måndag 17 december 2012

Skadekoll DIF: Fredrik Bremberg klar för spel


(Linkan är klar för spel mot Mora. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det har varit skador hit och sjukdomar dit men nu när HockeyAllsvenskan startar om är det en pigg Fredrik Bremberg som kommer till spel:

– Nu känns det bra. Det ska inte vara några problem att spela i morgon. Det blir jag Otto och Jimpa i en kedja, säger ”Linkan” till bloggen.


Det har gått lite troll i säsongen för Djurgårdsforwarden som inledde med skridskoproblem som i sin tur gav fotproblem.

– Sedan var jag sjuk två slängar i höst, magsjuk bland annat. Ungarna har börjat på dagis så det känns som någon är sjuk jämt. Sedan drog jag ljumsken på en träning före det första landslagsuppehållet (i november).  Jag hade kört styrka och värmt upp bra, inledde träningen med att köra snabba ryck och då smällde det. Det är ju mest otur, när man värmt upp bra och så.

Vad hände nu senast då?
– Jag drog ljumsken i gen. Mot Karlskrona, när jag trampade på en avslagen klubba. Det var otur det med och sedan blev det bara en period mot Asplöven i matchen efter. Jag hann bara spela tre byten med ”Bengan” (Patric Hörnqvist), sedan blev det inte mer. Det var lite synd. Men det är ju som det är.

Du kanske skulle ha klivit av redan mot Karlskrona?
– Ja kanske det. Nu har allt kommit på en gång känns det som.

Hur mår kroppen då?
 – Det är ingen fara nu. Ljumskarna har jag inte haft problem med på flera år innan det här men det blir så där ibland.

Den nye forwarden Petr Kalus har Bremberg och övriga laget bara träffat en gång, på träningen, i dag, måndag. Så det är lite svårt att beskriva hur han ser ut på isen.

Vad som däremot är tydligt är att Djurgården får spela omstarten mot Mora utan NHL-lockoutspelare och kanske även resten av serien.

– De har varit nyttiga för oss även, men vi spelade utan NHL-spelare i början också så det är bara att gå in och ta tag i det. Vi måste ju vinna nu, det finns inget annat.  Sedan kan det ju bara bli bättre med tanke på hur hösten har varit men det är många av oss som är långt ifrån sin standard. Där finns mycket att hämta. Vi måste bara få ihop det och jag hoppas vi kan få ihop det.

Ni har ju bytt tränare och nu har han fått ett tag på sig att jobba med laget. Är det stor skillnad?
– Inte i spelidén men det är bra att vi har fått tydligare roller. Det behövs när man har många unga i laget.
Ni har åtta lag framför er och måste passera minst två för play off och helst sex av dem för att gå direkt till kvalserien trots att det hela tiden är någon där uppe som tar poäng. Dina tankar om det?
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi ligger där vi ligger, det går inte att trolla bort. Vi har satt oss själva där så det är inget vi kan hänga läpp för utan så ser det ut. Sedan måste vi givetvis ta oss högre upp och för att komma dit så kan vi bara försöka vinna varje match så får man se sedan om det räcker. Jag hoppas det.

4 kommentarer:

Gurkan sa...

Och nu blir det spel i tre matcher igen och vila i tolv. Begriper inte varför han signades. Samma visa också hos Timrå där han var mer skadad än spelade. Vissa borde ha vett att lägga av när de märker att de inte håller, varken fysiskt eller spelmässigt.

Anonym sa...

tror jag räknade rätt 4-5 inlägg om Dif på de senaste 30.. De säger ganska stenhårt emot de personer som i våras sa att du så uppenbart var djurgårdare. (räknade inte med inläggen om dif-ssk)

Anonym sa...

vad äre för jacka han har på sig??

Marie Hallman sa...

Gurkan: Ibland är hjärtat kanske större än man vill. Bara hoppas kroppen håller nu.

Anonym: Jo men som jag försökte förklara då. Det går upp och ner i antal beroende på vad som händer och vad jag hinner med. Tyvärr minns väl ingen det nästa gång det råkar vara fler DIF än de andra två :Z

Anonym: eh ingen aning, är för övrigt en bild från ett tidigare år, inte i år.