lördag 8 december 2012

Stefan Gråhns agent: "Den här så kallade "timeouten" har endast skett på Almtunas initiativ"


Löragens märkligaste pressmeddelande kom från Almtuna som i sin pressrelease hävdar att klubben och forwarden Stefan Gråhns enats om att Gråhns ska ta ”timeout från Almtuna och ishockeyn”. Problemet är bara att de två parterna inte har enats om någon time out.  

– Den här så kallade ”timeouten” har endast skett på Almtunas initiativ. Det är inget som varken Stefan eller Jacob Hedin och jag, som är hans representanter, har samtyckt till, säger Pontus Norén som representerar Gråhns tillsammans med agentkollegan Jacob Hedin.


Gråhns blev i veckan avstängd från spel av disciplinnämnden i tre matcher varav en match omvandlades till böter. Orsaken var hans muntliga utbrott mot domaren efter matchen mot Djurgården i måndags då Gråhns kallade domaren för ”en riktig pajas”. Ord som han ångrade efteråt och även ringde och bad domaren om ursäkt för – innan han visste att det ens skulle bli en anmälan, berättar agenten Pontus Norén.

På lördagen visade sig utbrottet mot domaren få ytterligare konsekvenser. Istället för träning fick Almtunaforwarden beskedet att han skulle åka hem och att han inte är välkommen att spela mer. Varför fick han inte veta i samtalet med sportchefen, men senare på dagen skickade Almtuna ut ett pressmeddelande som inleds med orden:

”Almtuna och Stefan Gråhns har kommit överens om att Gråhns ska ta en timeout från Almtuna och ishockeyn”.

I pressmeddelandet angavs även det muntliga utbrottet som skäl samt att ”I det aktuella fallet ser vi att vi vill markera att det inte är ett acceptabelt uppförande och har därför kommit överens med Stefan Gråhns om en time out”.

Men någon timeout har parterna inte enats om:

 – Almtuna tror att de kan stänga av en spelare utan lön för att han blivit avstängd av disciplinnämnden men det är inte juridiskt hållbart. Nu pratar de med Stefan, sedan pratar min kollega Jacob Hedin med dem som hastighast och till slut skickar de ut det här om timeout och tror vi ska okeja det och hitta en ny klubb. Men så funkar det inte, säger Norén och fortsätter:

– Stefan har inte blivit informerad personligen av klubben om någon timeout och har inte enats med dem om någon sådan. Vi som representerar Stefan har inte heller enats med Almtuna om någon timeout, så som det är nu så har han kvar sin lön, kontraktet (och därmed säsongen) ut. 

De får fortsätta betala?
– Ja det är solklart, det är inget snack om det.

Stefan Gråhns själv väljer att ligga lågt och vill inte kommentera personligen det som hänt, men hälsar via agenten Pontus Norén att han är ”chockad, ledsen och fattar ingenting. Och vill självklart fortsätta spela hockey i Almtuna”

I en intervju med lokaltidningen UNT säger Almtunas sportchef Martin Öhrstedt att det är oklart vad som händer när avstängningen är avtjänad (den 9 december) och att det muntliga utbrottet mot domaren i måndags var ”en i raden av händelser som fick bägaren att rinna över. Det är inte av sportsliga orsaker som vi har tagit det här beslutet.

En formulering som får Gråhns agent Pontus Norén att häpna när bloggen läser upp citaten från UNT:

– Jag vill direkt bemöta Öhrstedts påståenden. De stämmer inte.  Han kan inte berätta, kan inte precisera varken för oss som är officiella representanter eller för Stefan vad som har hänt. Och att då lite vagt komma med såna här påståenden skapar rykten som sätter Stefan i dålig dager. Vi vill gärna veta vad som ligger bakom det här, Almtuna är välkomna att precisera denna ”rad av händelser”, något de inte har gjort för varken oss eller Stefan. Och att sedan göra ett så här vagt pressmeddelande, om något vi inte är överens om, det är väldigt, väldigt låg nivå.

 Vad ligger bakom då tror du?
– Jag relaterar det till att de vill bli av med kostnader för en spelare och att man då hänvisar till den här sex dagar långa avstängningen men det är inte förenligt med svensk lag. Så det är inte okej. 

3 kommentarer:

Marie Hallman sa...

Malcolm: Jag tog bort ditt inlägg då det var rent skitsnack och förtal. Gråhns gjorde bort sig i Oskarshamn på det personliga planet men det är inte det som har hänt här. Förtal vill jag inte ha på bloggen så jag kommer ta bort alla såna kommentarer.

TheDuude sa...

Jag vet inte om jag läser in för mycket i Aftonbladets artikel. Där stod det att man försökt sparka Gråhns men att det inte gick och då blev det en timeout.
Är det det de kommit överens om? Alltså timeout istället för sparken.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article15901261.ab

Marie Hallman sa...

The Duude: Nä men det är ju samma som agenten säger men i lite omständligare ord. De vill väl få ner kostnader och Gråhns har ett för Almtuna bra kontrakt men man kan inte bara sparka spelare , det finns kontrakt och lagar så då försöker de kalla det för lockout. Funkar inte heller dock. Får se vad som händer nu.