onsdag 26 december 2012

Seger i JVM premiären


JVM-premiär i dag, men då var jag ute på reportageresa i ett av de allsvenska lagen så jag såg det bara glimtvis på Viaplay.

Dock kan man ju konstaterar att Tjeckien är ett av de tyngsta lagen i Sveriges grupp (Tjeckien, Finland, Lettland, Schewiz) så givetvis var tre pinnar en kalasskalp där.


Jag trodde elitseriemeriterade AIK-målvakten Niklas Lundström skulle få stå mot ett sånt motstånd men hörde förbundskaptenen Roger Rönnberg säga att Almtunas Joel Lassinantti (lån från Luleå) tävlat sig till spaden under lägret fram till premiären.

Nu är ju Niklas en riktig vinnarskalle och att se någon annan stå där gjorde honom förmodligen bara ännu mer peppad på att prestera bra själv och den konkurrensen gynnar ju bara hela svenska laget.

Lassinantti var för övrigt bara sex sekunder från att hålla nollan men Rönnberg sa i sändningen att ”inga trän får växa för högt” och ”alla i laget skrattade” åt det där målet. Låter väl sådär i mina öron på ett sätt, jag tycker man ska vara arg om man inte håller nollan efter en så fin match men jag antar att det var Rönnbergs sätt att säga att ingen var sur på någon på grund av målet.

Lagkaptenen Filip Forsberg var inte nöjd för ett år sedan då JVM-guldet spelades hem till Sverige. Jättetalangen hade ett tufft JVM då så självklart löste det upp en bunt nervknutar nu då han nätade redan i första matchen. Bra för laget också.

Sverige har haft rejält otur med skador. Senast in på skadekontot: Rasmus Bengtsson, hur illa verkar inte ha varit klart under onsdagskvällen men det kommer väl mer info senare. Backkollegan Rasmus Lindholm har redan skickats hem med hjärnskakning och ersatts av Robert Hägg från Modo.

TJECKIEN-SVERIGE 1-4 (2-0, 1-0, 1-1)
Period ett:
0-1 (02.16) Sebastian Collberg (Emil Molin och Mikael Wikstrand).
0-2 (03.48) Elias Lindholm (Mikael Wikstrand, Victor Rask) Spel 5 mot 4.
Period två:
0-3 (03.03) Filip Sandberg (utan assist) spel 4 mot 5.
Period tre:
0-4 (12.07) Filip Forsberg (Emil Djuse, Rickard Rakell)
1-4 (19.54)  Lukas Sedlak (Jakub Vrana)
Skotten i matchen: 26-41 (8-11, 6-17, 12-13)
Nästa match spelas på fredag, mot Schweiz.

2 kommentarer:

Bengan sa...

Hur fan kan Joel Lassinantti vara uttagen i JVM. Han är ju på tok för kort för att vara en målvakt i den moderna hockyen. Han är ju bara 175. Sen förstår jag inte hur AIK kan släppa sin målvaktstränare till JVM mitt under seriespelet. Vad är det för jättepucko som har accepterat det beslutet?

Marie Hallman sa...

Bengan: Han har ju spelat bra och det finns fler målvakter som visat att man kan kompensera längden med snabbare spel... bland annat. Känner jag Stefan rätt har han kontakt med Danne o Hamberg ändå. Och Lundström är ju där.