måndag 3 december 2012

Tre Kronor truppen till Channel Onecup


Nyhetstung morgon på hockeyfronten. AIK har kickat Perra Johnsson, han ersätts med Anders Eldebrink. Jag åker dit om en stund. 

Men först…. Har har ni Tre Kronor truppen till Channel One cup. I några fall med förbundskaptenen Pär Mårts kommentar inom parentes:



MÅLVAKTER

Anders Lindbäck, Ilves (”Den man där borta i NHL nämner som näst bäste svenske målvakt efter Henke Lundqvist”)

Jhonas Enroth, Almtuna (”Var med i VM senast”)

BACKAR

Nicklas Burström, Skellefteå

Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslavl

Tobias Wiklund, AIK  (”Hans förmåga att vara i skottlinjen och vilja att offra sig är enastående”)

Carl Gunnarsson, Örebro

Viktor Hedman, Barys Astana

Sebastian Erixon, Timrå

Jonas Ahnelöv, Modo

FORWARDS
Joakim Lindström, Skellefteå

Fredrik Pettersson, Frölunda (”Poppe du ler när hans namn kom upp, man vet alltid vad man får, en energikick”)

Patrik Berglund, Västerås (”Kände sig inte redo senast men tycker själv att han har fått koll på grejerna nu”)

Oscar Lindberg, Skellefteå (”Har gått från att var ung till att leverera på seniornivå,  tvåvägscenter som har passion och betalar priset för att leverera)

Carl Söderberg, Linköping

Nicklas Bäckström, Dynamo Moskva  (”Jag pratade med honom inför förra turneringen, då hade han precis klivit in i Dynamo men skrev att mejl att jag är med nästa gång istället så vi hoppas han kommer med nu”)

Joel Lundqvist, Frölunda

Jimmie Ericsson, Skellefteå

Niclas Persson, CSKA Moskva. (”Vi valde inte ta med honom förra gången då jag tyckte vi hade bättre centrar och han var lite förbannad, eller inte förbannad utan besviken på mig. Det uppskattar jag.”)

Victor Stålberg, Atlant Mytischi

Nicklas Danielsson, SC Bern (”Vi måste ha rightskyttar, de som kan spela pp och har näsa för det. Har inte gjort sin bästa säsong i Bern men har visat tidigare hos oss vad han kan. Vi ska specialsy en roll för honom i pp framför allt”

Marcus Johansson, Bofors. (”Jag känner honom sedan juniortiden, har sett honom många matcher i Washington ska bli intressant att se han har speeden och farten får se om han kan leverera även i Tre Kronor

Mårts har som  ni ser bara tagit ut 12 forwards men avvaktar under veckan för att se om tex Patric Hörnqvist och Gabriel Landeskog hittar något lag att spela under landslagsveckan så att de därmed har en försäkring. Mårts har ”fem-tio” spelare på reservlistan att fylla på med annars.

Backen Erik Karlsson och forwarden Henrik Zetterberg har avböjt att vara med i truppen.

4 kommentarer:

Justus sa...

Ser lite bättre ut än truppen till Karjala. Fler elitserispelare och inte så många från hockeyallsvenskan. Kanske Mårts äntligen sett att dessa inte håller måttet. Därför lite anmärkningsvärt att kraftigt överskattade Enroth får chansen som en av två målvakter. Johan Gustafsson i Luleå borde ha varit den som varit backup till Lindbäck. Bra i alla fall att dif-sållet Wesslau är bortplockad och diverse andra dif-sopor.

Marie Hallman sa...

Justus: Wesslau är från Upplands Väsby har fått större del av sin fostran i AIK och spelar nu i HV71 efter att bland annat spelat i DIF, Malmö och Springfields Falcons. Är han därmed "AIK-sopa" också då? Eller?

I dina ögon blir han ju det om man ska följa ovanstående logik.

I mina ögon är han en duktig målvakt oavsett vilka klubbar han har stått. Blir ju bara löjligt att hålla på sådär.

Om du tycker han är dålig fine (jag tycker INTE det) men oavsett vilket har det inget med något klubbnamn att göra.

Justus sa...

Du verkar inte förstå det här med supporterskap Marie. Det har du tidigare också visat med all tydlighet att du inte verkar eller vill förstå det enorma och djupa hatet som finns mellan inte minst AIK och dif. Och ja. När Wesslau kritade på för bananerna i pyjamas blev han för evigt en Judas, en person som är non grata och för evigt en person man ser ner på och alla tidigare band till oss upphörde.
Dessutom kan väl inte ens du ens i den vildaste fantasin påstå att Wesslau varit bra när han fått chansen i landslaget. Han har ju faktiskt varit ett praktsåll varje gång han haft landslagströjan på sig, precis som Enroth. Hur många matcher har Wesslau vunnit i Tre Kronor? Noll? Minns ju landslagsturneringen förra året när Tre Kronor torskade rejält i första matchen med Wesslau i kassen, sedan gick Fasth in och styrde upp det och grejade en oavgjord och en seger. Märkligt att Fasth inte ens är med i landslagsdiskussionen längre.

Marie Hallman sa...

Justus jo jag förstår precis men jag tycker ändå det är löjligt att kalla folk sopa hora osv bara för att man byter lag.
Heja på ditt lag, lägg intei så mycket energi på de andra!
Och baserar man en åsikt på vad någon presterar fine, men du anser ju att hanär en sopa enbart för att han spelat i AIK. Det ser i alla fall ut som det är din åsikt när du skriver som han gör.

Att inte Fasth är med har en enkel förklaring, du får de här:

Han saknar kontrakt med någon klubb och har därmed ingen försäkring. Och utan försäkring får man inte spela. Förbundet betalar inga försäkringar utan vill man vara med i landslaget måste man ha kontrakt med en klubb.

Till exempel ställs även Patric Hörnqvist åt sidan nu för att han inte har klart med kontrakt efter 8 december. Skulle han däremot få nytt kontrakt och därmed försäkring så kommer DIFforwarden att tas ut till Tre Kronor.

Fasth är dessutom skadad nu. Men hade han varit frisk och hade han dessutom haft kontrakt så hade han säkert varit med i diskussionen han med.

Det är så det fungerar, inget märkligt i det.