söndag 16 december 2012

Channel One Cup: Enroths första nolla i Tre Kronor och en superduo för Socchi

(Enroth höll nollan i Moskva. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var ju Anders Lindbäck alla snackade om inför Channel One Cup. Han som i NHL anses som bäste andrekeeper i ligan. Så var det Jhonas Enroth som kom in och sänkte först Finland och sedan Tjeckien.

Ett insläppt mål på två matcher, hållen nolla - den första i Tre Kronortröjan - och femma i betyg från alltifrån förbundskaptenen till alla möjliga tyckare i media. Kul!


Jhonas var lugn och stabil redan i går - eller hade som han själv sa en harmonisk match i går - och var trygg i dag. Att segern i går och segern i dag gav en andraplats i turneringen är en extrabonus, inte minst för hårt pressade förbundskaptenen Pär Mårts som även verkade nöjd med spelet mot Tjeckien. Bra det.

Mindre kul och för mig är att jag är lite tankspridd i bland. Kunde inte se matchen live men tänkte att jag kan se reprisen på Viasat hockey. Nu var det ju bara det att just den här matchen sände ju SVT. Det visste jag ju men lyckades ändå glömma tills jag kom hem, skulle kolla vilken tid reprisen börjar och inser att nä. Helvete. Fel kanal.

Synd, hade gärna sett någon av alla fina räddningarna mot Tjeckien men jag lyckas inte hitta någon repris någonstans så det blir inget. Damn.


(Marcus Johansson har fått ett hörn i BIKs lilla omklädningsrum. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag hittade lite klipp dock, på målen. Och Marcus Johanssons 1-0 mål. Vilken snygg bortfintning av Salak där, och vilket jobb Nicklas Bäckström gör vid teken när han bara ska vinna pucken och inte ger sig förrän han lyckats trycka ut pucken bort mot Johansson.

Skönt par det där föresten, Bäckström och Johansson.Vet inte om ni såg intervjun med den sistnämnde som vi visade i torsdagens sändning från Channel One Cup. Men det är lite piff och puff över de där två känns det som. Och när NHL är i gång, Ovechkin på det. Tänk om man fick hänga med den trion en dag där borta...

En sak som inte var med i det reportage som sändes var när jag frågade Marcus Johansson om när han, Mattias Sjöström och Nicklas Bäckström kom Madonna in på skinnet.Bokstavligt talat. Trion var på Madonnakonsert, stod längst fram och plötsligt spänner superartisten ögonen i dem och undrar om någon av dem vill skriva något på hennes bara rygg.

Sjöström ville däremot smög såväl Bäckström som Johansson åt sidan och tänkte hjäääälp. Det här törs vi inte. Sedan filmade de glatt kamraten som skrev... "sexy". Kolla in klippet här får ni se.

Jag frågade i inslaget hur det var att spela med Wessner och "Lillis" (Daniel Wessner och Marcus Nilsson) i BIK Karlskoga när man är van att spela med Bäckström och Ovechkin. Ingen större skillnad menade "Mackan" utom möjligen... att han fick mer öppnande passningar av NHL-lagkompisarna.

Ingen vet ju vad som händer med NHL nu men oavsett så hoppas man ju få se Bäckström och Johansson ihop i OS i Sochi nästa år. Även VM i Stockholm vore en bonus. Ett sånt radarpar bara måste ju spela ihop.

Inga kommentarer: