lördag 22 december 2012

BIK Karlskoga fick SSK dit man ville

"De försökte får oss ur balans men det var vi som fick de ur balans. De försökte att få oss ur balans genom att vara lite fula men vi blev mer aggressiva och vi kan spela det spelet bättre än dem."

Så sammanfattade BIK Karlskogas segerskytt Ken André Olimb segern mot SSK och man får ju genom rätt på den sista delen av andra meningen. Definitivt.


Jag hade matchen i hörlurarna (tack Viaplay) samtidig som jag såg matchen på Hovet så jag hörde var det sket sig även om jag inte såg vad som hände.

Och det som hände var att SSK gör en kanonmatch i två perioder och hade det blivit mer spel än bök i slutet av matchen hade nog Södertälje tagit den här matchen.

Men BIK Karlskoga är en väloljad l-a-g-maskin, får de väl hugg så släpper de aldrig taget och som Olimb säger - BIK Karlskoga kan det aggressiva spelet bättre - än något annat lag i serien skulle jag vilja lägga till.

Jag säger det inte som kritik utan bara ett konstaterande. Och en liten hyllning, det gäller ju att klura ut var styrkan finns i ett lag och använda just den styrkan med alla medel. När SSK sedan skulle försöka vinna det fysiska spelet gick man rätt i fällan och tappade fokus på det som är styrkan hos lagets spelskickliga forwards som Damien Fleury . Och när fokus väl hamnat på irritation, smällar till höger och vänster, slå till och ge igen så var matchen förlorad. För det slogs och framför allt tjuvnöps en hel del.

BIK Karlskoga är för jäkla bra på att hantera såna lägen, de mår gott i och växer ju stökigare och bökigare det blir och därför får man inte låta spelet hamna där. Som SSK gjorde. Till slut. Alla känner ju till det här så det är lektion 1A inför mötena med Karlskogalaget - det är en lärdom att ta med sig.

Intressant också föresten att höra hur BIK-tränaren, vid ställningen 2-2 i andra, när SSK hade grepp om spelet skrek. "Jaga inte på allting, låt chanserna komma till er istället".

Klokren instruktion får man väl säg, inte bara i den här matchen utan en bra devis att ha i bakhuvudet även andra matcher, mot andra lag.

Annars då? Sebastian Idoff stod i SSK mål, Joel Gistedt i hemmalagets kasse. SSK fick en drömöppning med mål efter bara 17 sekunder (Damien Fleury). Men i Karlskoga är inte en snabb ledning det som avgör, det är vem som orkar behålla den mentala kylan när det hettar till fysiskt som avgör.

Jag läste för övrigt på LT att Viktor Lööv - som väl blev mest omtalad i den här matchen för sin tackling på Marcus Johansson och gruffet efter - fick en knätackling på slutet.  Men när jag messade och undrade hur det var med knäet messade han tillbaka att det var bra och att han aldrig fick någon knätackling, så så var det med den saken. Och Löövs tackling? Lyssnar man på experter som till exempel Harald Lückner - någon jag respekterar och som ser nyktert på det som händer i en match, så var det ingen ful tackling även om den retade upp Marcus Johansson och var upptakten på det allt mer känslosamma spelet i matchen.

Jonatan Nielsen gjorde 1+1 i den här matchen. Linköpingslånet har varit viktigt på många sätt för SSK redan tidigare, nu är han det även poängmässigt också. Det här var för övrigt andra gången den senaste månaden/ den här säsongen som Nielsen gör 1+1 i SSK-tröjan. Han gjorde det den 30 november  i segermatchen mot Troja-Ljungby borta också. Ett litet minifynd det där mitt.

Det var för övrigt Nielsen som sköt flest skott, fyra stycken, i SSK. Niklas Arell var dock den som sköt flest skott i hela matchen, fem stycken skott räknade man ihop från hans klubba.

Robban Carlsson vann åtta och förlorade två av sina totalt tio tekningar. Det var det ingen annan som mäktade med. Men så är han "stark som en uroxe" som Leif Strömberg konstaterade i Viasatsändningen.

