lördag 29 december 2012

Ottosson "Jag låtsas skjuta mellan benen men sköt pucken högt upp"



(Ottosson fotad vid tidigare tillfälle, nu sköt han hem andra straffvinsten för DIF för säsongen, den första på bortaplan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nio vinster på de tolv senaste matcherna. Tionde matchen av tolv med poäng. Ett steg upp på femteplatsen och första segern mot topplaget Västerås. Om än på straffar.  Djurgårdens tränarbyte har haft positiv effekt:

– Det blir alltid en liten nystart och vi har väl tagit om det från början. Sedan är det alltid lite svårt att förklara vad allt beror på, säger segerskytten Kristofer Ottosson och fortsätter:


Det kanske behövde ta sin tid med det här läget, det är möjligt att det är tränarrockaden som fallit väl ut. Så det är jättesvårt att säga vad som har hänt, det går inte utan man försöker förbättra saker här och där och ibland lyckas man, ibland lyckas man inte.

Djurgården har haft svårt för både straffläggningar och Västerås den här säsongen. Mot just Västerås blev det förlust 0-3 i första mötet, förlust på övertid med 2-3 i andra mötet. Och så seger nu då, på straffar 2-1.

När det gäller bonuspoängen har det också gått knackigt. Djurgården hade – före fredagens match mot Västerås – en straffseger (hemma mot Örebro, Åberg avgjorde), fyra strafförluster (Mora borta, Mora hemma, Malmö borta, Malmö hemma) och två förluster på övertid (Leksand borta och Västerås hemma).

När Kristofer Ottosson sköt hem bonuspoängen mot Västerås var det således Chet Pickards andra straffseger, men den första på bortaplan. Och segermålet?

– Ja det var en liten… straff där jag låtsas skjuta mellan benen men sköt pucken högt upp i krysset i stället. Det funkade, han gick på den! Det var inte så svårt. Det gäller mest att få målvakten att tro att man ska skjuta. Då går han oftast ner så man kan lyfta upp pucken högt. Han köpte att jag skulle försöka skjuta mellan benen, gick på skottet, gick ner på isen, då sköt jag högt, he, he.

Matchen i övrigt var tajt, spännande men inte någon lirarfest direkt:

– Det var mycket kamp, det flängde ganska mycket fram och tillbaka. Vi hade stunder, sedan hade de stunder och låg på framför allt i tredje. Där hade vi tur som inte fick ett baklängesmål men det var väl vår tur. För så har det ju sett ut i många andra matcher också, men då har det varit vi som har legat på utan att få utdelning. Nu fick vi det så det jämnar väl ut sig, konstaterar Ottosson.

Djurgårdsforwarden var för övrigt nära att avgöra på full tid och skjuta hem alla tre poängen:
– Ja vi hade två stolpträffar plus powerplay i tredje, varav ett precis börjat och fortsatte in i förlängningen. Dustin (Johner) hade den ena stopträffen, jag hade den andra med 15 sekunder kvar. Så det var nära men de hade ju också många lägen, vi hade det svårt ett tag och Chet spelar bra där då så vi får vara nöjda med att ta hem extrapoängen.

Hur nära var stolpträffarna?
– Dustins var nog på insidan, min kom ur en dålig vinkel, studsade in bakom målvakten, vi fick retur så där var det nära.

Nu såg ju inte jag matchen utan hörde den i min Viaplay och där sa de att ”nu spelar Djurgården inte som Zabel vill igen”. Var det så?
– Ja, vi gick bort oss lite i det enkla spelet utan puck i deras uppspel och spelvändningar. Vi blev för heta på gröten, de kunde ta sig ner i vår zon ganska enkelt och komma rätt i sitt spel medan vi kom fel i positionerna, kom fel i försvarsspelet framför allt. Sedan i tredje fick de bra tryck och kunde komma ner på ett enkelt sätt med bra fart. Där spelade vi dåligt utan puck, blev för ivriga och gick på för mycket istället för att vänta lite.

 Jag läste någonstans att Zabel inte vill ha långa anfall?
– Fast det där blev lite fel, vi har pratat om det och han har förklarat vad han menar och det är att det gärna får vara anfall men det ska vara med många avslut. Ammar vinner man inga matcher. Man ska inte bara åka ner och vända i hörnorna utan försöka styra spelet där så att man driver på mål, lägger in puckar på mål. Då blir det svårt för de andra att försvara sig.

Men ni var ju täta bakåt lät det sm.
– Ja det var många skott, 39-37, så det saknas des inga målchanser utan det var en fartfylld match som det svängde om.

Och två plus två för roughing för Linkan Bremberg. Av alla?
– Ja det….han vinner inget på att ge sig in i en sån duell egentligen men när någon hoppar på en så där så blir det bara värre om man inte försvarar sig.

Djurgårdsbacken Elias Granath skadade sig under matchen och fick utgå med en huvudskada, men det kan ha blivit mer på nacken lät det som senare på kvällen. Får återkomma om det där!

Inga kommentarer: