de (publiken) hjälper oss så gott de kan men vi behöver visa mer, säger Daniel Larsson.

Något som gladde både honom och publiken var givetvis att Dick Tärnström var tillbaka på isen för första gången på tre månader. Han såg pigg och fräsch ut, sa själv efteråt att kroppen kändes ”bra men jag är trött nu”. Med Tärnström på isen fick AIK upp pondusen på isen rejält:

– Det märker man, helt klart. De (Timrå) har respekt för honom i viktiga situationer och som i slutet så spelar han mycket så det är klart att det är bra att ha honom på isen.

Det borde underlätta för dig som målvakt också, att ha någon så stadig framför mål?
– Ja, alltså… han har mycket rutin och vet hur spelet är så det är klart att det underlättar att ha han på isen.

(FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vad tänkte du föresten när du såg krocken mellan Patric och Jocke på isen?
– Äh men jag fattar inte att domaren tar ut honom för det han gör. För det är en en-mot-en-situation där han (Patric) fajtas med backen om pucken och där Jocke är ute och spelar den så… Det är olyckligt när det smäller sådär men Blomman försöker ändå… han gör ju ingen medveten tackling på honom (Lundström) utan han försöker ändå som… att bromsa upp situationen men det smäller ju. Det är för tajt i det där kampmomentet så en tvåa kan jag köpa men jag vet inte… en femma och match är lite väl hårt tycker jag.

Varför går man ut så långt som Jocke gör där?
– Nej men det är ju ett 50-50 läge, om man ska ut och spela eller låta backen ta den. Det fanns ju risk att Blomman hade hunnit ta den om han inte hade gått ut och då är det friläge så går man är det bara köra hela vägen ut, säger Daniel Larsson.
Nollan mot Timrå var hans andra i AIK och under den här säsongen. AIK-keepern har en räddningsprocent på 91,39, har tio vinster och 13 förluster och ett snitt över insläppta mål på 2,46.

Betyget på sig själv blir ”ganska okej ändå. Det rullar på”. Men helt nöjd är han inte. Det visserligen inte missnöjd heller, men…

– Jag är inte nöjd med resultaten, om man kollar statistiskt sett är jag inte nöjd. Det är jag inte. Men spelmässigt så flyter det på bra. Jag tycker det funkar rätt bra ändå.

Vad tycker du ska bli bättre då för egen del då?
– Nej men det skulle vara kul att ha flera matchen där pucken studsar rätt. Jag har haft flera såna där då pucken studsar på benen så har det blivit öppen kasse, såna mål som man har släppt in så det vore kul om man hade kunnat haft några matcher där det studsar rätt också så man kanske hade fått hålla några fler nollor också, he, he.

Men i dag, efter säsongens andra nolla, måste du vara nöjd?
– Nja, helt nöjd. det var okej. Det var några situationer i andra där det var nära att det blev mål. Det var någon där jag fick göra en halvsplit, någon retur som jag tog med skridskospetsen och sådär som… det finns andra sätt att rädda dem på. Enklare sätt så det inte behöver se ut så där så att… men det räckte i dag i alla fall.

Den där situationen var det i andra när Timrå hade press och sköljde över er? Du fick vara överallt på en gång?
– Ja det var ett läge där det blir en retur när de kommer ini slottet, den returen går till höger och jag får splitta och ta den med skridskoskenan så det var ingen vidare räddning på så sätt men den stannade utanför mål i alla fall, säger Larsson med ett leende.

Den här nollan kan ingen ta ifrån honom, AIK ligger nu tia, med tio pinnar upp till slutspelsplats och det känns som det är möjligt att klättra uppåt. Läget i laget är också bättre nu:

– Ja det känns ju bättre och bättre men vi har ändå lite att jobba på fortfarande och få ihop spelet lite bättre men stämningen är bättre i alla fall och det är skönt att gå in i det nya året med en sån här vinst.

7 kommentarer:

shompa sa...

AIK körde kampanj med 2 för 1 biljetter = fullt. Det sorgliga var att matchen var så dålig att de som fick se matchen gratis inte vill komma tillbaka. Om inte spelarna kämpar, varför skall man då som publik kämpa?
För många divor i AIK. Om man ser matcherna under året så har AIK varit piggast med juniorer.

Enda roliga är att det blir derby igen nästa år i Allsvenskan...

Anonym sa...

Shopa stick iväg din äckliga DIFare som låtasas vara en AIK:are i inlägget tönt.

Anonym sa...

Hej hästballen, klassiskt Aik-inlägg!
Välfomulerat!

(var det verkligen köp 1 - få 2 kampanj?)

Anonym sa...

Det var ett begränsat antal 2 för 1 biljetter !

Marie Hallman sa...

Hästballens språk var... långt under bältet så det tog jag bort!

Anonym sa...

Bra Marie du är en klippa !

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack, det värmer :)