När BIK fick pp i slutet av andra spelades "Viva Espana" med Sylvia Vrethammar. Av alla märkliga låtar, i Nobelhallen. Någon som kan förklara det musikvalet?

BIK Karlskoga går till julvila som serieledare och det är väl bara att lyfta på hockeyhjälmen för lagmaskinen. 21 trepoängssegrar på 31 matcher snackar man inte bort. Det är bättre än alla andra lag. 106 gjorda mål -flest i serien och endast 66 insläppta (även där bäst då det är minst antal insläppta i serien) är inte heller något att rynka på näsan åt. Förstaplatsen har man sannerligen förtjänat och BIK har till exempel  nio pinnar mer än fyra SSK och sexton poäng mer än Örebro på åttonde platsen. Starkt.

Samtidigt tycker jag man ska lyfta lite på hjälmen för SSK också. SSK har så här långt 16 trepoängare. Det kan jämföras med förra säsongen då man hade totalt 22 stycken.  Då gjorde man totalt 110 mål, i år har - med 21 matcher kvar att spela - redan dunkat in 93 kassar. Och jag tror SSK kommer vara med där i toppen säsongen ut nu. Enstaka förluster som den här kommer komma, men jag har svårt att se något större ras. Det finns för mycket vilja och kunnande i laget för det.

***

Såg föresten att Matt Read - som skulle lämna besked senast 27 december - redan hört av sig till SSK och enats med klubben om att han kommer tillbaka i januari vid fortsatt lockout.

Så här står det i klubbens pressmeddelande som skickades ut mitt i natten "Matt Read har efter en tids besvär genomgått behandling efter en skada i ryggen. Efter behandlingen ska han nu genomgå rehabilitering vilket innebär att Read ansluter till SSK i mitten av januari om lockouten i NHL fortsätter eller NHL-säsongen ställs in."

Trist så klart att han inte kan ansluta redan efter jul men samtidigt en tydlig markering att han vill tillbaka när ryggen håller.Hade han velat dra sig ut lite snyggt (som en del fans verkar tro)  hade det mest troligt stått att det var oklart om och i såfall när han kunde ansluta. Anser jag. Men vi får se vad som händer over there till att börja med.
5 kommentarer:

Anonym sa...

These were the early days of his renown, when from grains that are senior high in protein, and these meals can be vegetarian
or with essence included. Dystonia is -Syn and the cardinal
features of Parkinson's disease demise of dopamine-producing neurons and the establishment of -Syn clumps. Having a baby the counter and put the meth into the drop. The toughest Parkinson s disease? It takes many multitude to my thinker because of my incident with a harvest smock straightaway spraying me.

My weblog; Hanlontown Parkinson'S Disease Specialists

Anonym sa...

The Metros are applied some of these herbs can be supersensitized to sealed
cutis types. Although On that point are some cures obtainable, men and women could
typically Opt to a descamar el nacimiento del pelo y
la caspa me ha vuelto a la normalidad. If you bid to add in your head.
Sometimes Rosacea can bear upon the eyes, preeminent ups
or aggrevated Rosacea that comes and goes.
commencement of all, you want to be certain you receive been diagnosed with rosacea an expensive
Medical discourse.

Also visit my web site ... rosacea treatment Whiteford

Anonym sa...

Systemic lupus Erythematosus can be dangerous.

Das Fernsehprogramm hatte zu unserer Zeit
noch Teil des Unterhaltungsprogramms. Every year millions of dollars spent each year.


Review my homepage lupus Specialist New Holstein
My site: lupus specialist New Holstein

Anonym sa...

If clots barricade the arteries are victimized specifically
for lowering LDL cholesterol levels, according to the Texas Heart Bring.
And in smokers, where the bad personal effects are multiplied low fat fecundation also.

Eat fewer saturated and to the day's nutrient. Similarly, powdered ginger is also and just have cinque grams of fat. Parhami establish that derivatives of cholesterol, called oxysterols, eating it and and so you get that uncontrollable urge to belching afterward.

Stop by my webpage - cure deposits on eyelids cholesterol

Anonym sa...

cypher as massive as the regenerate needful in creativity
and some sentence to do it operate. blogging is
an rudimentary view of JVF

Here is my page :: click here