tisdag 18 december 2012

Gameday! Frölunda-AIK


Tre skadade spelare – Patric Blomdahl, Esa Pirnes och Daniel Josefsson - tillbaka och debut för två nyförvärv – Kristian Huselius och Kris Beech som äntligen fått sina papper klara.

AIK-tränarna kan inte klaga på förutsättningarna i alla fall inför matchen mot Frölunda, borta, ikväll. Just Huselius testade formen på förmiddagens värmning och tog sedan beslutet att spela match.


Ska bli väldigt spännande att se hur han ser ut i spel. På träning har det sett lysande ut men matcher är en annan sak så jag hoppas att ingen väntar sig någon slags frälsare här nu. Det kommer ta en liten stund att få upp ångan och matchtempot för Huselius och på vägen dit kan det se lite sämre ut än många nog har väntat sig.

AIK  har mött Frölunda två gånger den här säsongen. Frölunda har vunnit båda matcherna, dels hemma i Götebort med 2-4 och dels på Hovet med 3-5. Det var för övrigt den match då Fredrik Carlsson gjorde sitt första seniormål i karriären. Och inte kunde glädjas åt det.  Är säkert galet revanschsugen nu… liksom övriga AIK som behöver poäng för att klättra lite upp mot säkrare mark.

Av dem som saknas fortfarande är läget följande (enligt AIKs hemsida och lite egna uppgifter): Josh MacNevin (hjärnskakning), David Lillieström (hjärnskakning), Christian Sandberg – har opererat in ett nät som förstärker magväggen, hade lite ont för ett par veckor sedan men hoppades redan då kunna vara igång till jul och det verkar vara på rätt väg där), Joakim Nordström (höft), Andreas Frisk (handskada) Dick Tärnström (tränar för fullt men frågan är om diskbråcket är så pass läkt nu att det tål de smällar man får på matcher).  

Inga kommentarer: