måndag 3 december 2012

JVM-truppen med förbundskaptenens kommentarer


Och så här ser JVM-truppen ut med Roger Rönnbergs kommentarer kring spelarvalet:

MÅLVAKTER

Joel Lassinantti, Luleå/Almtuna:
Enorm tävlingsskalle, har en tuff situation i Almtuna där han slåss med Jhonas Enroth men har gjort allt som står i sin makt för att komma med i det här.

Niklas Lundström, AIK.
Samma vinnarskalle där! De kommer få tävla mot varandra på träningarna. Har mycket erfarenhet av att spela landskamper. Är den som spelat mest landskamper av våra juniormålvakter.

Oscar Dansk, Erie Otters.
Tredjemålvakt. Är helt jämn med Linus Ullman men vi går på Oscar då han har en chans att vara med nästa år på hemmaplan

BACKAR
Emil Djuse, SSK.
Här har det gått fort från division ett i Östersund till HockeyAllsvenskan med SSK. Enormt spelbegåvad kille med ett enormt lugn och stort självförtroende. Han kom in hos oss, tog en tröja, sedan släppte han den inte. Det går inte att ta bort en sån kille. Är dessutom underbar att coacha

Jesper Pettersson, LHC:
Samma här som med Djuse. Har också utvecklats snabbt, är tuff och svårt att möta

Christian Djoos, Brynäs
Enormt spelskicklig, har det här lugnet hos backar som jag uppskattar. Sressar aldrig upp sig.

Rasmus Bengtsson, Muskegon Lumberjacks
Har tagit annan resa och drog över till andra sidan efter att han körde fast i Rögle. Jag har sett honom i Muskegon, där är han en kapten som är med och leder saker. En komplett back, bra åt båda håll.

Tom Nilsson Mora
Defensiv pjäs, stark i närkamperna, oöm. Har gjort det bra i vår tröja och i Mora under hösten. En viktig byggsten för oss

Linus Arnesson, Djurgården.
Har haft det lite tuffare höst och har inte tagit en självklar plats i Djurgårdens a-lag. Men vi får hela tiden väga in vad de gör i klubbarna plus hos oss och han har varit så förbaskat bra hos oss så vi kan inte förbise det. Bygger sitt spel från defensiven, bra i box, bra runt buren, har den kaxighet man behöver internationellt.

Mikael Vikstrand, Mora.
Har enorm potential, växer för varje match. Enormt snabbt i besluten.

Hampus Lindholm, Norfolk Admiral.
Har bara haft en kort karriär här hemma innan han åkte. Är väldigt, väldigt skridskostark. Lugn och tar initiativ som ingen annan back i den här ålder gör tror jag faktiskt.

Roger Rönnberg om backarna:
-Vi har åtta backar, får anmäla sju men vi spelar träningsmatch i Helsingfors mot USA och Kanada innan JVM och traditionen gör att vi alltid åker på en skada och gör vi så här så kommer vi inte råka ut för skada


FORWARDS
Alexander Wennberg, Djurgården.
Enormt skridskostark, kan vara både center och ytter. Han har haft en liten utmaning när det gäller att komma in i grytan framför mål mer men han gör det bättre för varje match han är med oss. Och har även tagit kliv framåt där i Djurgården.

Jeremy Boyce Rotevall, Timrå
Är en ledare som vill vara med och leda tåget, tar stort ansvar boxplay

Viktor Arvidsson, Skellefteå.
Stark skridskoåkare som tar initiativ. Enormt busig kille som hela tiden sätter motståndarbackarna i svårigheter.

Sebastian Collberg, Frölunda.
Gjorde ett bra JVM förra året, vi hoppas han gör ett strålande JVM i år. Har skott i den absoluta världsklassen.

Filip Forsberg, Leksand.
Fick det inte att lossna riktigt förra året men det hoppas vi han får nu. Är en spelare som ska ta initiativ och hålla i pucken och vända ut och in på backarna.

William Karlsson, HV71.
Min assisterande, Roger Ohlsson, brukar beskriva honom som nästa Zetterberg. Det är en komplett som spelare som bygger spelet från defensiven. Enormt bra på att teka, oöm i kampsituationer.

Elias Lindholm, Brynäs.
Har en fantastisk höst bakom sig, vi ska se till att han får en miljö hos också där det funkar för honom.

Max Görtz, Färjestad.
En av de stora överraskningarna för oss. Är stenhård, oöm, hänsynslös mot sig själv, står alltid inne vid mål och styr och skymmer. Har även han bra skott.

Linus Fröberg, Färjestad.
Har krigat sig in i truppen, en kille som lite liknar Jeremy (Boyce Rotevall). Vi är nyfikna på att se vad han och Görtz kan göra tillsammans.

Rickard Rakell, Plymouth Whalers.
Gör sitt tredje JVM, en tvåvägsspelare som är bra båda hållen.

Jacob de la Rose, Leksand.
Har en lite annan profil än de flesta andra forwards. För vi har en massa smarta forwards medan han har en annan profil i sin tuffhet, sin aggressiva skridskoåkning och i boxplay. Det är där vi förväntar oss i första hand att han ska bidra men vi kommer även använda hans för att skapa framåt.

Victor Rask, Calgary Hitmen.
Får en större roll i år än förra JVM. Är Calgary Hitmens bästa center, en smart, klassiskt svensk center som är enormt stark med puck.

Nick Sörensen, Quebeck Remparts.
Kan ses som en överraskning men är ett kärnkraftverk med massa energi som bara pumpar på. Han har blivit bra i spelet med puck och trivs framför mål. Han blir viktig då jag tror att vår största utmaning som lag blir att ta sig in i ytan framför mål. Vi har många skickliga spelare men den största utmaningen är att få in killarna där.

Emil Molin, Brynäs.
Skridskostark och smart spelare. Har spelat hela sin uppväxt tillsammans med Elias Lindholm. Grundtanken är att de ska börja ihop eftersom de trivs ihop.

Roger Rönnberg om antalet forwards:
-Sammahär som med backarna. Vi tar ut en extra, har alltså 14 forwards (15 om Ottawa ger med sig om Mika Zibanejad, Maries anm) till de här två träningsmatcherna men kommer anmäla 13 till JVM.

3 kommentarer:

Ubbe sa...

Janmark Nylén??? Han är väl också 19?

Och sen undrar jag varför fuskaren Dansk är med? Det var ju han som fick stockholms tv-pucklag diskat för några år sedan... Han borde vara bannlyst för evigt i stora sammanhang efter den grejen.

Anonym sa...

Så fruktansvärt dålig kommentar om Dansk i TV-pucken. Tror du en disträ 15 åring har koll på vilka regler gällande klubbtillhörighet innan dom spelar en sån turnering,

Anonym sa...

kul för djuse! det är han värd